Στον προσομοιωτή με το… ζόρι!

Στον προσομοιωτή με το… ζόρι!

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το σερί του στην Α1, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ματς των ημιτελικών και ψάχνει μια νίκη ακόμα για να πάρει την πρόκριση στους τελικούς.

Οι πράσινοι φαίνεται πως έχουν βρει το κουμπί του «Δικεφάλου» και με πίεση από την πρώτη πάσα, καταφέρνουν να μπλοκάρουν τους γκαρντ του Ηλία Παπαθεοδώρου. Με τον Καλάθη και τον Λεκαβίτσιους να πιέζουν το χειριστή βάζουν από πολύ νωρίς τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο βάσανο να οργανώσουν με συνέπεια οι τελικές προσπάθειες από τους Γκος και Πέτεγουεϊ να γίνονται με άσχημες προϋποθέσεις.

Θα έλεγε κανείς πως αυτό είναι το εύκολο και λόγω της διαφοράς δυναμικότητας και ποιότητας που υπάρχει. Εκεί όπου είναι το δύσκολο όμως είναι ότι ο Πασκουάλ δεν μπορεί να κρατήσει τους παίκτες του στον ίδιο ρυθμό. Δεν είναι μυστικό ότι και οι δυο «αιώνιοι» ουσιαστικά προετοιμάζονται για τους τελικούς.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκεί θα φτάσουν. Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο για συγκεκριμένους παίκτες του Παναθηναϊκού να παίζουν με το ένα μάτι στο ταμπλό. Η διαφορά στους 15 πόντους από το 15’. Ε και; Ο Πασκουάλ είναι εμφανές πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όποια ειδική κατάσταση παρουσιάζεται.

Παίρνει τάιμ άουτ για επίθεση 5 δευτερολέπτων, ψάχνει τρόπο για να προβάρει τα plays του, δοκιμάζει διάφορα σχήματα και ρόλους με κάθε αφορμή και ανεξαρτήτως του σκορ, ενώ δεν σταματά να το υπογραμμίζει σε όλους σε κάθε προπόνηση. Κι όμως ο Σίνγκλετον ξεκίνησε το ματς και άρχισε να μπουμπουνάει τρίποντα ακατάπαυστα, ο δε Τζέιμς έπαιζε σε… All Star Game και ο Γκιστ έκανε προπόνηση παρακολουθώντας τον Κρουμπάλι και τον Τζάκσον.

Στους τελικούς όμως όταν θα καίγεται το σύμπαν γύρω τους, όταν η μπάλα θα ζυγίζει διακόσια κιλά και θα χάνουν έναν ή δυο πόντους, δεν θα είναι καθόλου προπόνηση, ούτε All Star Game! Από εκεί και πέρα ο Νίκος Παππάς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Χρειαζόταν μια τέτοια εικόνα για να ανέβει ψυχολογικά και να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή του, κάτι που δεν έκανε ο Ρίβερς.

Επιχείρησε ελάχιστες προσπάθειες, δεν … περίσσεψαν βέβαια και από τους «χαλαρούς» της υπόθεσης, αλλά είναι ακόμα βαρύς και χωρίς «φρεσκάδα». Στην Πυλαία οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για να σκληραγωγηθούν οι πράσινοι, να τρίψουν το μυαλό τους, να… φάνε ξύλο και να νιώσουν πίεση από την έδρα.

Θα τους κάνει καλό να βάλουν τους εαυτούς τους στον προσομοιωτή των τελικών.

ΥΓ. Θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να πιστέψουν έστω και στο ελάχιστο πως ο Ολυμπιακός στους τελικούς θα έχει αυτή την εικόνα. Αυτά τα ματς είναι τελείως διαφορετικά και όλα ξεκινούν από το μηδέν. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την περίοδο που διανύουμε και το περσινό παράδειγμα είναι η απόλυτη απόδειξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ