Όχι άλλες μετριότητες και «γλάστρες» στον Παναθηναϊκό

Όχι άλλες μετριότητες και «γλάστρες» στον Παναθηναϊκό

Στο εξής θα πρέπει να έρχονται παίκτες που διαθέτουν την ποιότητα να σταθούν στο «τριφύλλι» και στελέχη με προσωπικότητα.

Το αυτονόητο γίνεται στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού μετά και την τελευταία άφιξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα και τη διαφαινόμενη ανάληψη της ΠΑΕ.

Από τη μιζέρια περάσαμε σε μεταγραφικό βομβαρδισμό. Κι ας υπάρχει περιορισμός για την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Το αναφέραμε και στο πρόσφατο παρελθόν. Φανταστείτε να μην υπήρχε περιορισμός. Θα είχαν έρθει όλοι οι παίκτες από το δεύτερο ράφι…

Ο Πίνι Ζαχάβι ήταν το περασμένο καλοκαίρι στη δουλειά με τον Νέιμαρ και τον Μπαπέ. Δεν θα μπορούσε να τους φέρει στον Παναθηναϊκό. Αφαιρέστε επίσης και καμιά 50αριά ποδοσφαιριστές που είναι top class. Ε, οι υπόλοιποι θα ήταν υποψήφιοι. Εξαιτίας του περιορισμού, τα μεταγραφικά σενάρια βολεύονται με Λεμονή Καλούδη, Μηνά Χαλκιαδάκη και πασπαλίζονται με χρυσόσκονη ή ασημόσκονη (ανάλογα πως το κρίνει ο καθένας), όπως οι Κάτσε, Μυστακίδης, Δουβίκας, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Ορφανίδης.

Το πιθανότερο, αν κι ακόμα κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά, είναι ότι έχει ουσιαστικά ξεκινήσει η εποχή «Pan Asia». Ο Πιεμπονγκσάντ με τους Ζαχάβι, Ραμαντάνι, Γκραντ δεδομένα θα σχεδιάσουν τον νέο Παναθηναϊκό. Θα τους στηρίζει οικονομικά κι ο Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Δηλωμένος φίλος του Ολυμπιακού… Το αξιοπερίεργο, βέβαια, είναι ότι απ’ όλους αυτούς ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα βλέπει τον Παϊρότζ, τον γιο του Πιτ και τον Γκραντ.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, λοιπόν, δεν μπορούν να γίνουν πολλά, λόγω του περιορισμού. Αν πάρει την ΠΑΕ ο Ταϊλανδός, τότε δεδομένα θα επιλέξει με τους συνεργάτες του τον επιθετικό. Σ’ αυτή τη θέση θα αποκτηθεί ο μοναδικός παίκτης άνω των 23 ετών. Από την ελληνική αγορά για νέους παίκτες τον πρώτο λόγο θα έχει ο Νταμπίζας και λογικά θα κάνει κάποιες εισηγήσεις και ο Δώνης. Σίγουρα, όμως, οι Ζαχάβι, Ραμαντάνι με τις διασυνδέσεις στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό θα φέρουν κι αυτοί νέα παιδιά. Μπορεί να δούμε μικρούς Αφρικανούς ή Λατινοαμερικάνους στην Κ17 και την Κ20.

Σε  κάθε περίπτωση, επειδή ακριβώς υπάρχει ο περιορισμός, πρέπει να γίνουν προσεκτικές επιλογές. Το να προσθέσει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ 7-8 παίκτες κάτω των 23 δεν έχει νόημα. Και ήδη έχουν γραφτεί τόσοι (Δουβίκας, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Χαλκιαδάκης, Καλούδης, Δεληγιαννίδης, Ορφανίδης, Χατζηδίμπας). Σίγουρα θα ξεχνάμε και κάποιον. Η νοοτροπία «φέρε να γεμίζει το ρόστερ» δεν έχει νόημα. Ο Νταμπίζας, άλλωστε, δεν λειτουργεί έτσι. Αμέτρητα λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν. Δεν χωράνε άλλα. Απαγορεύονται άλλες μετριότητες να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν υποστηρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι μετριότητες. Στο γήπεδο θα αποδειχθεί. Διότι άλλο να φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι άλλο της Τρίπολης ή του Κισσαμικού. Θεωρούν ότι αξίζουν; Ας τους φέρουν. Χαράζοντας, ωστόσο, έναν διάδρομο για να περάσουν στην πρώτη ομάδα τα… προϊόντα της Ακαδημίας. Δεν νοείται να χαθεί άλλη γενιά από τα τμήματα υποδομής. Η Κ20 έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα, η Κ17 επίσης, η Κ15 το πήρε. Σίγουρα δεν είναι όλοι ικανοί ή τυχεροί να σταθούν στην πρώτη ομάδα. Τρεις ή τέσσερις, όμως, δεν μπορεί να μην είναι. Όπως και να έχει, στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να έρχονται πλέον παίκτες με ποιότητα και προοπτική να ηγηθούν στο μέλλον.

Πάμε και στο διοικητικό. Θέση πρεσβευτή ή ακόμα και προέδρου σκέφτονται να προτείνουν στον Γιώργο Καραγκούνη οι εν Ελλάδι συνεργάτες του Πιεμπονκγσάντ με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του Ταϊλανδού. Γράφτηκαν ακόμα τα ονόματα, για τον ρόλο του πρεσβευτή, των Τζιμπρίλ Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μέλη χρυσών εποχών του Παναθηναϊκού. Με προσωπικότητα. Χαίρουν της εκτίμησης του κόσμου. Έχουν έρεισμα και μπορούν έστω και με την αγωνιστική τους παρουσία να εμπνεύσουν τα πλήθη στις εξέδρες.

Το ζητούμενο είναι να χαίρουν της εκτίμησης και της διοίκησης. Κι όχι να εξετάζεται να πάρουν πόστο για τα μάτια του κόσμου… Θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο. Ο Ζιλμπέρτο έκανε και ο ίδιος λάθη, αλλά με το «καλημέρα» στη δεύτερη -όχι τόσο μακρινή- άφιξή του στο «τριφύλλι» ουσιαστικά μετατράπηκε σε «γλάστρα». Στη νέα εποχή θα πρέπει όσοι βρίσκονται στον σύλλογο, να έχουν την ικανότητα να προσφέρουν. Και φυσικά θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη από τη διοίκηση. Να κάνουν 3-4 προτάσεις για τη βελτίωση της ομάδας, ανάλογα το κομμάτι που θα ασχολούνται.

Να κατεβάζουν ιδέες κι όσες κρίνονται θετικές να υλοποιούνται. Όχι να κάνουν προτάσεις κι όποιος κάνει το κουμάντο να τις πετάει στα σκουπίδια. Ο Νταμπίζας για παράδειγμα, τώρα τρέχει τις εξελίξεις. Αν έρθει ο Γκραντ, θα μετράει η γνώμη του; Ή θα βρίσκεται στις συσκέψεις για να φαίνεται… μπούγιο; Σε κάθε περίπτωση, στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν μετριότητες, «γλάστρες» και φυσικά απαγορεύονται οι εσωτερικές έριδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ