Το ευρωπαϊκό όραμα και η ιδέα της φανέλας!

Το ευρωπαϊκό όραμα και η ιδέα της φανέλας!

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή του πόλο αν και δεν είχε εγχώριο ανταγωνισμό, ενώ όσοι τον στήριξαν δεν απέβλεπαν στην απόσβεση…

Τα «μυστικά» του Ολυμπιακού ΣΦΠ μας είναι πλέον γνωστά, τα είχαμε «κοινοποιήσει» άλλωστε από τη στιγμή που πέτυχε τη συμμετοχή του στον τελικό και πριν να σηκώσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στην πανίσχυρη και γηπεδούχο Προ Ριέκα.

Η οικονομική στήριξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η ανταπόκριση των οπαδών της ομάδας στο εγχείρημα της κάρτας μέλους και της κάρτας φιλάθλου και φυσικά η καθημερινή δουλειά της υπό τον Μιχάλη Κουντούρη διοίκησης, που αν και ηγούνταν του Ερασιτέχνη εντούτοις λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα.

Υπάρχει όμως μία ακόμη σημαντική παράμετρος που αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε και με αυτήν. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό δεν τον εμπόδισε να φτιάξει και να κρατήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ομάδα του.

Οι πιο παλιές γενιές όσων ασχολούνται με το πόλο και γενικότερα τον αθλητισμό θα θυμούνται τα «ιστορικά» ντέρμπι με τον συμπολίτη Εθνικό, τα οποία έφταναν στη φήμη ακόμη και αυτά του ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αργότερα, προέκυψε ως δύναμη και η ομάδα της Βουλιαγμένης που πραγματοποίησε τη δική της σημαντική διαδρομή στο άθλημα, όμως τον τελευταίο καιρό οι ερυθρόλευκοι έχουν απομείνει μόνοι τους στην εγχώρια πισίνα.

Το νταμπλ το κατέκτησαν αήττητοι και με σκορ που ξεπερνούν τη… φαντασία, αλλά παρόλα αυτά δεν προσαρμόστηκαν στα ελληνικά δεδομένα και θέλησαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και εκτός συνόρων.

Δεν έχουν στη δύναμή τους μόνον ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά έχουν φέρει στον Πειραιά και ξένους υψηλού επιπέδου που δίνουν άλλη διάσταση στο σύνολο. Κάτω από την εστία υπάρχει ο «βράχος» Πάβιτς, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των Μπούσλιε και Ομπράντοβιτς.

Κάπως έτσι έφτασε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου ο Ολυμπιακός αφού δεν περιόρισε τις φιλοδοξίες του στις εσωτερικές διοργανώσεις, όπου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αλλά κράτησε το όραμά του σε επίπεδο Ευρώπης. Κι αυτό ισχύει και για την ομάδα των γυναικών του όπως και για αυτές του βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες. Τέσσερις τελικοί και δύο κατακτήσεις κυπέλλων είναι ο εφετινός απολογισμός, πέρα από τις εγχώριες… συλλογές.

Προφανώς και οι ερυθρόλευκοι κρατάνε ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού και σε εποχή δύσκολη για τη χώρα με όλα τα γνωστά όσο και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το παράδειγμα του Ολυμπιακού θα πρέπει να το ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Απλά κι εδώ υπάρχει μία «ιδιαιτερότητα», καθώς η όποια επένδυση που θα γίνει δεν μπορεί να αποσκοπεί σε «έσοδα», όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Εδώ παίζεις καθαρά για τη φανέλα και τον αθλητισμό και μάλλον δεν έχουν απομείνει και πολλοί στον τόπο μας που σέβονται και εκτιμούν αυτές τις ιδέες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ