Mε αυτά τα μυαλά, 0-3…

Mε αυτά τα μυαλά, 0-3…

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ΔΙΚΑΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ το πρώτο παιχνίδι των τελικών και προηγείται πλέον 0-1 στις νίκες παίρνοντας παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα και την… σορολόπ κατάσταση του Παναθηναϊκού, έπαιξαν σωστά, τους βγήκε το πλάνο τους και πλέον έχουν μπροστά τους ολόκληρη λεωφόρο για να φτάσουν στο πρωτάθλημα.

Από την απέναντι πλευρά; Μα τα γράφαμε σχεδόν δυο εβδομάδες. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να διαχειριστεί έως τώρα το κλίμα ευφορίας που υπήρχε στους κόλπους της ομάδας, βλέποντας τον Ολυμπιακό να «αγκομαχάει» να κερδίσει την Κύμη και τον Προμηθέα.

Προσπαθούσε να κάνει πρόβα στο τρίτο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και έπρεπε στο μεταξύ να λύσει τα προβλήματά του με τον Τζέιμς, ο οποίος χωρίς να υπολογίζει κανέναν έκανε τα δικά του.

Όλη η ομάδα απλώς πάταγε το γκάζι και κέρδιζε εύκολα τα παιχνίδια, αλλά παράλληλα ο Ρίβερς δεν έπαιρνε προσπάθειες, δεν γίνονταν τα απαραίτητα τεστ για να φανεί η ετοιμότητά του, ούτε η ομάδα δοκίμαζε τις αντοχές της. Κολπάκια, τρίποντα από τα οκτώ μέτρα, καρφώματα και φιγούρα, αντί για συστήματα, ειδικές καταστάσεις, συνέπεια στις δοκιμές.

Και πάμε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε κλειστά στην άμυνά του, άφησε τα σουτ στον Καλάθη και του απαγόρευσε τη δημιουργία. Αυτό ήταν ουσιαστικά το μισό ματς. Ο Λεκαβίτσιους που μπήκε μαζί με άλλους τέσσερις (αλήθεια, τι χρειαζόταν να αλλαχθούν πέντε παίκτες μέσα σε δυο λεπτά;) και τράβηξε χειρόφρενο στον Παναθηναϊκό.

Αντί λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος για να ανοίξει η άμυνα και να εκμεταλλευτούν οι πράσινοι το μπόνους των βολών από την οφθαλμοφανή εύνοια των διαιτητών στις επαφές, άρχισαν με τον Τζέιμς προεξάρχοντα να σουτάρουν τρίποντα με οποιοδήποτε τρόπο. Η μπάλα στο σίδερο και τρέξιμο πίσω στην άμυνα. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά…

Ο Πασκουάλ φέρει ακέραια την ευθύνη για την εικόνα αυτή. Άφησε τους Τζέιμς και Σίνγκλετον να παίζουν ένα ανερμάτιστο ένας εναντίον ενός, που κατέληγε σε… γιουρούσι. Δεν είχε ούτε το πλάνο, ούτε τις λύσεις, ούτε την πυγμή να το αλλάξει. Να πει: «Stop, αποφασίζω να παίξουμε αυτό» και η εντολή του να γίνει πράξη άμεσα.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν άθλια. Σύμφωνα με τον προπονητή του δεν γίνεται να παίξει χειρότερα. Με αυτά τα μυαλά όμως είναι πολύ εύκολο να παίξει το ίδιο χάλια στο «καμίνι» του ΣΕΦ και αυτό φτάνει και περισσεύει για να διασυρθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ