Τρέξε γρήγορα ή παράτα τα…

Τρέξε γρήγορα ή παράτα τα…

Αν ο κ. Βασιλειάδης διαπιστώνει ότι η πρότασή του δεν περπατάει ας την αποσύρει να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να βρουν μόνοι λύση στα προβλήματά τους…

Μια ωραιότατη αγωγή κοτσάρισε η Φούτμπολ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ και της ζητά περίπου δέκα εφτά εκατομμύρια. Τα λεφτά είναι χρωστούμενα και έχουν μαζευτεί εδώ και δέκα χρόνια που η μεγάλη Λίγκα θα έπρεπε να τα αποδίδει στην μικρή, με βάση την συμφωνία που έγινε το 2006 και δημιουργήθηκαν οι Λίγκες. Μέχρι τώρα έπεφτε το δούλεμα της αρκούδας και οι μεγάλοι ξεχνούσαν να αποδώσουν τα οφειλόμενα στους μικρούς παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημά τους φυτοζωούσε και ο οικονομικός πνιγμός έμοιαζε η πιθανή κατάληξη αυτής της ιστορίας.

Μάλιστα οι μεγάλοι έβαλαν τους μικρούς να πάρουν δάνειο για να καλύψουν τα έξοδά τους και τους υποσχέθηκαν ότι τις δόσεις θα τις πληρώνουν αυτοί. Ε, όσο είδατε εσείς το αυτί σας χωρίς καθρέφτη άλλο τόσο πληρώνονταν οι δόσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς να ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τα ιδιόκτητα γραφείς της μικρής Λίγκας στην οδό Θεμιστοκλέους. Συναντήσεις έγιναν αρκετές για την αντιμετώπιση του ζέοντος θέματος αλλά οι μικροί εισέπρατταν από τους κυρίους Στράτο, Γκαγκάτση στοργή και προδέρμ αλλά από μετρητά ούτε ένα ευρώ. Αυτή είναι η κατάσταση κι είναι σίγουρα πως αν γυρίσεις ανάποδα το ταμείο της Σούπερ Λίγκας δεν θα πέσει τίποτα κάτω. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα τώρα που έξι ΠΑΕ παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην αρχίσει καν το πρωτάθλημα.

Σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο δεν υπάρχει κάποια ορατή λύση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου. Η μόνη λύση έρχεται από τον θεσμικά αναρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη. Δεν είναι του παρόντος να σχολιαστεί η προτεινόμενη λύση και μάλιστα στις λεπτομέρειές της. Σημασία έχει ότι είναι η μόνη και πέραν αυτής άλλη δεν έχει παρουσιαστεί. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η συνακόλουθη έναρξη των πρωταθλημάτων κρέμεται από μια κλωστή. Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Στην παρούσα φάση όλοι έχουν μείνει παράλυτοι περιμένοντας την λύση από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Μόνο που περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες χωρίς να γίνεται τίποτα. Επίσημα κανείς δεν επιβεβαιώνει την πρόταση και το περιεχόμενό της.

Ανεπίσημα είναι γνωστό και διασταυρωμένο ότι ο κ. Βασιλειάδης έχει παρουσιάσει την πρότασή του σε αρκετές αν όχι όλες τις ΠΑΕ και την γνωστοποίησε και στους επιτηρητές της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ χωρίς οι τελευταίοι να πετάξουν από την χαρά τους. Έτσι, έχουμε ομάδες που δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν και τι προγραμματισμό να κάνουν. Μιλάμε για τραγέλαφο που πρέπει να λάβει ένα τέλος. Για να γίνει αυτό, επιβάλλεται σε σύντομο χρονικό διάστημα ο υφυπουργός να γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις του δηλαδή την πρότασή του ώστε τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου –τρομάρα τους- να πάρουν τις αποφάσεις τους και εφόσον συμφωνήσουν να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Καταλαβαίνω ότι περισσότερο από τον κ. Βασιλειάδη πρέπει λογικά να ενδιαφέρονται οι ΠΑΕ που έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Ίσως, ο υφυπουργός να περιμένει μέχρι να σφίξουν τα γάλατα και να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενο ι με την ουρά στα σκέλια. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όμως ευτελίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και εκθέτει τον υφυπουργό που αφήνει να περιφέρεται μια πρόταση χωρίς να βγαίνει ώστε να την υπερασπιστεί ή να την επιβάλλει. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα. Αν ο κ. Βασιλειάδης διαπιστώνει ότι η πρότασή του δεν περπατάει ας την αποσύρει να ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να βρουν μόνοι λύση στα προβλήματά τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ