Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όπως προτιμάτε, θα βρεθούν για πολλοστή φορά αντιμέτωποι σε τελικό των ελληνικών play- off. Φέτος το πλεονέκτημα ανήκει στους πράσινους χωρίς πάντα να σημαίνει κάτι αυτό.

Τέρμα τα ψέματα κύριοι. Περάσατε με σκούπα, άλλος ευκολότερα άλλος δυσκολότερα, τους αντιπάλους σας στα ημιτελικά και τώρα ήρθε η ώρα να φάτε τα μουστάκια σας. Σε μια σειρά τελικών που ξεκινά την προσεχή Κυριακή και στην οποία παίζονται πολλά περισσότερα από ένα πρωτάθλημα, από ένα ακόμη τρόπαιο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όπως προτιμάτε, θα βρεθούν για πολλοστή φορά αντιμέτωποι σε τελικό των ελληνικών play- off. Φέτος το πλεονέκτημα ανήκει στους πράσινους χωρίς πάντα να σημαίνει κάτι αυτό.

Μετά από μια χρονιά αρκετά περίεργη αγωνιστικά και για τους δύο, χωρίς τίτλο μέχρι τώρα, χωρίς πρόκριση σε final- four και με αρκετά σκαμπανεβάσματα, η σειρά των τελικών αποκτά ιδιαίτερο νόημα και ενδιαφέρον. Ας μη γελιόμαστε. Μη κατάκτηση του τίτλου ισοδυναμεί με αποτυχία και για τους δύο.

Οι πράσινοι θέλουν να εδραιώσουν την εν Ελλάδι κυριαρχία τους παίρνοντας το πρωτάθλημα, ενώ οι ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν στην κορυφή. Για την ομαδα του Πασκουάλ τα πράγματα είναι απλά. Αξιοποιεί την έδρα της, βγάζει στο παρκέ τις αρετές της και κατακτά το πρωτάθλημα σώζοντας έτσι τη χρονιά και μπορεί με ηρεμία να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Απώλεια τίτλου δεν θα φέρει καταστροφές και κοσμογονικές αλλαγές, αλλά σίγουρα θα παίξει ρόλο για κάποιους παίκτες. Θέμα προπονητή δεν νομίζω να τεθεί.

Για την ομάδα του Σφαιρόπουλου από την άλλη τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Μπαίνει μεν με μειονέκτημα στους τελικούς, αλλά αυτό δεν της δίνει κάνενα άλλοθι στην αποτυχία. Αν χάσει το πρωτάθλημα πολλά θα αλλάξουν σε όλα τα επίπεδα μέσα στην ομάδα. Από τον προπονητή μέχρι και πρωτοκλασάτους παίκτες. Αν από την άλλη πάρει τον τίτλο δεν σημαίνει ότι ο κόουτς θα σώσει το κεφάλι του.

Αγωνιστικά θα τα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες όμως μερικά δεδομένα κάνουν μπαμ από μακριά. Πρώτον οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση τους και αυτό δημιουργεί προβλήματα κόντρα σε μικρότερους αντιπάλους πόσο μάλλον εναντίον του αιωνίου αντιπάλου τους.

Δεύτερον οι ερυθρόλευκοι έχουν χτυπητές αδυναμίες στους ψηλούς. Παλεύουν ουσιαστικά με τρεις παίκτες που κουβαλούν προβλήματα τραυματισμών και ενδεχομένως να τους κοστίσει σε μια τόσο δύσκολη και επίπονη σειρά.

Τρίτον οι πράσινοι δείχνουν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ από τον αντίπαλο τους. Στοιχείο που μπορεί να αποβεί καθοριστικό στην εξέλιξη της σειράς. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε πριν την έναρξη των μαχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ