Το κρυφτό τελειώνει με… φτύσιμο

Το κρυφτό τελειώνει με… φτύσιμο

Την ώρα που το ελληνικό μπάσκετ κινείται στους ρυθμούς της αποκάλυψης για τον Στέλιο Συμεωνίδη, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι... άφαντος!

Ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό είναι να έχει ο ΚΕΔάρχης, Στέλιος Συμεωνίδης, καφέ της γνωστής αλυσίδας, που έχει στην κατοχή του ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος. Τη στιγμή που ο γιος του διηύθυνε τον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ομάδα της Πάτρας, γίνονταν γνωστό ότι ο πατέρας (επί 18 χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας) του είχε… επαγγελματική σχέση με τον συγκεκριμένο παράγοντα.

Κανονικά έπρεπε να είχε θέσει ήδη την παραίτησή του από το αξίωμα που κατέχει. Κανονικά έπρεπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να έχει ζητήσει την παραίτησή του. Κανονικά έπρεπε να είχε απολογηθεί για τον άμεσο -επί σειρά ετών- συνεργάτη του.

Αντ’ αυτού είναι άφαντος, με τον Γενικό Γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη, άνθρωπο που επίσης ήταν πολύ κοντά στον Προμηθέα, να δηλώνει πλήρη άγνοια και να λέει ένα αόριστο «θα μάθουμε, θα ψάξουμε, θα δούμε». Στην ουσία δεν πήρε θέση, αλλά γιατί να πάρει εκείνος, όταν ο… ηγέτης κρύβεται;

Η μη καταδίκη (απερίφραστη, δίχως ναι μεν, αλλά) αποτελεί συγκάλυψη. Και δεν είναι η πρώτη, ή η μόνη φορά που ο συγκεκριμένος παράγοντας διαιτησίας βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα είναι ανοιχτό το θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης», που έχει καταγγείλει ο Ηλίας Καφφές και ερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ανοιχτό μέτωπο με τους διαιτητές της Ευρωλίγκας, οι οποίοι έχουν ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη, για τον μη ορισμό τους.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν φωνές (εδώ και πολύ καιρό) για τη σύνθεση της ΚΕΔ/ΕΟΚ, η οποία είναι παράνομη. Μην ξεχνάτε πως όλα αυτά γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη, την ομπρέλα και την απόλυτη κάλυψη του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος εντέλει φέρει ακέραιη την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Δεν πρόκειται για έναν τυχαίο παράγοντα, ο οποίος βρίσκεται σε κάποια απομακρυσμένη γωνιά της χώρας, ο οποίος έχει ένα δικό του οφίτσιο. Μιλάμε για τον ΚΕΔάρχη, για τον άνθρωπο που ορίζει τους διαιτητές, για τον άνθρωπο που αποφασίζει ποιος θα παίξει στους ημιτελικούς, στους τελικούς. Για έναν άνθρωπο, ο οποίος 18 χρόνια είναι σε θέση άμισθη (!), αλλά που στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να δει τον γιο του να γίνεται (καλώς) διεθνής, αλλά και να ανοίξει καφετέρια της γνωστής αλυσίδας.

Μην ξεχνάτε τον σάλο που είχε γίνει, όταν ο Προμηθέας -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- αν και από την Πάτρα, αγωνίστηκε στον βόρειο όμιλο! Τυχαίο; Προφανώς, αλλά γιατί δεν βγαίνει ο κ. Βασιλακόπουλος να πει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον άμεσο συνεργάτη του, ότι δεν διαπιστώνει το παραμικρό ηθικά επιλήψιμο γεγονός;

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φέρει ακέραιη την ευθύνη. Κι όσο και αν κρύβεται, πρέπει να γνωρίζει πως το κρυφτό τελειώνει με… φτύσιμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ