ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έλληνας μύθος με 10 (χρυσά) γράμματα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έλληνας μύθος με 10 (χρυσά) γράμματα

Στους πιο δύσκολους καιρούς που γνώρισε η Ελλάδα εδώ και 10ετίες, ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πως όλα γίνονται. Αρκεί να θες, να πιστεύεις, να ονειρεύεσαι

Πρώτα οι δύο ομάδες του βόλει, και εκείνο το μοναδικό απόγευμα που χώρεσαν στην ατζέντα τους δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Έπειτα το πόλο, τα κορίτσια που έφτασαν ως το τελικό και η παρέα του Γιόσιπ Πάβιτς, της «αράχνης» που σκέπασε την εστία του Ολυμπιακού στη Γένοβα. Με μερικές εβδομάδες διαφορά τέσσερις ευρωπαϊκοί τελικοί, δύο ευρώ-κούπες στο λιμάνι. Εμφατική συγκομιδή, από τον τελευταίο μύθο του ελληνικού αθλητισμού. Από τον σύλλογο που αψηφώντας τους δύσκολους καιρούς, παραμένει κουρδισμένη μπάντα ικανή να παίξει (παντού) τα πάντα!

Η αποψινή νίκη στη Γένοβα, είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο συντελεστής δυσκολίας. Μέσα στο σπίτι της Προ Ρέκο, της σημαντικότερης ομάδας πόλο της Ευρώπης (8 κατακτήσεις του κυπέλλου Πρωταθλητριών). Δεν της πήρε απλώς τη… μπουκιά από το στόμα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, την ανάγκασε σε έναν ολόκληρο τελικό σε μια καταδίωξη που την «έπνιξε». Σα να παίρνεις το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο «Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το μεσημέρι ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου περιγράφοντας τους Ιταλούς μιλούσε για μια «επιθετική μηχανή» που σκορπούν τρόμο. Υποστήριζε πως ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να αφήσει με τίποτα το σκορ να ανέβει ψηλά. Ότι έπρεπε να μείνει συγκεντρωμένος στο… γνωστό καλό σχέδιο που τον οδήγησε ως τον τελικό. Οι Πειραιώτες σταμάτησαν την Προ Ρέκο στα 7 γκολ, εκ των οποίων το τελευταίο όταν όλα είχαν κριθεί! Η άμυνα τους που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν σε αυτή τη διαδρομή, τους δικαίωσε ως το φινάλε! Δεν «έκλεψαν» το ματς, το κατέκτησαν με τον δικό τους τρόπο.

Ο 13ος ευρωπαϊκός τίτλος του Ολυμπιακού (για την ακρίβεια 12 συν το Διηπειρωτικό στο μπάσκετ) είναι γεγονός, και μάλλον τα λόγια είναι περιττά. Στο μπάσκετ στο πόλο και το βόλει σε άνδρες γυναίκες. Ο σύλλογος που καμαρώνει ολυμπιονίκες, που με τον τρόπο του δίνει το σύνθημα πως όταν θέλεις όλα γίνονται. Πως όλα μπορεί να συμβούν, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν και κοιμούνται για μια ιδέα, αρκεί να υπάρχει σχέδιο, αρκεί να υπάρχει υπομονή και επιμονή. Ομάδα έμπνευση…

Το μπάτζετ της Προ Ρέκο έφτασε φέτος στα 7 εκατ ευρώ. Όλα τα τμήματα των Ερυθρόλευκων στον Ερασιτέχνη σε άνδρες και γυναίκες έχουν προϋπολογισμό μαζί 4 εκατ ευρώ τον χρόνο! Ένα εκατ ευρώ για κάθε ευρωπαϊκό τελικό που αγωνίστηκαν φέτος. Χρήματα που προσφέρονται από τον κόσμο του Ολυμπιακού (μέσω των διαρκείας του ποδοσφαίρου και όχι μόνο) και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που σε αυτή την 8ετία της θητείας του στην κορυφή της κόκκινης πυραμίδας, όχι μόνο δεν ξέχασε ποτέ αυτά τα τμήματα, αλλά επί της ουσίας ο ίδιος έδειξε τον δρόμο για το κουμπί της «επανεκκίνησης». Το δικό του όραμα είναι οδηγός σε αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι.

Είναι παράδειγμα προς μίμηση ο Ολυμπιακός και ο τρόπος λειτουργίας του. Είναι λόγος για να νιώθεις πως όλα θα πάνε καλά.  Η βραδιά αυτή της Γένοβας είναι η μεγαλύτερη στιγμή της φετινής σεζόν. Από αύριο και όλας όμως, ξεκινά η… επόμενη! Γιατί τίποτα δεν τελειώνει εδώ… Τώρα αρχίζουν όλα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ