Παρτίδα πόκερ γύρω από τον Παναθηναϊκό

Παρτίδα πόκερ γύρω από τον Παναθηναϊκό

Παϊρότζ, Γιαννακόπουλος και στη μέση ο Αλαφούζος. Αφίξεις μέσα στη νύχτα, "κρυφά" ραντεβού και στόματα ερμητικά κλειστά. Ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ημερών μοιάζει με ταινία μυστηρίου.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το αν είναι και θετικές. Το ότι τρέχουν πράγματα και υπάρχει μια κινητοποίηση γύρω από τον Παναθηναϊκό, δε σημαίνει αυτομάτως πως όλα βαίνουν καλώς και σε λίγο καιρό θα βγει ο σύλλογος από τη… μαυρίλα στην οποία βρίσκεται.

Ο Παϊρότζ ήρθε ξαφνικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες αυτή τη φορά. Δεν έγινε γνωστή η μέρα και ώρα άφιξής του, δεν μαζεύτηκαν δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο, δεν στήθηκε σχέδιο αποχώρησής του για να μην τον δουν τα media. Κάποιες, σκόρπιες, πληροφορίες για το που βρίσκεται, με ποιους συναντήθηκε και πότε θα δει τον Αλαφούζο.

Την ίδια μέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, μία μέρα μετά επιβεβαίωσε πως γίνεται ο ηγέτης του ερασιτέχνη και συνεχίζει την αφόρητη πίεση προς τον Αλαφούζο. Μοιάζει δεδομένο πως σύντομα θα επιστρέψει με επίσημη πρόταση, για να κάνει δική του την ΠΑΕ, όμως μόνο σίγουρο δεν είναι αν θα… προλάβει.

Γύρω από τον Παναθηναϊκό παίζεται τούτη την ώρα μια σκληρή παρτίδα πόκερ, με dealer τον Γιάννη Αλαφούζο. Εκείνος είναι που μοιράζει την τράπουλα, εκείνος βρίσκεται στη μέση των δύο παικτών, Παϊρότζ και Γιαννακόπουλου. Αλλα με ξεκάθαρη προτίμηση στον Ταϊλανδό broker. Υπάρχει όλη η καλή θέληση να πιστέψουμε πως πράγματι ο Πιεμπονγκσάντ είχε κανονίσει να έρθει στην Αθήνα την ίδια μέρα (και σχεδόν την ίδια ώρα) που ο Γιαννακόπουλος περνούσε την πύλη του Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Τσίπρα και να μιλήσει και για τον Παναθηναϊκό. Ας μας επιτραπεί, όμως, να έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το τάιμινγκ και πόσο τυχαίο ήταν…

Όπως υπάρχει και η καλή θέληση να πιστέψουμε πως ο Αλαφούζος λειτουργεί για το καλό του Παναθηναϊκού, με την προοπτική να ορθοποδήσει η ομάδα. Αν θεωρεί πως αυτό μπορεί να γίνει με τον Παϊρότζ, είναι δικό του θέμα. Δεν είναι, όμως, αποκλειστικά δικό του θέμα το να βγάζει εκτός παιχνιδιού τον Γιαννακόπουλο, έναν άνθρωπο που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Ακούγεται ολοένα και περισσότερο πως ο Αλαφούζος για δικούς του, προσωπικούς λόγους, δεν θέλει να δώσει την ομάδα στον Δημήτρη. Το δείχνουν και οι πράξεις του: θέλησε να τον βγάλει από το παιχνίδι, λέγοντας του πως απορρίπτει την πρόταση για το μάνατζμεντ, θέλοντας να δει τον Παϊρότζ. Μια μέρα μετά, υπέγραφε MoU με τον Ταϊλανδό. Ίσως να θεωρεί πως ο Ταϊλανδός είναι περισσότερο… Παναθηναϊκός από τον Γιαννακόπουλο! Ποιος ξέρει.

Όλοι όσοι υποστηρίζουν, πάντως, πως πράγματι ο Πιεμπονγκσάντ είναι η καλύτερη λύση για το αύριο του Παναθηναϊκού, μάλλον θα προσγειωθούν απότομα. Όπως έχει προσγειωθεί τελευταία και ο Αλαφούζος. Καθόλου τυχαία δεν είναι όλα όσα κάνει για την επόμενη μέρα του αγωνιστικού τμήματος (Νταμπίζας, πληρωμές, ανανεώσεις, συζητήσεις με Δώνη). Καμιά «άδεια» δεν έχει πάρει από τον Παϊρότζ, ούτε κάποια «από κοινού απόφαση» έχει υπάρξει. Μόνος του λειτουργεί ο Αλαφούζος, για να έχει καλύψει τουλάχιστον τα βασικά θέματα αν ο Ταϊλανδός broker εξαφανιστεί εν μία νυκτί…

Το ότι είναι καλοκαίρι και δεν υπάρχουν αγώνες, άρα μειώνονται και οι αντιδράσεις του κόσμου, διευκολύνει όσους θέλουν να μεταφέρουν την παρτίδα κάτω απ’ το τραπέζι. Και όσους, επίσης, θέλουν να τελειώσουν γρήγορα μια υπόθεση για να μην… προλάβει ο Γιαννακόπουλος. Ο τελευταίος, όμως, έκανε μια κίνηση που ίσως παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο κι ας μην το καταλαβαίνουμε τούτη την ώρα: παίρνει τον ερασιτέχνη. Κρατήστε το, γιατί έχει άμεση σχέση με το γηπεδικό. Άρα και με την ΠΑΕ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ