Ολυμπιακός : Από τον Εμενίκε έως τον Γκερέρο!

Ολυμπιακός : Από τον Εμενίκε έως τον Γκερέρο!

Στις μεταγραφές δεν γίνεται να υπάρξουν exit polls, καθώς η «κάλπη» ανοίγει σε κάθε ματς μέσα στο γήπεδο…

Στο πρωτάθλημα των μεταγραφών δεν μπορεί να γίνει εύκολα η πρόβλεψη. Κι ούτε μπορεί να υπάρξουν exit polls, όπως συμβαίνει με τις εκλογές, εκεί όπου η εκτίμηση είναι πολύ πιο εύκολη από το να μαντέψει κανείς την πορεία ενός παίκτη στην καινούργια του ομάδα…

Ο διαχρονικός κανόνας που ισχύει στο ποδόσφαιρο μας λέει ότι οι μεταγραφές είναι λαχεία. Και απλά οι κληρώσεις για να μάθεις αν κέρδισες ή θα πρέπει να το πετάξεις είναι διαδοχικές και προκύπτουν στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς και για να επιλέξεις έναν παίκτη έχεις λάβει υπόψη σου κάποια στάνταρ και τον έχεις παρακολουθήσει σε ορισμένα παιχνίδια με την (πρώην) ομάδα του.

Παρά ταύτα, ένας ποδοσφαιριστής που πήγε καλά σε έναν σύλλογο δεν είναι δεδομένο ότι θα έχει την ίδια ή και καλύτερη πορεία και στον επόμενο-και αντιστρόφως- κι αυτό ισχύει και για τους προπονητές. Για αυτό και το πιο σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με την ομάδα που θα φτιάξεις κι όχι τόσο ή μόνο με τους παίκτες που θα πάρεις.

Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει πέρυσι τέτοιον καιρό τη μεταγραφή του Εμάνουελ Εμενίκε; Κανείς, καθώς όλοι πίστευαν ότι θα έλυνε το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην επίθεση και για αυτό το λόγο οι ερυθρόλευκοι του έδωσαν και το πιο ακριβό συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκας, όμως η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους μας.

Συνεπώς, ο Γκερέρο μπορεί να διαθέτει την προοπτική να προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό, με τον αστερίσκο να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στον Πειραιά, όμως αυτό να μην μπορεί να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση.  Και ο Χάσι ήθελε να διώξει πέρυσι τον Ανσαριφάρντ, ποντάροντας στον Εμενίκε και τον Τζούρτζεβιτς, τις δύο πιο ακριβές μεταγραφές του Ολυμπιακού, όμως ο Ιρανός βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του και ο Κοσοβάρος προπονητής πήγε από νωρίς στο σπίτι του.

Μήπως ασχολήθηκε κανείς πέρυσι όταν οι κόκκινοι απέκτησαν τον Λεονάρντο Κούτρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παπέ Σισέ από την Αζαξιό; Κι όμως αυτοί οι δύο παίκτες ήταν από τους ελάχιστους «επιζήσαντες» σε μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε καλά για τον Ολυμπιακό. Αν και πρωτάρηδες κατάφεραν να επιβιώσουν στην καταιγίδα και αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά «κομμάτια» της νέα βιτρίνας των ερυθρόλευκων.

Η πορεία θα δείξει το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο κάθε παίκτης που θα έρθει σε μία ομάδα. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού το πιο σημαντικό θα είναι να φτιάξει το σύνολο που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς και να του δώσει τη φυσιογνωμία που αυτός επιθυμεί. Και σε αυτό δεν θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο τα «ονόματα», αλλά η δουλειά που θα γίνει στην προετοιμασία προκειμένου να φτάσει ο Ολυμπιακός στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ