Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τον Δώνη

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τον Δώνη

Ο 49χρονος τεχνικός, εκτός απροόπτου, θα είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο Νταμπίζας γνωρίζει ότι είναι η καλύτερη επιλογή, αφού δύσκολα κάποιος άλλος θα συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την ομάδα.

Η υπόθεση του Γιώργου Δώνη είναι θέμα 1-2 ημερών να λήξει θετικά ή αρνητικά. Όλα δείχνουν ότι ο 49χρονος τεχνικός θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, πάντα υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να χαλάσει η δουλειά.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Νίκος Νταμπίζας, πάντως, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αναλάβει ο Δώνης. Θεωρεί ότι μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλον τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Διότι έχει ικανότητα, αλλά και ιστορία στον σύλλογο για να το πετύχει. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Μαρίνο Ουζουνίδη που αγαπήθηκε από τον κόσμο, μόνο ο Δώνης μπορεί με αυτές τις συνθήκες να συσπειρώσει τους οπαδούς γύρω από την ομάδα. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος κι αν θα υπάρχει μία σχετική ομαλότητα στη διάρκεια της σεζόν και κατόπιν από τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας.

Ο Δώνης σε κάθε περίπτωση δίνει μία προοπτική. Από την ελληνική αγορά, άλλωστε, δεν υπάρχει προπονητής με ανάλογο βιογραφικό και φυσικά που να έχει γράψει ένδοξες σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού ως παίκτης. Ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει τη νοοτροπία της ομάδας, ξέρει πώς να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις κι αυτό… στα χαρτιά αποτελεί μία εγγύηση. Προσοχή, δεν λέμε ότι θα πετύχει. Αυτό, όπως αναφέραμε, θα εξαρτηθεί από την οικονομική συνέπεια της διοίκησης, τα αποτελέσματα και πολλούς ακόμα παράγοντες.

Είναι, όμως, αυτός που στην αφετηρία έχει τις περισσότερες πιθανότητες από κάποιον άλλον να τα καταφέρει. Για παράδειγμα, στις εναλλακτικές ακούγεται ότι είναι ο Γιάννης Πετράκης. Πριν λίγους μήνες, επίσης, είχε γίνει κρούση στον Σάκη Τσιώλη. Όσο καλή γνώμη και να έχει κάποιος, δεν θεωρούμε ότι έχουν… το ειδικό βάρος (προσθέστε όποιον άλλον προπονητή θέλετε) για να αντιμετωπιστούν από τον κόσμο με θετική αύρα. Αν δεν πει το «ναι» ο Δώνης δεν θα αποκλείαμε να στραφεί ο Νταμπίζας στο εξωτερικό (σίγουρα έχει δουλέψει εναλλακτικές).

Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σαφώς ένας Έλληνας θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί στον πάγκο, αφού το ρόστερ θα απαρτίζεται από ελληνόπουλα. Στον αντίποδα, ένας ξένος δεν γνωρίζει την πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ίσως αυτή η άγνοια να βγει σε καλό. Απλώς η λογική λέει ότι μόνο άπειρος ξένος τεχνικός μπορεί να έρθει. Ποιος προπονητής με σχετικά καλό βιογραφικό – και ειδικά όταν τα χρήματα που προτείνονται δεν είναι πολλά – μπορεί να έρθει γνωρίζοντας ότι δεν έχει δυνατότητα ενίσχυσης, ευρωπαϊκή προοπτική και φυσικά στόχοι για κατάκτηση τίτλων;

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, δεν φαίνεται να υπάρχει καλύτερη επιλογή από τον Δώνη. Όλοι αντιλαμβάνονται τους λόγους κι επίσης είναι σημαντικό ο προπονητής να έχει χημεία με τον τεχνικό διευθυντή. Και οι Νταμπίζας-Δώνης γνωρίζονται πάρα πολύ καλά. Έχουν το ίδιο σκεπτικό για το ποδόσφαιρο και σαφώς αποτελούν μία προοπτική για ένα καλύτερο αύριο έστω κι αν αγωνιστικά η ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ