Πρωταθλήτρια και στην πόλη της

Πρωταθλήτρια και στην πόλη της

Το γήπεδο, το άλσος, τα σκουπίδια, το… μπερδεμένο παρεάκι και η μεγάλη επιστροφή που έχει έρθει ήδη.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να «τρέχει» πέρα από τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν και την επιστροφή στο σπίτι της. Στην πόλη της, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που ήταν πάντα και που πλέον το έχουν αντιληφθεί αυτό και κάποιοι δημότες… Πύργου. Που θεώρησαν, βλακωδώς, την πόλη τσιφλίκι τους. Και πλέον περνούν τις ώρες τους στα αστυνομικά τμήματα.

Ευτυχώς μέσα στα πολλά κακά της χώρας μας κάποιοι νόμοι, κυρίως εκείνοι που αφορούν στο περιβάλλον, τηρούνται. Και όσοι παρανομούν βρίσκονται στο σκαμνί. Το θέμα των σκουπιδιών του άλσους, που παρανόμως κρατά εκεί ο δήμαρχος της πόλης έχει δρομολογηθεί και θα τελειώσει. Με την ΑΕΚ να βοηθά και εκεί, αφού όλα δείχνουν πως με δικά της μέσα θα δοθεί η λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Το άλσος θα καθαρίσει και είναι βέβαιο πως μετά την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» θα αποκτήσει και πάλι ζωή. Αφού το πρότζεκτ του γηπέδου περιλαμβάνει πέρα από δεντροφύτευση ένα ευρύτερο πλάνο για το «πρασίνισμα» της περιοχής. Που ειδικά την τελευταία τετραετία έχει εγκαταλειφθεί. Φτάνοντας στο σημείο προχθές να δούμε σκουπίδια στον Κένταυρο. Άλλο ένα παράσημο μιας δήθεν αριστερής παράταξης. Που κράτησε στα λόγια ότι αριστερό μπορούσε να την χαρακτηρίζει. Κάτι που μπορούν να το βεβαιώσουν καλύτερα από τον καθένα οι καταστηματάρχες της πόλης, στην οποία τυχαίνει να ζει και ο υποφαινόμενος.

Τα όσα κωμικοτραγικά είδαμε, διαβάσαμε, ακούσαμε από την παράταξη του δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 2014 μέχρι σήμερα έκαναν σαφές το τι είχε να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ για να επιστρέψει σπίτι της. Για να κάνει το γήπεδό της στο δικό της οικόπεδο, όπως ορίζει ο νόμος. Διότι μόνο αυτή την οδό ακολούθησε η ΑΕΚ. Με το ΣτΕ να ξεφτιλίζει με τις αποφάσεις του ένα παρεάκι με… μπερδεμένες καταβολές και δημοτικούς συμβούλους «στιγματισμένους» κομματικά από τα κέντρα εξουσίας των προηγούμενων ετών.

Δεν θα μπορούσε το συγκεκριμένο… τιμ να πετύχει κάτι περισσότερο από τον διασυρμό του σε αυτή την κόντρα που ξεκίνησε μόνο του απέναντι στην ΑΕΚ, για τον απλούστατο λόγο πως μεταξύ άλλων στερείται επιχειρημάτων, λογικής και γνώσης για τα ζητήματα που σχετίζονται με το γήπεδο. Το οποίο προχωρά, «σηκώνεται» και σύντομα θα αποκτήσει μορφή. Με τις πρώτες εξέδρες να εντάσσονται στο εργοτάξιο και την αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη στιγμή να ξεκινά.

Ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε και υλοποιεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κόντρα σε όλους και σε όλα. Μιας και μέσα σε όλη αυτή την διαδρομή, υπήρξαν στιγμές που ακόμα και οι άμεσοι συνεργάτες του πρότειναν στο αφεντικό της ΑΕΚ την εύρεση εναλλακτικής. Όμως η απόφαση είχε παρθεί και για το συγκεκριμένο θέμα, δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει πισωγύρισμα. Το όνειρο γίνεται πράξη και τα όσα θα ζήσει εκεί ο κόσμος της ΑΕΚ, είναι δύσκολο να περιγραφούν τώρα. Διότι ότι και να φανταζόμαστε αυτή τη στιγμή, όταν έρθει η ώρα για το πρώτο παιχνίδι στην «Αγια-Σοφιά» ο χρόνος θα σταματήσει.

Όσοι ζήσαμε από κοντά την είσοδο της ομάδας στο εργοτάξιο, λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας, μπορούμε σε ένα βαθμό να φανταστούμε αυτό το συναίσθημα. Όχι όμως απόλυτα. Θα έρθει γρήγορα και αυτή η στιγμή. Με υπομονή, με αγώνα αλλά και χαμόγελο. Διότι είναι ξεκάθαρο πως αυτά που βρίσκονται μπροστά, είναι μόνο χαρούμενα και μεγάλα. Όπως αξίζει σε αυτή την ομάδα και αυτόν τον κόσμο. Φέτος έγινε απλά η αρχή. Το έχω σημειώσει ξανά, αλλά θα το επαναλάβω για να το εμπεδώσει και ο τελευταίος. Ήρθαμε και κάποιοι το κατάλαβαν για τα καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ