Ολυμπιακός : Στο τρίγωνο το «μυστικό»!

Ολυμπιακός : Στο τρίγωνο το «μυστικό»!

Οι επιλογές του Μαρτίνς για τους χαφ θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον Ολυμπιακό!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επέλεξε και πάλι Πορτογάλο προπονητή, όμως το θεώρημα των Ισπανών για το (σύγχρονο) ποδόσφαιρο λειτουργεί ως μπούσουλας για όλους: πες μου τους χαφ που έχεις για να σου πω τι ομάδα είσαι…

Η τριάδα με τους δύο παίκτες στον άξονα και αυτόν που αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στις ομάδες που είναι υποχρεωμένες να πορευτούν με κατοχή της μπάλας και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα.

Μην κοιτάτε που εφέτος το ελληνικό πρωτάθλημα κρίθηκε από την… άμυνα (με τη συνδρομή της σφυρίχτρας), στο κανονικό ποδόσφαιρο το κατακτά η επίθεση, σε ένα μαραθώνιο 30 αγώνων.  Για αυτό και αν θυμάστε ο Βαλβέρδε είχε επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή μόνον σε δύο μεταγραφές, στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Του Φουστέρ και του Ορμπάιθ!

Η σύνδεση της άμυνας με την επίθεση αποτελεί μέγα θέμα για αυτό και οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πρόβλημα κάποιες φορές στην προηγούμενη εκδοχή, όταν ομάδες ακόμη και από αυτές που βρίσκονταν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας θέλησαν να τους πρεσάρουν ψηλά και να αποτρέψουν την «πρώτη μπάλα».

Στο «6άρι» και το «8άρι» πέφτει μεγάλο βάρος καθώς οι παίκτες που καλύπτουν τις συγκεκριμένες θέσεις του άξονα θα πρέπει να κάνουν διπλή δουλειά, καθώς είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και σε αυτός της δημιουργίας.

Η «μεταφορά» της μπάλας μη νομίσετε ότι είναι απλή υπόθεση, αφού μην ξεχνάμε ότι σε κάποια ματς επί Μπέντο, όταν δεν υπήρχαν οι διάδρομοι, τότε υποχρεωνόταν ο Ντα Κόστα να στέλνει τις «καμινάδες» από τη μία περιοχή στην άλλη, πλην όμως όταν κάνεις την μπάλα διεκδικήσιμη, τότε απλά δεν μπορείς να απειλήσεις με αυτόν τον τρόπο.

Για την περίπτωση του Νταβίντ Φουστέρ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε και πολλά πράγματα. Μας πήρε λίγο χρόνο να καταλάβουμε το ρόλο του, αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι ο Βαλβέρδε δεν ήθελε οργανωτή στιλ Φορτούνη σε αυτήν την θέση και έψαχνε τον «κομάντο» που θα πέσει πάνω στην πρώτη πάσα του αντιπάλου και είτε θα του κάνει δύσκολη τη ζωή, όταν επιχειρούσε να οργανώσει αντεπίθεση, είτε θα έβρισκε ανοργάνωτη την άμυνά του, αν του έκλεβε την μπάλα.

Ο κάθε προπονητής έχει βέβαια τη δική του άποψη για τον τρόπο παιχνιδιού. Απλά και ο Μαρτίνς δεν θα μπορέσει να πάει σε κάτι διαφορετικό, αφού ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός θα είναι υποχρεωμένος να παίζει μπάλα και οι αντίπαλοί του να αμύνονται. Με εξαίρεση τα προκριματικά, όπου είναι υποχρεωτική η φόρμα αγγαρείας κι όχι η στολή εξόδου. Όπως το έκαναν ο Χάσι και πιο παλιά ο Κετσπάγια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ