Αυτός είναι ο «μαγικός» αριθμός για τον Ολυμπιακό

Αυτός είναι ο «μαγικός» αριθμός για τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ και έχουν ξεκάθαρη στόχευση. Η άμυνα μπορεί να δώσει και πάλι τη νίκη στους πειραιώτες και ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τους πράσινους κάτω από 70 πόντους.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 και οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την Πέμπτη τον Παναθηναϊκό, με προφανή στόχο να κάνουν το 2-0. Αν τα καταφέρουν θ’ αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά αυτή την στιγμή όλα είναι ανοιχτά.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει αντίδραση και θα τα παίξει «όλα για όλα» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα του Παναθηναϊκού επειδή όλα δούλεψαν ρολόι στην εφαρμογή του αμυντικού πλάνου. Η επιτυχία του Ολυμπιακού βασίστηκε στην άμυνα που έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι και το ίδιο θα επιχειρήσουν να κάνουν και στον δεύτερο τελικό.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αλλάξει κάτι στην φιλοσοφία του και το ζητούμενο για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι να βγάλουν την ενέργεια που είχαν και στον πρώτο τελικό απέναντι στους πράσινους.

Η άμυνα παραμένει θεμελιώδης αρχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι εκεί θα επιμείνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων ξέρει πολύ καλά ότι αν η ομάδα του καταφέρει να κρατήσει τους πράσινους κάτω από 70 πόντους, τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες νίκης του Ολυμπιακού.

Αυτός είναι ο μαγικός αριθμός για τον Ολυμπιακό και τον σχεδιασμό που κάνουν οι ερυθρόλευκοι για τον δεύτερο τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έδειξε με την εμφάνιση του στο πρώτο παιχνίδι πως είναι σε θέση να τα καταφέρει. Και βασικό ρόλο στην εφαρμογή του πλάνου της ομάδας του λιμανιού θα έχουν και πάλι ο Παπανικολάου με τον Παπαπέτρου, καθώς οι δύο Έλληνες παίκτες έκαναν στο ΟΑΚΑ  ότι ακριβώς είχε ζητήσει ο κόουτς Σφαιρόπουλος.

Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού καταφέρουν να παίξουν ανάλογη άμυνα τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Τα πάντα στην ομάδα του λιμανιού εξαρτώνται από την άμυνα, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο θα επιτεθεί ο Ολυμπιακός. Κι αυτό είναι ένα όπλο το οποίο καλείται να εκμεταλλευτούν οι πειραιώτες απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο.

Είναι ξεκάθαρο πως η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετικό επίπεδο μετά την πολύ μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ. Η αποστολή όμως των ερυθρόλευκων θα είναι πολύ δύσκολη κι αυτό πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους προπονητής, παίκτες αλλά και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Αν ο Ολυμπιακός πετύχει όμως τον στόχο με τον μαγικό αριθμό που προαναφέραμε, τότε θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της νίκης. Το βασικό ζητούμενο λοιπόν για τους ερυθρόλευκους είναι να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό κάτω από τους 70 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ