Υπάρχει η ελπίδα, για να… πεθάνει;

Υπάρχει η ελπίδα, για να… πεθάνει;

Μόνον ευοίωνη δεν προβλέπεται η «επόμενη μέρα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Το φινάλε της προηγούμενης σεζόν μάλλον δεν θέλουμε να το θυμόμαστε. Και για όσα συνέβησαν μέσα στο γήπεδο-όχι από την πλευρά των παικτών- αλλά και στην εξέδρα ή στον… περιβάλλοντα χώρο. Χαρτοταινίες, εισβολές στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι, ξυλοδαρμοί, διακοπές του πρωταθλήματος, ξένοι διαιτητές, καταγγελίες για «κλοπές» και «φασισμούς» και όλα αυτά τα… ωραία!

Κάποιοι βέβαια προσπάθησαν να μας το λανσάρουν μέχρι και μισά της διαδρομής του ως το πιο «συναρπαστικό», επειδή πόνταραν στο γεγονός ότι δεν θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός-ίσως γιατί γνώριζαν κάτι παραπάνω-όμως η συνέχεια τους διέψευσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

Και το… επόμενο;  Πως θα πάμε άραγε στο νέο πρωτάθλημα; Επί του παρόντος προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θέλει να κάνει η FIFA για… το καλό μας, αν και αυτή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για ότι συνέβη, καθώς άφησε ανοιχτή την πόρτα του αυτοδιοίκητου και έγινε, ότι έγινε.

Σε αυτή τη φάση είναι σαφές ότι το μοναδικό μέλημα ορισμένων είναι το πώς δεν θα τιμωρούνται οι ομάδες όταν οι οπαδοί τους προκαλούν ακόμη και τον τραυματισμό του αντίπαλου προπονητή και σε αυτό το σημείο εξαντλείται η… πρόληψη που θέλουν να υπάρχει για τη συνέχεια.

Και οι διαιτητές; Τι θα γίνει με αυτό το… τόσο ευαίσθητο θέμα; Πόσους θα στείλουν οι διεθνείς ομοσπονδίες για να βρεθεί τελικά μία άκρη; Κι αν όσοι έρχονται γίνουν κι αυτοί σαν τον… Περέιρα;  Γιατί αντί να προσαρμοστούμε εμείς στις δικές τους τις επιταγές, μιας και τους φέρνουμε για να μας δώσουν την τεχνογνωσία τους αλλά και να μην επηρεαστούν από τις δικές μας καταστάσεις, εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο και συμπλέουν αυτοί με τους «εκλεκτούς» που βρίσκονται στην ΕΠΟ!

Και στο γήπεδο;  Θα υπάρξει βελτίωση στην ποιότητα του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο; Γιατί μπορεί να ακούμε περί… απροσδιόριστου μπάτζετ, όμως στην πράξη δεν το βλέπουμε να συμβαίνει-σαφώς και βρισκόμαστε ακόμη στη αρχή των μεταγραφών και δεν μπορούμε να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα αλλά μάλλον δεν υπάρχει προοπτική για «μεγαλεία» και αυτό το έχει αντιληφθεί πριν από όλους μας το συνδρομητικό κανάλι.

Ακόμη και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο φάκελό τους και απειλούνται με αφαίρεση βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές, οπότε ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Ο σοφός λαός έχει αποφανθεί ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, έτσι για να δώσει παράταση στην προσπάθεια, πλην όμως το βασικό ζητούμενο έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν είναι αυτό για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ερώτημα που προκύπτει σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αν πράγματι υπάρχει ελπίδα για να μπορέσει να… πεθάνει!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ