Τα όνειρα της γειτονιάς-ασανσέρ και μια εκδίκηση που αναζητείται

Τα όνειρα της γειτονιάς-ασανσέρ και μια εκδίκηση που αναζητείται

Το απόκρυφο νόημα είναι, «ερχόμαστε για να ξαναπέσουμε και μετά να λέμε πάλι ότι ερχόμαστε», άκρως σουρεαλιστικό, θα έλεγα...

Η επόμενη αγωνιστική σεζόν προμηνύεται εκστατική για την αφεντιά μου, αν και δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αναρωτιέμαι πως θα μπορέσω να βάλω φρένο στον οίστρο μου.

Ο γαύρος με κυρ Σάββα αποτελεί σταθερή αξία, όπως και ο Αλαφούζος με όλα τα εξαπτέρυγα, σαγόνια κλπ. Αίφνης προέκυψε και η χάρτινη, που εξασφάλισε περίοπτη θέση στις προτιμήσεις μου. Το να σου κάνουν λαδιά και να παίζουν θέατρο είναι σύνηθες κι αναμενόμενο, το να προσπαθεί ο κλέφτης θα βγει και από πάνω, δεν παλεύεται και επιβάλλεται να διαπομπευτεί με κάθε τρόπο. Με έριξε κάπως η απομάκρυνση του ψητά είναι η αλήθεια, ο Μαρίνος είναι κανονικός προπονητής και κυρίως δεν έχει σχέση με τη γραφικότητα του προκατόχου του. Θα κάνει ομάδα την Α4, όπως και να χει όμως το παρελθόν θα τους καταδιώκει μια ζωή, εδώ θα είμαστε να τους προσφέρουμε χαρτομάντιλα για να σκουπίζουν τα δάκρυα, έστω και χωρίς ταβερνιάρη στον πάγκο.

Φέτος όμως, μετά από πολυετή τουρνέ στην Ελληνική επαρχία επανέρχεται στο προσκήνιο και η έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης που κατοικοεδρεύει σε γειτονιά, ζώντας περιχαρακωμένη στους πρόποδες ενός πάρκου.

Μ΄αυτούς κι αν δε θα βγάλουμε γούστα, τα ΠΟΚεμον άλλωστε έχουν μια υπόσταση και οπαδική και ως οντότητες. Οι νεοφώτιστοι γείτονες δεν είναι ότι δεν έχουν κάτι από τα παραπάνω, είναι πως προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, με πάσης φύσεως ευρεσιτεχνίες και σκέρτσα.

Πριν δυο Κυριακές, έχοντας πραγματοποιήσει την υπέρβαση της ανόδου, εμφανίστηκαν με μπλουζάκια που έγραφαν «μέχρι τα όνειρά μας να πάρουν εκδίκηση»..

Συγκινητικό και συνάμα φοβικό να διαβάζεις για εκδίκηση, ειδικά εμείς που υπάρχουμε στην ίδια πόλη θα τρομοκρατηθούμε περισσότερο και από τους ομόχρωμους τους, στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Για να ηρεμήσουμε πάντως και να περάσουμε ήρεμα τις διακοπές μας χωρίς να αναρωτιόμαστε πότε, με ποιον τρόπο και από ποιον θα πάρουν εκδίκηση, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά, να καταλάβουμε δηλαδή ποια είναι τα όνειρά τους. Αν τα αποκρυπτογραφήσουμε, θα αντιληφθούμε τόσο την ουσία όσο και το αντικείμενο της εκδίκησης.

Τα «ερχόμαστε» πάντως, τα έλεγαν και τις προηγούμενες φορές που έπεσαν κι επανήλθαν, οπότε δεν έχουν αξία, όποιος δε μένει σταθερά σε έναν όροφο και κάνει βόλτες με το ασανσέρ, όλο έρχεται. Προφανώς, το απόκρυφο νόημα είναι, «ερχόμαστε για να ξαναπέσουμε και μετά να λέμε πάλι ότι ερχόμαστε», άκρως σουρεαλιστικό, θα έλεγα

Την προηγούμενη φορά που μας χαιρέτησαν πάντως, ήμασταν στο δεύτερο μνημόνιο και στην ΕΡΤ είχε μπει λουκέτο, ο κόσμος έχει αλλάξει κατά πολύ από τότε. Η λογική λέει πως όταν επιστρέψουν στις κατηγορίες που ανήκουν και αρχίσουν εκ νέου τα «ερχόμαστε» , μπορεί να έχουμε βγει από το ευρώ, έχοντας εθνικό νόμισμα τη δραχμή, ή και το δολάριο.

Το λέω διότι τις προηγούμενες φορές που φούνταραν, άφησαν φέσια σε δημόσιο, ποδοσφαιριστές, προπονητές, μάνατζερ, μέχρι και τους προμηθευτές των κυλικείων, οπότε ένα ενδεχόμενο που περιγράφει τα υπό έρευνα όνειρά τους, είναι ακριβώς αυτό:

Να πιστολιάσουν ξανά κάθε έμβιο ον, κάτι που σημαίνει πως μαζί με το ΑΦΜ πρέπει να αλλάξουν και έμβλημα, κάτι σε Γουάιατ Ερπ θα ήταν απολύτως ταιριαστό. Έχουν και δεσμούς με κάθε τι που αρχίσει από Ερπ..

Ένα άλλο όνειρο για το οποίο πιθανότατα να θέλουν να πάρουν εκδίκηση είναι η παραμονή στην κατηγορία, οπότε Λεβαδειακοί, Απόλλωνες και Λαμίες μπορούν να χάσουν τον ύπνο τους, ειδικά η τελευταία με την οποία έχουν βεντέτα. Ως ΠΑΟΚ όμως δε μας απασχολεί, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Ενδεχομένως να ονειρεύονται και πως θα βρουν πάτημα να ασχοληθούν περισσότερο με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, δεν ήταν υποχρεωτικό όμως να ανέβουν, θα μπορούσαν να το κάνουν και από τις κατηγορίες που ανήκουν. Στη Γ εθνική ήταν με αντιπάλους το Κοκκινόχωμα και τη Θύελλα Φιλώτα κι έβγαζαν ανακοινώσεις κατά του Ιβάν. Τον κατηγορούσαν μάλιστα πως δίνει μισθούς πείνας, την ίδια στιγμή που το κράτος αποφάσιζε να ενισχύσει τους απλήρωτους εργαζόμενους του μπακάλη προέδρου τους, με επίδομα, για να κάνουν Χριστούγεννα σαν άνθρωποι.

Τα ίδια ισχύουν και για το ενδεχόμενο να κρατήσουν το Ευρωπαϊκό αήττητο, αφού προσμετρούν και τα πολλά παραπάνω χρόνια που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, οπότε δεν υπήρχε λόγος να επιστρέψουν. Θα το κρατούσαν, ακόμα κι από τα βουνά και τα λαγκάδια που έγιναν το δεύτερο σπίτι τους.

Και σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, εμείς συνεχίζουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ας αρχίσουν να αγωνιούν η Ρεάλ, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν, για την επιστροφή της ομάδας με το θρυλικό κάστρο.

Το πιο εφικτό όνειρο που μπορώ να φανταστώ είναι να κάνουν sold out με τον ΠΑΟΚ, το συγκεκριμένο παιγνίδι γι αυτούς αποτελεί την ουσία της ύπαρξης τους, αν πχ τις παραμονές κάποιος Βασιλειάδης διακόψει επ΄ αόριστον το πρωτάθλημα, όπως συνέβη τη σεζόν που τελείωσε, θα κάνουν sold out σε καταθλιπτικά φάρμακα.

Το τελευταίο και μοναδικό sold out άλλωστε από τότε που η χωρητικότητα του γηπέδου τους ξεπέρασε ελαχιστα τις 20χιλ, καταγράφηκε την περίοδο 2009-10 τότε με το Σπάθα, που ο ΠΑΟΚ πήγαινε για πρωτάθλημα κι αυτοί ήταν σχεδόν αδιάφοροι.

Στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν που παιζόταν η θέση που θα κατακτούσαν στη βαθμολογία άρα και ο γύρος που θα έπαιζαν στα προκριματικά του Γιουρόπα, μάζεψαν με το ζόρι 16χιλ κόσμο, κάτι που σημαίνει πως κίνητρο και σημείο αναφοράς δεν είναι η δική τους ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ και μόνο.

Το ότι σε ολόκληρη της ιστορία τους πάντως συγκέντρωσαν μόλις μια φορά 23χιλ κόσμο στην έδρα τους και την ίδια στιγμή επαίρονται πως κατέβασαν 30χιλ κόσμο στην Αθήνα, συνιστά ένα ακόμη ανεξήγητο φαινόμενο, που επιβεβαιώνει τα αναγραφόμενα στη μπλούζα, αφού από όνειρα, πάνε καλά.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, ίσως αυτό να αποτελεί όνειρό τους, να κατεβάσουν περισσότερο κόσμο από την προηγούμενη φορά, και να σπάσουν το δικό τους ρεκόρ της μεγαλύτερης μετακίνησης τάπερ με κεφτεδάκια. Αριθμό δεν τολμάω να αναφέρω, 19χιλ εισιτήρια είχαν πάρει και χωρίς να τα εξαντλήσουν, έφτασαν 8 χρόνια μετά να μιλούν για κάθοδο 30χιλ, οπότε κατά το 2023 θα έχουν πολλαπλασιαστεί περαιτέρω..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ