Ιδανικός προορισμός ο Ολυμπιακός, για τον Μένιο Φουρθιώτη

Ιδανικός προορισμός ο Ολυμπιακός, για τον Μένιο Φουρθιώτη

Με ξένους διαιτητές που ζητά ο Ολυμπιακός, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν οι θεατρινισμοί του Γκαρσία, γι αυτό και ο ΠΑΟΚ συμφωνεί στην έλευσή τους.

Νέα επιστολή έστειλε ο γαύρος σε Φίφα και Ουέφα λοιπόν για να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας πράξη την παρωδία πως «το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο». Παρωδία κατάντησαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με παρόμοιες εξάρσεις προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους βασικά, για την απώλεια των κεκτημένων.

Τόσα χρόνια όλα ήταν καλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ξαφνικά άρχισε να τα σκιάζει η φοβέρα και να τα πλακώνει η σκλαβιά..

H ενδέκατη επιστολή από το ξεκίνημα της σεζόν από τον ίδιο αποστολέα στον ίδιο παραλήπτη, αν σε κάθε επιστολή αντιστοιχούσε κι ένας ποδοσφαιριστής θα ήταν καλύτερα τα πράγματα γι αυτούς, μια και αντί για ενίσχυση του ρόστερ, βλέπω αποψίλωση. Το γεγονός πάντως αναδεικνύει μεταξύ άλλων και μια από τις θετικές πλευρές του διαδικτύου. Αναλογιστείτε το ύψος της αναίτιας οικολογικής καταστροφής, έτσι και βρισκόμασταν στην εποχή του φαξ ή ακόμα παλιότερα, όπου η επικοινωνία γινόταν με γράμματα….

Το κατ’ αρχήν περίεργο, είναι πως οι επιστολές αυτές δε δόθηκαν στη δημοσιότητα να κριθούν για το περιεχόμενο, τα ντοκουμέντα και τα επιχειρήματα που περιλαμβάνουν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αρκέστηκε σε διαρροές του τύπου «η επιστολή είναι συγκλονιστική, ανατριχιαστική, συγκινητική, αποκαλυπτική, περιγράφει αυτό κι εκείνο, εστιάζει εκεί και παραπέρα».

Έστω και με αυτά να πενιχρά δεδομένα λοιπόν που εκπορεύονται από τους ερυθρόλευκους, αξίζει να σταθούμε στις αιτιάσεις που προβάλλονται, ώστε να βαφτιστούν κάποια γεγονότα ως κακώς κείμενα.

Στο γαύρο έχουν λυσσάξει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα, όπου συνέβησαν τα εξής: Παρά την απαγόρευση οι ΠΑΟΚτσήδες εξασφάλισαν εισιτήρια μέσω ίντερνετ κι έκαναν κατάληψη στο μισό και βάλε γήπεδο. Για να μην είναι σκόρπιοι μάλιστα, κάθισαν στο ίδιο σημείο κι έτσι πήραν καρεκλάκια από κάποιους φίλους του ΠΑΣ που είχαν διαρκείας.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπαδοί του ΠΑΟΚ προφανώς βγήκαν εκτός γηπέδου για να τσαμπουκαλευτούν και καλά με τους Γιαννιώτες, είπαν κάτι συνθήματα, οι γηπεδούχοι τους πέταξαν καθίσματα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Για τους παραπάνω λόγους. ο Ολυμπιακός έσκουζε περί αφαίρεσης βαθμών (!!!!). Όσοι ήμασταν στο γήπεδο, σχηματίσαμε εικόνες με τη φαντασία μας, όταν είδαμε τους φίλους της τοπικής ομάδας να κατευθύνονται στο πάνω μέρος της κερκίδας τους και να έρχονται σε αντιπαράθεση με κάποιους που δε βλέπαμε, αλλά ήταν ΠΑΟΚτσήδες, δε θα μπορούσαν να είναι οπαδοί της Στουρμ Γκράτς. Το τονίζω αυτό γιατί σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού για την εισβολή οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα με τη χάρτινη,  αυτοί που μπούκαραν δεν ήταν απαραιτήτως Ολυμπιακοί, ενδεχομένως να επρόκειτο για εξωγήινους, για αναρχικούς ή αγανακτισμένους λιμενεργάτες, που διαδήλωναν για καλύτερη συλλογική σύμβαση εργασίας. Στους δρόμους έξω από το γήπεδο των Ιωαννίνων υπήρχαν ΠΑΟΚτσήδες, μέσα στο Καραΐσκάκη ήταν άγνωστοι.

Πέραν τούτου δε έγινε κάτι περισσότερο στους Ζωσιμάδες και τελικά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30χιλ, οι γαύροι ήθελαν αφαίρεση βαθμών (!!!). Ακόμη και σε Ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, ενδεχόμενο αυστηρότερων ποινών εξετάζεται, μόνο σε περίπτωση που από τα επεισόδια, επηρεαστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αν δηλαδή υπάρξει διακοπή λόγω εισβολής, επειδή έπεσαν δακρυγόνα κλπ. Αν για κάθε σύνηθες επεισόδιο εντός -πόσο δε εκτός- γηπέδου που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην απρόσκοπτη συνέχιση της αναμέτρησης, εξοντώνονται ομάδες, τότε θα είχαν καταργηθεί οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού επεισόδια πέριξ των γηπέδων, συμβαίνουν συχνά και όλες οι ομάδες θα ήταν τιμωρημένες. Στον αγώνα Ολυμπιακού-Άντερλεχτ θυμίζω, 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κάποιοι εξ αυτών μάλιστα αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να γλυτώσουν. Αν λοιπόν τα 30χιλ στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ που έγιναν κάτι ψιλά χωρίς να τραυματιστεί κανείς ούτε να επηρεαστεί ο αγώνας συνιστούν σκάνδαλο, λογικά η Ουέφα θα έπρεπε να είχε αφανίσει τον Ολυμπιακό, μετά από εκείνο το ματς. Κι αν κάποιος επικαλεστεί  τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, τον παραπέμπω στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους.

Τα ίδια ισχύουν και για τον τελικό, ξεκίνησε και τελείωσε χωρίς προβλήματα, αν κάποιοι έκαναν μανούρες με τους αστυνομικούς, μπήκαν στις τάφρους με στόχο να παίξουν ξύλο με τους απέναντι, έκαψαν καθίσματα στο τέλος ή τους έπιασε ο φακός να κόβουν τα σύρματα με κόφτη, γι αυτό υπάρχουν και τα πρόστιμα. Ο τελικός άρχισε και τελείωσε ομαλά.

Κατά τα λοιπά, γίνεται αναφορά σε αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για τη διαιτησία που περιλαμβάνονται στην επιστολή και κάπου εδώ επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα, «γιατί δε δίνουν τα ντοκουμέντα στη δημοσιότητα, να δει όλος ο κόσμος τα φετινά όργια;»

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, επιμένω πως υπήρχαν όλες κι όλες δυο φάσεις στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο που ευνοήθηκε, στα αντίστοιχα δυο παιγνίδια πρωταθλήματος ωστόσο υπάρχουν και ισάριθμες΄φάσεις που του στερήθηκαν δυο καθαρά πέναλτι.

Αυτές εικάζω πως δεν περιλαμβάνονται στο βίντεο, το οποίο είναι της λογικής του κόψε-ράψε για να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως τους συμφέρουν.

Όπως εικάζω πως δε θα υπάρχουν εικόνες από το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν την Τρίπολη, ούτε το οφσάιντ γκολ με το οποίο πήραν το βαθμό στη Λιβαδειά.

Για το ότι δεν υπάρχει γνωμάτευση τραυματισμού του Γκαρσία από τον εντεταλμένο γιατρό του αγώνα της Τούμπας δεν εικάζω, είμαι σίγουρος πως δεν περιλαμβάνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας, γιατί απλά δεν υπάρχει.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήταν χρήσιμο στην επόμενη επιστολή τους οι γαύροι να περιλάβουν το ερώτημα, αν μια ομάδα μπορεί να αποχωρεί επικαλούμενη τραυματισμό ενημερώνοντας απλώς τον διαιτητή για την απόφασή της και χωρίς γνωμάτευση του γιατρού της αναμέτρησης. να βλέπαμε την απάντηση της Ουέφα.

Γιατί με ξένους διαιτητές που ζητά ο Ολυμπιακός, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν οι θεατρινισμοί του Γκαρσία, γι αυτό και ο ΠΑΟΚ συμφωνεί στην έλευσή τους. Για τον ίδιο λόγο θέλει και το VAR, ο Ολυμπιακός όμως σφυρίζει αδιάφορα…

Κατά τα λοιπά, ας στέλνουν όσες επιστολές θέλουν, με το Ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται πλέον υπό την ολοκληρωτική εποπτεία των διεθνών Ομοσπονδιών, το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυμίζουν τη λαϊκή ρήση «έλα μπαμπά να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου».

Το μόνο που καταφέρνουν είναι μια πρόσκαιρη αυτοϊκανοποίηση με την απαραίτητη συμβολή των προσκείμενων ΜΜΕ που μιλούν για αποκαλυπτικές επιστολές, τόσο που καθιστούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός ως τον ιδανικό προορισμό του Μένιου Φουρθιώτη. Θα έχουν να καμαρώνουν και να πουλήσουν επικοινωνιακά πως δεν έκαναν πλιάτσικο μόνο στον tiger αλλά και στον Σαββίδη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ