Τώρα ποιόν «κλέβει» η αστυνομία;

Τώρα ποιόν «κλέβει» η αστυνομία;

Η «πρώτη αλλοίωση» του επόμενου πρωταθλήματος είναι γεγονός…

Τελικά η μόνη ομάδα που υπέστη την ποινή της αφαίρεσης βαθμών ήταν ο… Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα που αφήνουμε πίσω μας, αν λάβουμε υπόψη μας ότι του ΠΑΟΚ του επιστράφηκαν οι τρεις πόντοι για την χαρτοταινία στον Γκαρθία, με την απόφαση της επιτροπής εφέσεων που ανακοινώθηκε το… ξημέρωμα.

Και μπορεί ο λαλίστατος Λουτσέσκου να ανακάλυψε το αφήγημα περί της «κλοπής» του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βολεύει η κουβέντα να πάει στην… αυτοκριτική για τις ευθύνες, όμως τώρα ποιόν «κλέβει» η αστυνομία με τη «λευκή» έκθεση για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου;

Το αυτονόητο θεωρούνταν οι -3 βαθμοί για τους δύο φιναλίστ για τη νέα σεζόν, αλλά αντί αυτού θα πληρώσουν ένα πρόστιμο και καθάρισαν. Δεν αλλοιώνεται όμως με αυτόν τον τρόπο και το επόμενο πρωτάθλημα; Ξεκάθαρο είναι αυτό, αλλά τώρα είμαστε σε… διακοπές για αυτό και δεν πετάμε τα μεγάλα λόγια περί φασισμού, ούτε κάνουμε τις συγκρίσεις με άλλες χώρες και σε διαφορετικές εποχές.

Θα θέλαμε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην κανονικότητα το ποδόσφαιρο της χώρας μας, αλλά οι ενδείξεις δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Τώρα πια έχουμε μπροστά μας τις μεταγραφές και το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι αν θα βελτιωθεί η ποιότητα των ομάδων μας, ειδικά αυτών που θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί μπορεί να συνεχίζεται το «παιχνίδι» με την FIFA, την ΕΠΟ και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, όμως αυτό που δεν βλέπει κανείς είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο υποχωρεί συνεχώς και κάποια στιγμή θα βλέπουμε από την… τηλεόραση τα παιχνίδια στα μέσα της εβδομάδας.

Όσο υπάρχει στην ΕΠΟ η διοίκηση του Γραμμένου και δεν συγκινείται κανείς από τις καταγγελίες που προκύπτουν για τον τρόπο που ανέλαβε την εξουσία (βλέπε Βοργιάς), τότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Θα το επιβεβαιώσουμε αυτό όταν μας προκύψουν και επισήμως οι πίνακες των διαιτητών, αφού όπως όλα δείχνουν θα διατηρηθούν αυτοί που έδιναν πέναλτι για μαρκαρίσματα εκτός περιοχής όπως επίσης δεν πρόκειται να πειραχθούν οι «εκλεκτοί» των φιναλίστ.

Πραγματικά όμως μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο Περέιρα ή όποιος άλλος έρθει απέξω για να ηγηθεί της ΚΕΔ θα ορίσει του χρόνου στα ντέρμπι τον Σιδηρόπουλο ή τον Παπαπέτρου, καθώς ο «τσακωμός» που προκάλεσε την επιλογή του… Μπορμπαλάν ήταν πραγματικά πρωτοφανής και δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα.

Μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τους συγκεκριμένους διαιτητές όταν στο μισό του γηπέδου θα υπάρχουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ; Και αυτός που θα τους ορίσει θα ενδιαφέρεται για τη… διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ούτε στα πανηγύρια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ