Η αλλαγή στην ΕΟΚ είναι επιβεβλημένη

Η αλλαγή στην ΕΟΚ είναι επιβεβλημένη

Η νέα εποχή, η επόμενη μέρα επιβάλλει να γίνουν αλλαγές. Η ηγεσία της ομοσπονδίας είναι η πρώτη που πρέπει να αλλάξει.

Απλά αστείο για να μην πω τραγικό λίγες ώρες πριν την πρώτη μεγάλη μάχη των αιωνίων για τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στην Α1 να ασχολούμαστε με την ΚΕΔ, την ΕΟΚ και την επιστολή των Αγγελόπουλων στον Πρωθυπουργό της χώρας. Σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγα ότι οι ισχυροί άνδρες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ ψάχνουν από τώρα δικαιολογίες για την αποτυχία της ομάδας τους στους τελικούς. Άλλωστε είναι μια πρακτική που έχουν πολλάκις ακολουθήσει στο παρελθόν, ρίχνοντας τα πάντα στη διαιτησία και όχι στις δικές τους αστοχίες ή τα λάθη των παικτών και του προπονητή τους. Επίσης με τα ματς ακόμα να μην έχουν ξεκινήσει ποιος είναι σε θέση να προδικάσει τι θα γίνει στα παρκέ του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ.

Είναι η πρώτη φορά που θα τους δώσω δίκιο και θα συστρατευτώ μαζί τους για να γίνει πια μια σοβαρή κουβέντα για την ελληνική ομοσπονδία και την επιτροπή διαιτησίας. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι πια έφθασε το πλήρωμα του χρόνου. Δεν είναι μόνο ηλικιακό το ζήτημα, μην ξεχνάμε ότι πλέον βαδίζει προς την ένατη δεκαετία της ζωής του, αλλά και πρακτικό. Η ΕΟΚ μοιάζει σαν να την έχει ξεπεράσει ο χρόνος και η εποχή. Μοιάζει σαν προϊστορικό τέρας. Μοιάζει να πηγαίνει με τα πόδια όταν όλοι οι υπόλοιποι πηγαίνουν με πυραύλους. Αν το πρόβλημα ήταν οι κατά καιρούς φωνές του Ολυμπιακού ή κάποιων άλλων σωματείων θα έλεγα ότι το κακό είναι μικρό, αν και δεν νοείται να υπάρχει μια ομάδα που θεωρεί εαυτόν διαρκώς αδικημένο και να μην ανοίγει μύτη. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και εξηγούμαι.

Η Εθνική ομάδα εδώ και καιρό απαξιώνεται χρόνο με το χρόνο. Άστοχες, για να μην πω αστείες σε ορισμένες περιπτώσεις, επιλογές προπονητων. Επετειακές εκδηλώσεις για το θαύμα του 1987, εκεί που όλα άρχισαν, χωρίς να παρευρίσκονται Γκάλης και Γιαννάκης. Δηλαδή είναι σαν να κάνεις party γενεθλίων και να μην καλείς τον εορτάζοντα. Στα κατώτερα κλιμάκια τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλύτερα, αλλά μακιγιάρονται από τις επιτυχίες που έχουν οι μικρές Εθνικές ομάδες. Μικροεγωισμοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες στην ημερήσια διάταξη κάνουν κακό στο άθλημα συνολικά.

Η νέα εποχή, η επόμενη μέρα επιβάλλει να γίνουν αλλαγές. Η ηγεσία της ομοσπονδίας είναι η πρώτη που πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2018 – και με τόσες μεγάλες προσωπικότητες- να μην έχουμε μια ηγετική ομάδα παλαιμάχων να διοικούν το σπορ. Σκεφτείτε μόνο να είχαμε για παράδειγμα, Επίτιμο Πρόεδρο τον Γκάλη, Πρόεδρο της ΕΟΚ τον Φασούλα, προπονητή τον Γιαννάκη στους άνδρες και τεχνικό διευθυντή τον Παπαλουκά πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος οφείλει να παραδώσει τη σκυτάλη άμεσα για να μην μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ότι με τόσο κόπο έφτιαξε το διέλυσε για να μην χάσει την καρέκλα του. Ας την δώσει στους νεότερους για να σώσει την υστεροφημία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ