Μετά τη Μακεδονία, με τα μούτρα στο Μουντιάλ

Μετά τη Μακεδονία, με τα μούτρα στο Μουντιάλ

Η Βέφα Αλεξιάδου κι ο Μίκης Θεοδωράκης. Οι ελιές θρούμπες της Θάσου και τα κεράσια Βοδενών που κινδυνεύουν από τους Σκοπιανούς. Ο Κώστας Καίσαρης σκύβει με θρησκευτική ευλάβεια στο μείζων εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

ΤΙ ΚΑΚΟ ήτανε αυτό, που μας βρήκε. Και δεν ήτανε ένα. Ήτανε πολλά. Το ένα, μετά το άλλο πέσανε, στο κεφάλι μας. Η Βόρεια Μακεδονία, δεν είναι πλέον ελληνική. Η Ελένη Λαμπίρη, έμπλεα συγκίνησης, ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με το Epsilon. Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του Σάκη Ρουβά. Ο ιστορικός Πανιώνιος δεν πήρε άδεια. Ο Βράνιες να θέλει να φύγει από την ΑΕΚ. Η αναδιάρθρωση του Βασιλειάδη να έχει μείνει στάσιμη. Πως να τα αντέξει όλα αυτά μαζεμένα, ο έρημος ο ελληνικός λαός; Η μοναδική ευχάριστη νότα, κόντρα στον ορυμαγδό των κακών ειδήσεων, ότι ο μεγάλος Έλληνας που ακούει στο όνομα Στέφανος Χίος, κατεβαίνει για δήμαρχος Σπάρτης. Και γιατί όχι; Τι παραπάνω έχουν, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Απόστολος Γκλέτσος; Τι παραπάνω έχει ο Πατούλης; Τη Πατούλενα;

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Το μείζον θέμα είναι το Μακεδονικό. Με τη Μακεδονία πλέον να μην είναι μία και ελληνική. Σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές λοιπόν, κάποιες Ελληνίδες και κάποιοι Έλληνες, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Η Βέφα Αλεξιάδου, άφησε στην άκρη, τις μπάμιες, τα φιλέτα, τις ψαρόσουπες και τους λαγούς στιφάδο. Η γνωστή σεφ-επιχειρηματίας, πέταξε τη ποδιά, βγήκε από τη κουζίνα κι έστειλε ανοικτή επιστολή, στον Αλέξη Τσίπρα: «Σεβαστέ μου πρωθυπουργέ, σε ψήφισα τρεις φορές. Μην το κάνεις το μοιραίο λάθος, να υπογράψεις τη καταδίκη της Μακεδονίας. Στάσου στο ύψος των περιστάσεων. Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας, που πρέπει να πούμε το μεγάλο ναι, η το μεγάλο όχι. Άκουσε τη φωνή της πλειοψηφίας του λαού σου».

ΕΙΣ μάτην όμως. Ο Αλέξης Τσίπρας την έβαλε φαρδιά πλατιά, την υπογραφή του στη Severna Makedonja. Γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Επιφανείς προσωπικότητες, εξέφρασαν τη δυσφορία τους και τον αποτροπιασμό τους. Ο εκ των κορυφαίων Μακεδονομάχων, ο Απόστολος ο Τζιτζικώστας, απεφάνθη: «Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια, δεν αποτελεί λύση αλλά εθνική ήττα. Η μόνη λύση,  να κρίνει τη συμφωνία ο λαός, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα». Με τη Βέφα Αλεξιάδου, ταυτίσθηκε, ο Μίκης Θεοδωράκης: «Η χώρα σύρθηκε σε μία πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας. Πρόκειται για ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα». Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο πιο διάσημος δερματολόγος των Βαλκανίων, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας. Διακινδυνεύοντας τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ. Και τι έγινε; Χθες ήταν στη ΝΔ, προχθές στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα στους ΑΝΕΛ, αύριο ποιος ξέρει που.

ΝΑ μιλήσουμε όμως σοβαρά: Κινδυνεύει δηλαδή η Μακεδονία; Θα έρθουνε να μας τη πάρουνε; Θα μας πάρουνε τη Κοζάνη, με τον κρόκο; Το Κιλκίς με τους σιτοβολώνες; Τη Φλώρινα, με τις πιπεριές; Τη Νάουσα με τους γιαρμάδες;
Την Έδεσσα με τον καταρράχτη και τα κεράσια Βοδενών; Τα Γρεβενά με τα τυροκομεία τους. Τη ωραία Χαλκιδική, με το χρυσό και τα πολύτιμα κοιτάσματα; Τη Καβάλα με τα αλίπαστα; Την Αμφίπολη; Τη Δράμα με τα μάρμαρα; Τη Θάσο με τις ελιές τις θρούμπες; Τη Θεσσαλονίκη τη μεγάλη φτωχομάνα, που βγάζει τα καλύτερα παιδιά; Έχει η Ελλάδα εχθρούς; Αν δεν κάνω λάθος πλιζ, με τους περισσότερους εκ των γειτόνων, είμεθα σύμμαχοι. Εις το ΝΑΤΟ ανήκουμε όπως οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί. Όπου θα ενταχθούν αύριο και οι Βόρειοι Μακεδόνες. Σε κοινές ασκήσεις μετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις. Και στο φινάλε, τι είναι η Μακεδονία; Πορτοφόλι να σε βρούνε μπόσικο πάνω στο στριμωξίδι και να στο ψειρίσουνε;

ΚΑΙ τι είναι αυτή η Βόρεια Μακεδονία, που μπορεί να απασχολεί την Ελλάδα; Μια κουτσουλιά στο χάρτη. Εικοσιπέντε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Κάτι λίγο παραπάνω, από τη Πελοπόννησο. Δύο εκατομμύρια πληθυσμός. Ένα αεροπλάνο έχουνε, που λέει ο λόγος. Μ αυτό ραντίζουνε, μ αυτό σβήνουνε τις φωτιές, μ αυτό κάνουνε συγκοινωνία, μ αυτό θα πολεμήσουνε. Θα μου πείτε τώρα, οι υπερήφανοι Μακεδόνες, τι έχουνε να επιδείξουνε; Τον Παναγιώτη τον Ψωμιάδη είχανε κορώνα στο κεφάλι τους. Με άξιο διάδοχό του, σε νέος και ωραίος, τον Τζιτζικώστα. Ο Άκης ο Τζοχατζόπουλος και ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος ήτανε οι άρχοντες της πόλης. Κι από την άλλη μπάντα, κάτι Καλαφάτης, κάτι Καράογλου και κάτι Ορφανός. Μέχρι και σε Γιάννη Ιωαννίδη, στείλανε στη Βουλή, που έγινε και υπουργός. Αυτόν, που έχει πει, ότι η πατρίδα του, το Γευγελή δεν έχει λευτερωθεί ακόμα.

ΝΑ μην πολυλογούμε. Οι Έλληνες έχουνε χάσει τις δουλειές τους. Την αξιοπρέπειά τους. Χάνουνε τα σπίτια τους. Το μέλλον των παιδιών τους. Έχουνε χάσει τις ζωές τους. Κι ασχολούνται, πως θα ονομάζεται ένα άλλο κράτος. Μιλάμε για την απόλυτη παράκρουση. Να έχεις χάσει τη πατρίδα σου, να έχει παραδοθεί η Ελλάδα ολόκληρη κι ο μπαγλαμάς ο Έλληνας να ασχολείται με τη Βόρεια Μακεδονία. Η χώρα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο και οι λακαμάδες οι Έλληνες τρέχουνε στις συγκεντρώσεις και τραγουδάνε, Μακεδονία ξακουστή. Τώρα μέσα στο καλοκαίρι, θα ψηφίζονται νέα μέτρα. Που φτάνουν μέχρι το 2022 και τα Μνημόνια μέχρι το 2060. Ο Αλέξης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μετά το Μακεδονικό, οι λακαμάδες οι Έλληνες θα πέσουνε με τα μούτρα στο Μουντιάλ. Θα ψάχνουν να βρουν το ημίχρονο-τελικό.

Στη μουσική επιλογή Loveles Jam- Rainu Day Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ