Οι Ολυμπιακοί αποχαιρετούν τον Παύλο

Οι Ολυμπιακοί αποχαιρετούν τον Παύλο

Ο σεβασμός είναι μεγάλη λέξη και κερδίζεται. Και ο Παύλος Γιαννακόπουλος κέρδισε τον σεβασμό όλων. Οι Ολυμπιακοί αποχαιρετούν με σεβασμό τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ο σεβασμός είναι θεμελιώδης αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απαραίτητος σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι η λέξη που πρέπει να βρίσκει χώρο στην καθημερινότητα μας. Η είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου σκόρπισε θλίψη καθώς ένας άνθρωπος που είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 χρονών.

Και η αναφορά δεν έχει να κάνει μόνο με τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού ήταν μια προσωπικότητα με πολλές δραστηριότητες.

Οι «μάχες» του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζουν την ακατάπαυστη «διαμάχη» των δύο συλλόγων. Αυτό όμως που θα πρέπει να κυριαρχεί είναι ο σεβασμός. Ο σεβασμός στον αντίπαλο, ο σεβασμός στην προσπάθεια του άλλου για τη νίκη.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δώσει πολλές «μάχες». Είναι σίγουρο πως θα δώσουν ακόμα περισσότερες γιατί έτσι είναι τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό. Η κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι αυτή που εξιτάρει τον κόσμο.

Ο Παύλος, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, υπήρξε πάνω απ’ όλα οπαδός του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι, είναι κάτι που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί από κανέναν.

Οι Ολυμπιακοί λοιπόν αποχαιρετούν με σεβασμό έναν άνθρωπο που ήταν στην πλευρά του «αιώνιου» αντιπάλου. Αποχαιρετούν έναν μεγάλο «αντίπαλο» στον χώρο του αθλητισμού. Και είναι ένα ειλικρινές αντίο. Είναι μια στάση ζωής που αποδεικνύει ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος κέρδισε τον σεβασμό των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Και ο τρόπος με τον οποίο αποχαιρετούν οι ερυθρόλευκοι τον ηγέτη του μεγάλου τους αντιπάλου, φανερώνει και τις αξίες που «γεννά» ο χώρος του αθλητισμού. Παύλο, οι Ολυμπιακοί σε αποχαιρετούν. Και πάντα θα θυμούνται την βοήθεια που πρόσφερες στα θύματα της θύρας 7, στην τραγωδία του 1981. Έτσι είναι οι μεγάλοι άνθρωποι κι εσύ το έδειξες στον αβάσταχτο πόνο της οικογένειας του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ