Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς… διαιτητές;

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς… διαιτητές;

Ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μπει αποφασιστικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Δεν του φταίει η διαιτησία για την ήττα με τον Παναθηναϊκό και θα ήταν τουλάχιστον γραφικό να ασχοληθούν με τους ρέφερι της αναμέτρησης.

Όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο ποίημα του οι βάρβαροι ήταν μια κάποια λύση. Ο παραφρασμένος στίχος, που αποτελεί και τον τίτλο του άρθρου, παραπέμπει στους γηπεδούχους και στον τρόπο που αυτοί αρέσκονται χρόνια τώρα να αποδίδουν τις ήττες και τις αποτυχίες τους απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τους Παναθηναϊκό. Φαντάζομαι ότι και σήμερα για την ήττα και την ισοφάριση θα φταίνε οι διαιτητές της αναμέτρησης, που δεν επέτρεψαν στον Παπαπέτρου να παίξει κατς στη διεκδίκηση του ριμπάουντ και να στείλει φαρδιά πλατιά τον Σίνγκλετον σωριασμένο στο παρκέ.

Άλλωστε – και αυτό δυστυχώς είναι ενδεικτικό της λογικής που διακατέχει την ομάδα του Ολυμπιακού- οι Παπανικολάου και Σπανούλης έσπευσαν να βρουν άλλοθι στην απόφαση τονίζοντας στους διαιτητές ότι για την ατμόσφαιρα έντασης στο ΣΕΦ φταίνε αυτοί. Λες και οι ρέφερι ήταν αυτοί που σε ένα ολόκληρο ημίχρονο έβαλαν 23 πόντους, πού έχαναν συνεχώς τις βολές και που δεν βρήκαν λύσεις κόντρα στην άμυνα της ομάδας του Πασκουάλ.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι επέτρεψαν στους πράσινους να τρέξουν, να βρουν εύκολα καλάθια – κυρίως στο πρώτο μέρος, να χτίσουν συνεργασίες ο Καλάθης με τους ψηλούς και έδωσαν τα σουτ τα οποία σήμερα μπήκαν για τον Παναθηναϊκό. Όπως είχαμε πει και το πρωί στην προαναγγελία οι δύο μονομάχοι δεν έχουν και πολλά να κρύψουν ο ένας από τον άλλο.

Ο Ισπανός προπονητής κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλο του στην τακτική. Βρήκε στο πρώτο ημίχρονο λύσεις στο πρόσωπο του Ματ Λοτζέσκι, το καλύτερο ίσως παιχνίδι του με την ομάδα, ενώ ακόμη και ο Όγκαστ του έδωσε πράγματα που ο Ολυμπιακός δεν περίμενε. Παρόλο που οι γηπεδούχοι πήγαν με προβάδισμα τριών πόντων στην ανάπαυλα το ματς έδειχνε πως το τριφύλλι το είχε και δεν το φοβόταν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παγιδεύτηκαν στην άμυνα των πρασίνων και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την ομάδα του Πασκουάλ.

Από δω και πέρα τα πράγματα είναι νομίζω σχετικά πιο ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το λογικό και αναμενόμενο για να πάρει τον φετινό τίτλο. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα κάνουν πάλι τα ίδια λάθη. Τον πρώτο τελικό τον έχασαν λόγω κακής νοοτροπίας και συγκέντρωσης στοιχεία που δεν πρόκειται να τα εμφανίσουν ξανά. Το παιχνίδι της Κυριακής θα δείξει του λόγου το αληθές.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να μπουν αποφασιστικά στην διεκδίκηση του τίτλου. Τώρα αν αρχίσουν πάλι να μιλάνε για διαιτησία και τα άλλα συναφή θα καταντήσουν το λιγότερο γραφικοί. Μόνοι τους έχασαν ότι με κόπο κέρδισαν πριν από λίγες μέρες. Η εύκολη λύση είναι να πετάς από πάνω σου τις ευθύνες και να τις ρίχνεις αλλού. Το δύσκολο είναι να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να δεις τα λάθη και τις παραλείψεις σου. Αυτά προς το παρόν τα υπόλοιπα αύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ