Ας υπάρξει μία φορά ενότητα στον Παναθηναϊκό

Ας υπάρξει μία φορά ενότητα στον Παναθηναϊκό

Ο Πιεμπονγκσάντ φέρεται να είναι μία ανάσα από το να αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να επανέλθει με νέα πρόταση στον Αλαφούζο. Όποια κι να είναι η κατάληξη απαιτείται ενότητα.

Οι εξελίξεις με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ τρέχουν. Με γοργούς ρυθμούς, όπως διαρρέει το περιβάλλον του. Από το οποίο διοχετεύεται η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει το deal με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Μέχρις εκεί, όμως. Δεν μιλούν ακόμα για οριστική συμφωνία. Όπως και να έχει, είναι πιθανό να έχουμε σύντομα αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το σίγουρο επίσης είναι ότι απαιτείται διαφάνεια στην υπόθεση της «Pan Asia». Έρχεται να βάλει χρήματα χωρίς να θέσει προϋποθέσεις, όπως η κοινοπραξία που τρέχει το πρότζεκτ «Athens Alive». Αυτό τουλάχιστον βγαίνει προς τα έξω. Διότι δεν αποκλείεται σε επαφές του με Κυβερνητικά στελέχη, ο Ταϊλανδός να έθεσε και όρους. Για το γήπεδο, για τον Βοτανικό, ή για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Η πλευρά του Παϊρότζ, παράλληλα, ανέφερε ότι στις 15 Ιουνίου θα έχει το πόρισμα του οικονομικού και νομικού ελέγχου, προκειμένου μέχρι τις 30/6 (ημερομηνία που αναφέρεται έως τελική στο MoU που υπεγράφη) να είναι γνωστό αν θα αλλάξει ή όχι το ιδιοκτησιακό. Στη συνέχεια διέρρεε ότι μέχρι το τέλος Μαϊου θα έχουν μία εικόνα για τον έλεγχο. Τώρα ήρθε ξαφνικά στην Αθήνα, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τους δικηγόρους του και τους εκπροσώπους της εταιρίας που πραγματοποιεί τον έλεγχο και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ξεκινάει εποχή Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό. Εποχή «Pan Asia», όπως θέλει το εκλαμβάνει ο καθένας. Τη στιγμή που έγινε το ραντεβού Γιαννακόπουλου-Τσίπρα και της ανακοίνωσης ότι υπάρχει πρόθεση η Κυβέρνηση να τρέξει το πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ.

Είναι λογικό έπειτα από αυτό οι συνωμοσιολόγοι να κάνουν πάρτι. Οφείλουμε, όμως, να μιλάμε με αποδείξεις και όχι αναλύσεις καφενείου. Ας υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός περνάει στα χέρια του Πιεμπονγκσάντ. Την ίδια στιγμή ο Ερασιτέχνης καταλήγει στον Γιαννακόπουλο. Ένα ψηφοδέλτιο αναμένεται να υπάρξει, αλλά και δεύτερο να προκύψει δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα γίνει η έκπληξη του αιώνα που τρέχει. Ο Ερασιτέχνης στα χέρια του Γιαννακόπουλου θα γίνει δυνατός. Θα έχει λόγο.

Στο γήπεδο σε ό,τι αφορά τον Βοτανικό, όπου κοιτάει η «Pan Asia» δεν έχει άμεσα λόγο. Μπορεί να γίνει το γήπεδο, χωρίς τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κι έπειτα απ’ όλες τις δικαστικές περιπέτειες. Δεν μπορεί να γίνει όμως το εμπορικό, χωρίς πρώτα να κατασκευαστούν  εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Πλην φυσικά του γηπέδου μπάσκετ που έμεινε εκτός. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η «Pan Asia» επιχειρεί και χτίζει γήπεδο στην περιοχή. Η Λεωφόρος τότε θα πρέπει θεωρητικά να γκρεμιστεί. Εκεί είναι η λεπτή γραμμή. Πως θα γκρεμιστεί, αφού δεν θα έχει εγκαταστάσεις ο Ερασιτέχνης στον Βοτανικό; Ή, θα έχει;

Την ίδια στιγμή ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της Redstone, εταιρίας με την οποία συνεργάζεται ο Γιαννακόπουλος βροντοφωνάζει ότι αν δεν αναλάβει η κοινοπραξία την ΠΑΕ, τότε θα μιλήσουμε με τον νέο ιδιοκτήτη για να γίνει στο ΟΑΚΑ ένα υπέροχο γήπεδο. Μην μπούμε κι εδώ σε υποθέσεις, διότι θα χαθεί η μπάλα. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι πως αν χρειαστεί να έρθει εκείνη η στιγμή, απαιτείται ενότητα και σύμπνοια.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την ενότητα. Αν αναλάβει η «Pan Asia» την ΠΑΕ και ο Γιαννακόπουλος τον Ερασιτέχνη, γεννιούνται προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. Και στο ποδόσφαιρο και στα υπόλοιπα τμήματα (το μπάσκετ είναι στις ράγες και είναι θέμα χρόνου να φτάσει ξανά στον προορισμό του, στην κορυφή της Ευρώπης). Αυτό που θα ζητήσει ο κόσμος, λοιπόν, είναι ενότητα. Ιστορικά ο σύλλογος έχει ταλαιπωρηθεί από τους εμφυλίους. Δεν αντέχει έναν ακόμα.

Πρακτικά ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα και στα social media ο Πιεμπονγκσάντ αμφισβητείται. «Είναι μπροστινός, είναι κόλπο του Αλαφούζου, είναι τρικ της οικογένειας κι αυτός», λέει η μία πλευρά «ο Γιαννακόπουλος δεν έχει κάνει καλύτερη πρόταση στον Αλαφούζο για να προσπεράσει τον Ταϊλανδό, το Athens Alive θα χρειαστεί χρόνια», λέει η άλλη… Αυτό πρέπει να τελειώσει. Έχει χρέος η κάθε πλευρά να αποκαταστήσει τη διαχρονική ανωμαλία του εμφυλίου.

ΥΓ.: Ακούγονται πολλά για το πώς θα διοικεί από το εξωτερικό ο Πιεμπονγκσάντ, που θα είναι ο Αβραάμ Γκραντ, αν θα έχει καλή συνεργασία με τον Νταμπίζα. Θα είναι άσκοπο κι επικίνδυνο να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση πριν ο ίδιος ο Ταϊλανδός αναλύσει τα πλάνα του. Δεν φαντάζομαι επίσης, οι Άραβες, οι Αμερικάνοι, οι Κινέζοι που έχουν μεγάλες ομάδες να είναι μόνιμοι κάτοικοι στην ανάλογη χώρα. Έχουν δικούς τους ανθρώπους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ