Στην Ρωσία θα ακουστεί ο βρυχηθμός των «λιονταριών»

Στην Ρωσία θα ακουστεί ο βρυχηθμός των «λιονταριών»

Η ξένοιαστη και επιπόλαιη ομάδα που παρακολουθούσαμε χρόνια τώρα με την λογική του «όσα φάμε κι όσα βάλουμε» αποτελεί παρελθόν. Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ δεν διστάζει να παίξει ακόμα και με τρεις στόπερ και να κλείσει τους διαδρόμους.

Πείτε μου σε ποια κατάσταση θα εμφανιστεί στο Μουντιάλ ο Χάρι Κέιν να σας πως τι θα κάνει η Αγγλία στην διοργάνωση. Έτσι, όπως το γράφω μοιάζει παρατραβηγμένο. Το καταλαβαίνω, αλλά έχω λόγους να πιστεύω πως η αγγλική ομάδα με την καθοδήγηση του Σαουθγκέιτ έχει όλες τις προδιαγραφές να εμφανιστεί ανταγωνιστική στα γήπεδα της Ρωσίας και να κάνει την έκπληξη. Όπως συμβαίνει εδώ και τόσες διοργανώσεις οι Άγγλοι πάνε, αποκλείονται σχετικά νωρίς και επιστρέφουν ενώ τα ταμπλόιντ στολίζουν τους παίκτες με διάφορους μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Αν και για την Εθνική Αγγλίας  η καλή φυσική κατάσταση και το δυναμικό παιχνίδι δεν αποτελούν παρά φυσιογνωμικά στοιχεία, πιστεύω ότι  αυτό το καλοκαίρι είναι το Μουντιάλ που θα κυριαρχήσουν και ίσως αποδειχτούν καθοριστικά για την έκβαση αρκετών αναμετρήσεων.

Συγκρίνοντας με παίκτες άλλων ομάδων που πάνε με φιλοδοξίες στην Ρωσία, οι Άγγλοι πάνε σχετικά πιο ξεκούραστοι και ίσως πιο φορμαρισμένοι. Από τον σπουδαίο τερματοφύλακα της Εβερτον μέχρι τους επιθετικούς της Τότεναμ στην διάθεση του Σαουθγκέιτ βρίσκονται παίκτες που δεν έχουν καταπονηθεί πέραν των εγχώριων διοργανώσεων. Εξαιρούνται ο Αρνολντ και ο Χέντερσον της Λίβερπουλ. Οι υπόλοιποι σε γενικές γραμμές θα εμφανιστούν φρέσκοι. Στα προκριματικά η Εθνική Αγγλίας έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Η άμυνά της ήταν εξαιρετικά συμπαγής και η επίθεσή της σκόραρε κατά βούληση. Αν υπάρχει κάπου πρόβλημα το εντοπίζουμε στην μεσαία γραμμή και στην απουσία ενός παίκτη με ηγετική προσωπικότητα ικανού να παρασύρει τους υπόλοιπους σε ματς που θα κυλήσει ανάποδα.

Ο Σαουθγκέιτ δημιούργησε μια ομάδα στηριγμένη στο ασταμάτητο τρέξιμο, με παίκτες που πηγαίνουν στις προσωπικές μονομαχίες και έχουν τη δυνατότητα να αμύνονται εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Η ξένοιαστη και επιπόλαιη ομάδα που παρακολουθούσαμε χρόνια τώρα με την λογική του «όσα φάμε κι όσα βάλουμε» αποτελεί παρελθόν.

Ο κόουτς δεν διστάζει να παίξει με τρεις στόπερ και να κλείσει τους διαδρόμους. Αυτούς που δεν βρήκαν ούτε η Βραζιλία ούτε η Γερμανία στα φιλικά προετοιμασίας που έγιναν στο Γουέμπλεϊ.  Προκειμένου να του βγει το σχέδιο, ο Σαουθγκέιτ είναι έτοιμος να βάλει κάτι σαν λίμπερο τον Ντάιερ της Τότεναμ για να έχει παίκτη που να βγάζει σωστά την μπάλα μπροστά. Άλλωστε, ο Γουόκερ και ο Ρόουζ ή ο Γιάνγκ που παίζουν στα μπακ, έχουν την δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνουν, δίνοντας στα «λιοντάρια» την κίνηση που χρειάζονται από τα άκρα αφού το σύστημα δεν προβλέπει κλασικά εξτρέμ. Ο Στέρλινγκ έχει σταματήσει να παίζει πάνω στην γραμμή υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα στην Σίτι. Στο τελευταίο φιλικό με την Νιγηρία ο Κέιν επέστρεψε στα γκολ και φάνηκε έτοιμος να κάνει ό,τι κι ο Γκάρι Λίνεκερ πριν από 32 χρόνια. Με την διαφορά ότι τώρα ο η Αγγλία θα παίζει με θωρακισμένη άμυνα και με ένα προπονητή που ξέρει σαν παίκτης της ομάδας παλιότερα, να μετριάζει τον ενθουσιασμό και να εμφανίζει την ομάδα του πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη στο παιχνίδι.

Όποιος υποτιμήσει τα «λιοντάρια» στην διοργάνωση είναι πολύ πιθανό να ακούσει τον βρυχηθμό τους εκεί που δεν το περιμένει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ