Εξυγίανση : Να κλάψεις ή να γελάσεις;

Εξυγίανση : Να κλάψεις ή να γελάσεις;

Η… εξυγίανση στα καλύτερα της! Και εκεί που λες πιάσαμε πάτο μετά τα όσα… πρωτοποριακά ζήσαμε στην χρονιά της «Κυριακής που επέστρεψε… παραλίγο» έρχεται ο Υφυπουργός… Ποδοσφαίρου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών να σου αποδείξει πως έχει πολύ ακόμη το βαρέλι…

Ποιοι απαρτίζουν την… εξυγίανση; ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κυβέρνηση, ΕΠΟ του Γραμμένου. Την… εξυγίανση που διαλαλούσαν, μαζί με τους υποστηρικτές τους, πως θα φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε καλύτερες μέρες.

Με την χρονιά να έχει τελειώσει, την πρώτη της νέας εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ξέρεις με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν (και προφανώς θα συνεχίσουν να συμβαίνουν) αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.

Στην χρονιά που είδαμε τα «ανθρώπινα λάθη» των διαιτητών που στην πορεία κατά το 50% της… εξυγίανσης όσον αφορά τους συλλόγους έγιναν αίσχη, στην χρονιά που δύο ντέρμπι στην Τούμπα δεν ξεκίνησαν ή δεν τελείωσαν, που μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στη θήκη του ο Σαββίδης, που η Κυβέρνηση διέκοψε το πρωτάθλημα για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι που υπάρχουν και είναι αυστηροί αλλά δεν εφαρμόζονται, στην χρονιά που η αστυνομία (άρα το κράτος) αποφάσιζε ποια ομάδα θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και ποια θα την σκαπουλάρει, που η Κυβέρνηση που ήθελε αυστηρούς νόμους διαλαλούσε πως κάνει το παν για να αλλάξουν οι κανονισμοί και να μην υπάρχουν υποβιβασμοί για την μη αδειοδότηση, στην χρονιά που η ΕΠΟ του Γραμμένου έχει τόση αξία για την ΦΙΦΑ όσο και οι τηλεοπτικές «γλάστρες», στην χρονιά που έκλεισε με «δερβέναγα» από την ΦΙΦΑ να έρχεται για να αναλάβει την διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και είναι δεδομένο πως ξέχασα και άλλα «ωραία» και «όμορφα» στην χρονιά που κάποιοι κοροϊδεύαν όλο τον κόσμο «βαφτίζοντας» εξυγίανση την προσπάθεια όλων των συντελεστών της να πετύχουν την εκθρόνιση του Ολυμπιακού.

Και άντε, το πέτυχαν. Και άντε και ξεφτιλίστηκαν διεθνώς, αναγκάστηκαν ακόμη και στο 1975 να μας γυρίσουν φέρνοντας ξένους διαιτητές για τον τελικό – γιορτή κατά τον Γραμμένο που πήγε εξαιρετικά γιατί ξεκίνησε και τελείωσε χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.

Σε αυτόν τον τελικό που μάθαμε ότι αν τα σπάνε μέσα και έξω από το γήπεδο οπαδοί και των δύο ομάδων, αν μπαίνουν με κόφτες, αν πετάνε μολότοφ, φωτοβολίδες, αν μπαίνουν στο ταρτάν, αν, αν, αν… οι ποινές είναι 125 χιλιάδες ευρώ στην σούμα.

Αλλά είπαμε, εξυγίανση είναι αυτή.

Και εκεί που λες πιάσαμε πάτο, ξεφτιλίστηκαν όσο δεν πάει σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν τους νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, έρχονται και σου αποδεικνύουν πως όχι μόνο δεν πιάσαμε πάτο αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που ως γνωστόν όπως και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος, αφού από εκεί που επαινούσε την Κυβέρνηση του για το πόσο ωραία έφτιαξαν το ποδόσφαιρο ξαφνικά το χαρακτήρισε μαρτύριο, τώρα ετοιμάζεται λέει το ρεπορτάζ να κάνει μια ακόμη τομή! Να μας γυρίσει στο 1960!

Ο Γραμμένος, σου λέει μας πήγε στο 1975 με τον Μπορμπαλάν, εγώ θα το πάω ακόμη παραπέρα! Όχι παίζουμε!

Σκέφτεται λοιπόν με αφορμή τα τηλεοπτικά συμβόλαια που δεν έχουν όλες οι ομάδες να κάνει άμεσα αναδιάρθρωση με πρωτάθλημα 20 ομάδων σε δύο γκρουπ! Εκπληκτικό! Και βεβαίως όσες ΠΑΕ, δηλαδή Ανώνυμες Εταιρείες, δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο να πάρουν το μπικικίνι από την ΕΡΤ.

Την ΕΡΤ που την πληρώνει ο ελληνικός λαός με το έτσι θέλω. Δηλαδή με τα κρατικά λεφτά ο Υφυπουργός θα πληρώσει τις «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ. Γιατί; Μοιράζει λεφτά η Κυβέρνηση και δεν το πήραμε χαμπάρι. Την ώρα που κόβει μισθούς και συντάξεις δηλαδή, θα δίνει στις Ανώνυμες Εταιρείες; Μεγαλόπνοο σχέδιο λέμε!

Και αφού ξεπεράσουμε το γιατί μια Κυβέρνηση πρέπει να πληρώνει Ανώνυμες Εταιρείες πάμε και στο πλάνο. Δύο γκρουπ των 20 ομάδων λέει και μετά με κάποιο τρόπο ένα μίνι πρωτάθλημα για να βγει ο πρωταθλητής. Πως θα γίνει αυτό; Προφανώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού ή καλύτερα Ποδοσφαίρου θα χωρίσει τις ομάδες όπως θέλει. Όπως νομίζει αυτός.

Μπορεί μάλιστα να αποφασίσει κάποιες, όταν κερδίζουν να παίρνουν 4 βαθμούς και κάποιες άλλες 3 βαθμούς για να έχει ενδιαφέρον και για να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε και όποιες επιθυμούμε. Έτσι για το γαμώτο, εκλογές έρχονται άλλωστε αργά ή γρήγορα.

Μπορεί να το κάνει ακριβώς και όπως την δεκαετία του 60. Βορράς και Νότος. Ή να κάνει 4 γκρουπ των πέντε ομάδων, για να χωρίσει την Ελλάδα σε 4 γεωγραφικά κομμάτια, να έχει πιο πολύ ενδιαφέρον.

Μπορεί ακόμη να αναδείξει και από τώρα ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα ώστε έτσι να μην ταλαιπωρούνται και οι υπόλοιπες. Και να αναγάγει σε μέγα ρυθμιστή την αστυνομία που με την έκθεση της θα αποφασίζει ποιος θα τιμωρείται και ποιος όχι. Ένα πράγμα όπως φέτος δηλαδή.

Δίπλα στην πρωτοποριακή ιδέα του Υφυπουργού Αθλητισμού και η πρόταση του Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών να μην παίζει ρόλο αν χτυπάει από αντικείμενο κάποιος προπονητής, παίκτης ή αξιωματούχος του αγώνα αλλά να γίνονται τα ματς με όποιους επιβιώσουν!

Δίνει μια νέα διάσταση στο ποδόσφαιρο αναμφίβολα. Έτσι κάθε Κυριακή (που επέστρεψαν βεβαίως-βεβαίως) θα πηγαίνουμε όλο χαρά στο γήπεδο για να δούμε δύο ματς στην τιμή του ενός!

Το πρώτο θα είναι πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα. Θα παίζουν οι οπαδοί! Έχεις νεύρα που είσαι άνεργος; Που την βγάζεις δύσκολα στην μνημονιακή Ελλάδα; Που σου κόψαν τον μισθό ή την σύνταξη; Που σε πρήζει ρε παιδάκι μου η γυναίκα σου; Η λύση είναι μια. Πας στο γήπεδο και σημαδεύεις τους αντιπάλους. Πρωτίστως τον προπονητή για να τους αποδιοργανώσεις. Μετά τα αστέρια τους. Καλύτερα τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό και στράικερ.

Και έτσι δίνεις το πλεονέκτημα στην ομάδα σου. Ότι και να γίνει άλλωστε όπως υποστηρίζει ο Δημητρίου το παν είναι οι αγώνες να γίνονται στο γήπεδο. Από κανονισμούς βεβαίως δεν ξέρει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών. Τι ρόλο παίζουν άλλωστε;

Η… εξυγίανση να είναι καλά και όλα τα άλλα δεν μας απασχολούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ