Παναθηναϊκός : Θέλεις πρωτάθλημα; Νίκησε απόψε

Παναθηναϊκός : Θέλεις πρωτάθλημα; Νίκησε απόψε

Οι ερυθρόλευκοι κάνοντας το βράδυ το 2-0 πρακτικά κατακτούν το πρωτάθλημα, καθώς το σκορ αυτό δεν ανατρέπεται και αν οι πράσινοι θέλουν τον φετινό τίτλο, πρέπει να φύγουν με το διπλό από το ΣΕΦ.

Ναι ξέρω οι περισσότεροι θα πείτε τι μας λέει τώρα αυτός όταν έχει γίνει μόλις ένα παιχνίδι της σειράς των τελικών. Αλήθεια είναι αυτό από την άλλη όμως δεν μιλάμε για μια τυπική σειρά Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού σαν αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το βασικότερο στοιχείο, που διαφοροποιεί τη φετινή από τις προηγούμενες είναι ότι στην τρέχουσα κρίνονται πολλά περισσότερα από έναν μόνο τίτλο. Εξηγούμαι. Στο στρατόπεδο των αποψινών γηπεδούχων, που πολλοί τους είχαν τελειωμένους πριν την έναρξη των αγώνων, άπαντες γνωρίζουν ότι από την έκβαση της μάχης κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο θα κριθεί εν πολλοίς η παρουσία τους στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

Σε μια χρονιά που δεν κατάφεραν να βρεθούν στο « δικό » τους final- four, που έχασαν το Κύπελλο από την ΑΕΚ και που προέρχονταν ήδη από μια άτιτλη χρονιά, οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν να σκέφτονται την πιθανότητα να χάσουν και τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που κατάφεραν να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας σπάζοντας αυτή του τριφυλλιού στον πρώτο κιόλας τελικό. Στον αντίποδα στους πράσινους δεν είναι και πολύ διαφορετικά τα δεδομένα. Μπορεί πριν τη σειρά να υπήρχε μια σχετική χαλαρότητα, που προερχόταν και από την εικόνα που εμφάνιζε ο Ολυμπιακός, μπορεί να έβγαινε προς τα έξω ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος προπονητής και παίκτες δεν θα κριθούν από τους τελικούς, όμως αίφνης αμέσως μετά την Κυριακή όλα άλλαξαν. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι αν ο Παναθηναϊκός μείνει χωρίς τίτλο μετά από είκοσι και χρόνια όλοι και όλα θα βρεθούν στον αέρα.

Αγωνιστικά δεν νομίζω ότι οι δύο ομάδες μπορούν να μας εκπλήξουν απόψε. Περιθώρια πολλά για να αλλάξουν πράγματα δεν έχουν. Οι αδυναμίες τους και τα προτερήματα τους είναι γνωστά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Οι γηπεδούχοι έχουν την μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά. Κάνοντας το βράδυ το 2-0 πρακτικά κατακτούν το πρωτάθλημα. Ναι θα υπάρχουν ακόμα τρία ματς, ναι οι παίκτες του Πασκουάλ πάλι ένα διπλό θα χρειάζονται, αλλά μην γελιόμαστε. Το 2-0 είναι σκορ που δεν ανατρέπεται. Σκεφτείτε ότι αυτό έχει γίνει μόλις μια φορά από την ΑΕΚ στο τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε η Ένωση. Θα πιέσουν στην άμυνα, θα προσπαθήσουν να πάνε το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε και θα εύχονται οι πράσινοι να είναι το ίδιο άστοχοι με τον πρώτο τελικό την προηγούμενη Κυριακή. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη θα ζήσουν και θα πεθάνουν, όπως όλη τη σεζόν, με το μακρινό σουτ. Μπήκαν τα τρίποντα θα έχουν ένα καλό βράδυ. Δεν μπήκαν τα σουτ τα πράγματα θα γίνουν ζόρικα. Άλλο τρόπο δεν έχουν να επιτεθούν. Στηρίζονται πολύ στις προσωπικές εμπνεύσεις των παικτών τους, παίζουν αρκετά άναρχα και με αμερικάνικο στυλ. Πλην Βουγιούκα δεν έχουν παίκτη να ακουμπήσουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό όποτε πολύ δύσκολα θα βρουν άλλους τρόπους να πετύχουν πόντους.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το διαιτητικό κομμάτι. Ας αφήσουμε να γίνει πρώτα το ματς και ας φωνάξουμε μετά αν βέβαια υπάρχει λόγος. Το κακό είναι ότι σε ένα άθλημα που έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ως χώρα δύο κορυφαίες ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να χαρούν τις αναμετρήσεις. Οι ευθύνες πολλές και βαραίνουν κυρίως τους επικεφαλής του αθλήματος και των ομάδων. Με την ελπίδα να μην έχουμε να ασχοληθούμε με αποφάσεις των ρέφερι, αλλά με μπασκετικές φάσεις και θέαμα ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μετά το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ