Τέλος ή παράταση στην αγωνία;

Τέλος ή παράταση στην αγωνία;

Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να πάει στο ΣΕΦ με στόχο να τελειώσει από απόψε την παρτίδα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη καλείται να βγάλει αντίδραση, να ισοφαρίσει τη σειρά και να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ στον τελικό των τελικών.

Τέταρτο ραντεβού σήμερα το απόγευμα για τους τελικούς της ελληνικής Basket League. Οι δύο αιώνιοι βρίσκονται στο 2-1 μετά την νίκη των πρασίνων την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς που έγινε στη σκιά του θανάτου του ιστορικού και εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κέρδισαν τους αντιπάλους τους και απέχουν πια μόλις μια νίκη από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Είναι εκπληκτικό το στατιστικό ότι από το 1998, χρονιά στην οποία επέστρεψε στην κορυφή, το τριφύλλι δεν έχει περάσει σεζόν που δεν πήρε έστω ένα τρόπαιο.

Η λογική λέει, αν υπάρχει λογική στον αθλητισμό, ότι το σερί θα συνεχιστεί και φέτος. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει μια νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια. Είτε σήμερα στο ΣΕΦ, αν κερδίσουν τέλος, είτε σε πέμπτο ματς την προσεχή Κυριακή στην έδρα τους. Θα μου πείτε ασχολείται κανείς με το μπάσκετ όταν σήμερα στα γήπεδα της Ρωσίας ξεκινά η γιορτή του ποδοσφαίρου; Όσο υπάρχει σε κάποιο σπορ κόντρα των δύο αυτών Συλλόγων δεν τίθεται θέμα προτίμησης λέω εγώ. Πάμε να δούμε τα δεδομένα και της σημερινής αναμέτρησης.

Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι δύο αποψινοί μονομάχοι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν ο ένας από τον άλλο. Με επτά παιχνίδια ήδη πίσω τους τι μπορούν να εμφανίσουν που δεν έχουμε δει έως τώρα; Όχι πολλά πράγματα. Θα στηριχτούν στα στοιχεία που τους συντρόφευσαν όλη τη σεζόν. Οι γηπεδούχοι με αργό τέμπο, πολύ συνεργασία του Σπανούλη με τους ψηλούς, σκληρή άμυνα στα όρια του φάουλ και οι φιλοξενούμενοι τρέχοντας όσο περισσότερο μπορούν, σουτάροντας πολύ τρίποντο και ποντάροντας στην αθλητικότητα και το ένστικτο των παικτών τους.

Αν οι πράσινοι βρουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και τους μπουν τα μακρινά σουτ θα είναι πολύ κοντά στο 3-1 και το πρωτάθλημα. Για να έχουν τύχη οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να χαλάσουν το μυαλό των αντιπάλων τους, όπως έκαναν στο πρώτο παιχνίδι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως για τον Έλληνα κόουτς είναι το έλλειμμα ενέργειας που παρουσιάζει η ομάδα του και το οποίο όσο προχωράει η σειρά φαίνεται όλο και περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να πάει στο Φάληρο με στόχο να τελειώσει από απόψε την παρτίδα. Όχι ότι αν γίνει το αντίθετο δεν θα έχει τον πρώτο λόγο την Κυριακή, αλλά γιατί καλό είναι να μην πάει σε πέμπτο ματς. Το τελευταίο ματς πάντα είναι πιο δύσκολο για τον γηπεδούχο. Αυτός έχει το άγχος, αυτό έχει το πρέπει και την πίεση από την κερκίδα. Είναι ρουλέτα αγωνιστικά και δεν ισχύει τίποτα από αυτά που ίσχυαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Πασκουάλ το γνωρίζει αυτό. Ξέρει επίσης πως αν κάνει και δεύτερο break κόντρα στους ερυθρόλευκους θα ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στους όποιους επικριτές του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την άλλη αν χάσει και το φετινό τίτλο ξέρει πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεύτερη στη σειρά χρονιά χωρίς τρόπαιο δεν χωνεύεται εύκολα. Όχι πως αν πάρει το πρωτάθλημα έχει σίγουρη τη θέση του, αλλά θα κερδίσει κάποιους πόντους.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τους παίκτες των δύο ομάδων. Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων λήγουν αρκετά συμβόλαια, σημαντικών παικτών, που η ομάδα θα δυσκολευτεί να τους κρατήσει. Πρώτη προτεραιότητα ο Καλάθης και ο Τζέιμς και μετά ο φευγάτος Σίνγκλετον. Στους ερυθρόλευκους τα δεδομένα είναι ακόμα πιο θολά. Οι πάντες θα κριθούν από μηδενική βάση αν η ομάδα μείνει άτιτλη και φέτος. Σε μια χρονιά που και οι δύο απογοήτευσαν αγωνιστικά το πρωτάθλημα μπορεί να λειτουργήσει ως σωσίβιο. Τα υπόλοιπα μετά το παιχνίδι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ