Περηφάνια για τους Έλληνες ο θρύλος της Ευρώπης

Περηφάνια για τους Έλληνες ο θρύλος της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά την σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Το όνομα του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου δοξάστηκε (και πάλι) σε κάθε γωνιά της Γηραιάς ηπείρου και ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά είναι περήφανος για το καμάρι του. Για τον Ολυμπιακό του.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης και η τεράστια επιτυχία της ομάδας πόλο, αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση μιας εντυπωσιακής προσπάθειας. Μπορεί κάλλιστα να μιλήσει κάποιος για ένα αθλητικό θαύμα, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει διαλύσει τις περισσότερες αθλητικές δομές στην χώρα.

Όχι όμως τον Ολυμπιακό. Το πλάνο των ερυθρόλευκων που οδηγεί τις ομάδες του Ερασιτέχνη σε ευρωπαϊκούς τελικούς και σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών τρόπαιων, είναι η πιο τρανή απόδειξη του μεγαλείου του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στο μεγάλο φαβορί και οι συνθήκες ήταν εναντίον του. Έπαιξε εκτός έδρας καθώς ο τελικός έγινε στην Ιταλία. Κοντραρίστηκε με μια ομάδα που θεωρείται η πιο ακριβή στην Ευρώπη. Και είναι μια ομάδα που πριν ξεκινήσει το final 8, όλοι την θεωρούσαν φαβορί.

Τέτοιες μάχες όμως έχει μάθει να δίνει ο Ολυμπιακός από την πρώτη μέρα ίδρυσης του και η ομαδάρα του Πειραιά έδειξε στην Γένοβα τι σημαίνει Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς. Το έδειξε ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν παίκτες και φίλαθλοι μετά το τέλος του τελικού. Όλοι μαζί, μια αγκαλιά. Μια τεράστια αγκαλιά για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτός που βγήκε μπροστά το καλοκαίρι του 2010 για να καλύψει τα χρέη του Ερασιτέχνη, ύψους 7 εκατ. ευρώ. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων βάζει κάθε χρόνο χρήματα στον Ερασιτέχνη, έχοντας δώσει 40 εκατ. τα τελευταία 8 χρόνια. Ο στόχος είναι ένας. Να ζει ο Ολυμπιακός στιγμές θριάμβου όπως αυτή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Γένοβα.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να γράψουν ιστορία. Και το πέτυχαν γιατί πάνω απ’ όλα λειτούργησαν σαν ομάδα. Και όπως προαναφέραμε μια ομάδα που έχει το όνομα Ολυμπιακός, δίνει μάχες για να κάνει περήφανο τον κόσμο της. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ περήφανος πανηγυρίζοντας για έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο της ομάδας του.

Γι’ αυτό τον λένε θρύλο. Γιατί είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην χώρα κι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ