Μόνος του δεν έχασε κανείς

Μόνος του δεν έχασε κανείς

Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει όσο ο Ολυμπιακός σκοράρει με το σταγονόμετρο.

Μετά από δύο «μπρέικ» ο Παναθηναϊκός πέρασε το πιο εύκολο (στην πιο δύσκολη μέρα της ιστορίας του, λόγω της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου) απόγευμα στην -ως τώρα- σειρά των τελικών. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έβαζε πόντους με… αίτηση και χαρτόσημο.

Δεν ήταν σπουδαία η εμφάνιση των «πράσινων», αλλά ήταν… τόσο όσο. Πήραν πόντους από τον Ρίβερς (αφύπνιση), από τον Τζέιμς (πολύ κακός στο πρώτο μισό, δραστήριος στο δεύτερο), από τον Καλάθη, από τον Σίνγκλεντον. Αλλά -είπαμε- δεν χρειάστηκε να υπερβάλουν από τη στιγμή που οι… απέναντι ήταν τσακωμένοι με το καλάθι.

Οι δύο πόιντ (Μάντζαρης – Ρόμπερτς) ήταν αόρατοι, ο Μπράουν άργησε να μπει και προσπάθησε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε, χωρίς να δικαιωθεί. Ο Στρελνιεκς στο απόλυτο «μηδέν» κι έτσι έμεινε μόνο ο Σπανούλης να σκοράρει, χωρίς κι αυτός να είναι σε καλή βραδιά. Οι δύο «Παπ» ήταν άποντοι μέχρι το 36.41’’ (ευστόχησε σε τρίποντο ο Παπανικολάου), οπότε τι έμενε;

Αν και είχε παραγωγική διαδικασία, ο Πρίντεζης παρέμεινε σε χαμηλή πτήση, τα δυο «πεντάρια» ήταν μετρίως μέτρια, άλλα κάτι πρόσφεραν κι έτσι το σκορ θα μπορούσε να θυμίζει γυναικείο μπάσκετ, αλλά οι «ερυθρόλευκες» πετύχαιναν πολύ περισσότερους πόντους και θα τις αδικούσαμε με τη σύγκριση.

Οι «πράσινοι» δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολλά, αφού κανείς δεν τους απειλούσε. Παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα, με σίγουρες επιλογές (μόλις δύο λάθη στο πρώτο ημίχρονο) και πιεστική άμυνα, που απέφερε κλεψίματα, εύκολα καλάθια, φθορά, «καθάρισαν» από το… 20λεπτο.

Μοναδική στιγμή που… αισθάνθηκαν τους αντιπάλους τους, ήταν όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε ένα σχήμα (στο τρίτο δεκάλεπτο) με τέσσερις ψηλούς (πλέι μέικερ ο Σπανούλης, οι δύο «ΠΑΠ», ο Πρίντεζης κι ο Μιλουτίνοφ), αλλά σ’ εκείνο το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν όσα άξιζαν βάσει της αμυντικής τους συμπεριφοράς.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο ευκαιρίες για μια νίκη, ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει τσιπάκι, να ανακτήσει τη χαμένη του ψυχολογία, για να κυνηγήσει τη νίκη στο ΣΕΦ και να τα παίξει όλα για όλα στον πέμπτο τελικό. Μακριά πήγαμε, η εικόνα των τριών πρώτων τελικών λέει Παναθηναϊκός.

Τρεις (γενικώς) μετριότατοι διαιτητές (Καρακατσούνης – Πουρσανίδης – Δεσλής) κατόρθωσαν να κάνουν την καλύτερη διαιτησία των φετινών τελικών. Ένας… πόντος γι’ αυτούς, κάτι που πρέπει να προβληματίσει την ΚΕΔ (την ποια;) γενικότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ