Ο Ιβάν εννοούσε όσα είπε στην Γκοντσάρεβα…

Ο Ιβάν εννοούσε όσα είπε στην Γκοντσάρεβα…

Όπως δείχνουν τώρα τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ πάει ολοταχώς για την πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του και το ακριβότερο ρόστερ κάθε άλλης στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχουμε και λέμε: Για τον Χατσερίντι ενάμισι εκατομμύριο το χρόνο. Για τον Βέρνμπλουμ εφόσον τελικά μας προτιμήσει, ενάμισι εκατομμύριο το χρόνο. Ενάμισι εκατομμύριο το χρόνο παίρνει ο Πρίγιοβιτς και πάνω από ένα εκατομμύριο το χρόνο παίρνουν ο Μαουρίσιο κι ο Βιεϊρίνια. Για τον Πούκι που προορίζεται για αναπληρωματικός του «Πρίγιο», προβλέπονται πάνω από οχτακόσιες χιλιάδες και η πρόταση που γράφουν ότι έγινε στον Αλέσιο Τσέρτσι είναι στο ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες.

Μην το κουράζουμε: Είναι πολλά τα λεφτά, πάρα πολλά. Μπορεί να μην δίνονται για αγορές αλλά δίνονται και με το παραπάνω για συμβόλαια παικτών. Που θα πάει τελικά το μαλλί για τον Ολυμπιακό -που έχει το συνήθειο να πληρώνει και ομάδες- δεν το γνωρίζουμε αλλά έτσι όπως δείχνουν τώρα τα πράγματα ο ΠΑΟΚ πάει ολοταχώς για την πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του και το ακριβότερο ρόστερ κάθε άλλης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά δεν μιλάμε για ομάδα με τις πιθανότητες καθαρά υπέρ της να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να σβήσει τη ζημιά. Μιλάμε για λεφτά που δίνονται κυρίως για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Η ΑΕΚ που έχει θεωρητικά και πρακτικά περισσότερες πιθανότητες να μπει στους ομίλους ακολουθεί σφικτή οικονομική πολιτική και τα νούμερά της δεν θα φτάνουν -εκτός απροόπτου- ούτε τα μισά του ΠΑΟΚ. Και μιλάμε για την ομάδα με τα μικρότερα κενά και τις λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ και τη σύνθεσή της. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει μια κουβέντα στην Μαρία Γκοντσάρεβα και την εννοούσε όπως φαίνεται. Θεωρώ ότι αυτό το «ράλι» από την πλευρά του Σαββίδη έχει σκοπό να εδραιώσει παντού την πεποίθηση ότι αυτή τη χρονιά ο ΠΑΟΚ δεν χάνει το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μια άλλη εκδοχή του «ή εμείς ή κανείς». Αυτή τη φορά ο Δικέφαλος του Βορρά επιχειρεί να δείξει από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό. Η μετρημένη οικονομική πολιτική της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την εκ βάθρων αλλαγή στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πιθανό να δώσουν στον ΠΑΟΚ ένα προβάδισμα στην αρχή της χρονιάς ακόμα κι αν κάποια μεταγραφή αν και πολυδάπανη δεν του πιάσει. Η ομάδα του είναι έτοιμη από πέρσι την ώρα που η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει υποστεί σημαντικές απώλειες που δεν είναι εύκολο να καλυφθούν από την αρχή.

Τα ίδια σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύουν για τον Ολυμπιακό που είναι αναγκασμένος να πάει σε γενική επισκευή και θα χρειαστεί χρόνο για να μοντάρει τη νέα ομάδα με τα πολλά νέα πρόσωπα. Έτσι -εκ των πραγμάτων- ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα ποιότητας και ομοιογένειας όταν αρχίσει η χρονιά. Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο καθαρά θεωρητικό. Αυτή την ώρα που μιλάμε το γεμάτο πορτοφόλι και τα ελάχιστα κενά που πρέπει να καλυφθούν δίνουν στον ΠΑΟΚ ένα σημαντικό πλεονέκτημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ