Αν ενοχλούν οι αλήθειες του Λουτσέσκου, μια είναι η λύση: Ξύδι

Αν ενοχλούν οι αλήθειες του Λουτσέσκου, μια είναι η λύση: Ξύδι

Αν ο Πρίγιοβιτς σκοράρει 10 γκολ στο Μουντιάλ και η ομάδα του μηδενιστεί και αποκλειστεί από τη συνέχεια, δε θα βρει προτάσεις αφού θα έχει μηδέν γκολ;

Σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει πως κάθε συνέντευξη-δήλωση του Λουτσέσκου, προκαλεί σεισμό, κρίσεις πανικού κι επιληψίας. Από τα μέσα Μαρτίου που μετά την παράσταση Γκαρσία το κουκλοθέατρο ολοκληρώθηκε με τους τρομοκρατημένους ποδοσφαιριστές της χάρτινης και ο Ρουμάνος προπονητής επαναλάμβανε σχεδόν μονότονα, πως η ομάδα του έχει τους περισσότερους βαθμούς στο χορτάρι, διάβαζες κάτω από τις δηλώσεις του εκατοντάδες απαξιωτικά σχόλια.

Ο Λουτσέσκου και ο κάθε Λουτσέσκου ως προπονητής, είναι επόμενο να μετράει τις επιδόσεις της ομάδας του πάνω στο χορτάρι, γι’ αυτό ήρθε στον ΠΑΟΚ, γι’ αυτό πληρώνεται, βάσει αυτής της εικόνας κρίθηκε και θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο. Έτσι πάνε αυτά, αν το παίρναμε στα δικαστήρια, θα κρατούσαμε το νομικό επιτελείο, ίσως να δίναμε και πριμ.

Το ίδιο κάνουμε όλοι θαρρώ για να αξιολογήσουμε την απόδοση μιας ομάδας ή ενός αθλητή, επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά σε όσα έδειξε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το μέτρο εκτίμησης ακόμα και για την ανανέωση ενός συμβολαίου, τη ρήτρα ή το κασέ ενός αθλητή σε παγκόσμια κλίμακα, η εικόνα του στο χορτάρι, στο παρκέ ή την πισίνα, αναλόγως με το άθλημα.

Αν πχ -λέμε τώρα- ο Πρίγιοβιτς στο Μουντιάλ σκοράρει 10 γκολ και λόγω ενός λάθους της Σερβικής Ομοσπονδίας η ομάδα του μηδενιστεί σε όλους τους αγώνες και αποκλειστεί από τη συνέχεια, πιστεύει κάποιος πως η επίδοση του παίκτη δε θα αναγνωριστεί από την ποδοσφαιρική κοινότητα, επειδή στα χαρτιά θα έχει μηδέν γκολ;

Εννοείται πως στα πόδια του θα σφάζονται ομάδες και η αξία του θα απογειωθεί, οι δικαστικές αποφάσεις δε θα επισκιάσουν την εκτελεστική του δεινότητα, με το περιτύλιγμα των 10 γκολ στο Μουντιάλ θα τον μοσχοπουλήσουν, γιατί απλούστατα οι ποινές και τα δικαστήρια δε γίνεται να σβήσουν αυτό που θα έχει δει όλος ο κόσμος..

Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως σε περίπτωση που πάρει μεταγραφή, οι φίλοι της νέας του ομάδας θα αντιδράσουν με το επιχείρημα πως είναι παλτό, αφού δεν πέτυχε γκολ στο Μουντιάλ.

Κι αν την ώρα που η ομάδα του παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής, ο Πρίγιο δηλώσει πως «πέτυχα 10 γκολ, μέχρι να βάλει περισσότερα κάποιος άλλος,  είμαι ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου», υπάρχει κάποιος που θα τον βγάλει τρελό; Και κυρίως, ουδείς θα τον ειρωνεύεται ή θα τον βρίζει, όποτε το επικαλείται.

Εννοείται πως στα χαρτιά θα έχει μηδέν γκολ και στα χαρτιά επίσης άλλος θα πάρει το βραβείο, στις συνειδήσεις των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων όμως, θα είναι αυτός ο πρώτος σκόρερ.

Και για εμάς άλλωστε η χάρτινη είναι πρωταθλήτρια, δεν της στερούμε τον τίτλο, παραμένει χάρτινη όμως, δε λέμε κάτι διαφορετικό. Αυτοί τρελαίνονται όταν τους λέμε χάρτινους, αλλά δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Ο Λουτσέσκου, γιατί σας χαλάει άραγε, λέει κάτι διαφορετικό;

Σήμερα έσκασε κι άλλη συνέντευξη του Ρουμάνου, όπου υποστηρίζει πως οι δυο ομάδες του Πειραιά ενώθηκαν, για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα.

Για το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό συγκεκριμένα, είτε «όλα έγιναν για να προκαλέσουν, γνωρίζαμε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήρθαν για να παίξουν, θα έπεφταν με το παραμικρό περιστατικό. Αλλά να το κάνει ένας Ισπανός! Αυτή η χώρα έχει αξίες, ιδέες για το ποδόσφαιρο, κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο Μάλλον έχουν καλύτερους, χειρότερους χαρακτήρες. Ήταν τρελό! Κάποιος πέταξε ένα ρολό χαρτί και έκανε ένα τσίρκο… Δεν ήθελαν να παίξουν»

Έπρεπε άραγε να κάνει τον καραγκιόζη, λέγοντας πως «ανησύχησα μήπως ο συνάδελφός μου δει τα ραδίκια ανάποδα, ή μήπως του μείνει κάνα κουσούρι;» Ακόμα και να το ήθελε για να παραστήσει τον ευγενή, πως να το έλεγε όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν επέτρεπαν στο γιατρό του αγώνα να τον εξετάσει; Όταν είσαι του θανατά ή χτυπημένος έστω, το πρώτο που κάνεις είναι να ψάξεις για γιατρό, δεν αφήνεις το γιατρό να βαράει την πόρτα 15 λεπτά…

Εγκαλείται ο Λουτσέσκου λοιπόν, γιατί δεν ισχυρίζεται κάτι που δεν το επικαλέστηκε ούτε ο Γκαρσία, ο τελευταίος ουδέποτε είπε σε συνέντευξη πως χτύπησε, πως πόνεσε, πως δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Μια ουδέτερη και γενικόλογη ανάρτηση έκανε, όπου μιλούσε γενικώς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο την οποία κατέβασε, μετά το κράξιμο που έφαγε, κυρίως από συμπατριώτες του..

Να βγει λοιπόν ο Ισπανός σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, σε έναν αιώνα και να πει ξεκάθαρα πως «ναι, το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που έβλεπα αστεράκια», όταν δεν το λέει ο ίδιος, δε γίνεται να μας ενοχλούν οι ισχυρισμοί ενός τρίτου που δεν διαψεύδονται ούτε από το υποτιθέμενο θύμα,

Για την αναμέτρηση με την έτερη ομάδα του Πειραιά, ο Λουτσέσκου είπε «Πετύχαμε στο 90ο λεπτό ένα έγκυρο γκολ το οποίο κατακύρωσαν οι διαιτητές. Ένας Έλληνας παίκτης της ΑΕΚ αντέδρασε, ακολούθησαν και άλλοι ασκώντας για πέντε λεπτά πιέσεις στις διαιτητή. Τι τον έκανε να αλλάξει την απόφαση, να ακυρώσει το γκολ; Ίσως φοβήθηκε επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τους διαιτητές, απειλούνται, μπαίνουν βόμβες σε καφετέριες, στέλνουν σφαίρες με φακέλους στο σπίτι. Όταν είδαμε πως θέλει να το ακυρώσει, αντέδρασα και εγώ. Τότε κατέβηκε κάτω και ο πρόεδρος μας. Στα αποδυτήρια οι διαιτητές είδαν ξανά την επίμαχη φάση με το γκολ και πείσθηκαν πως είναι καθαρό. Κάλεσαν τις ομάδες να βγουν έξω στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ δεν συμφώνησε καθώς ήθελε πρώτα να μάθει την απόφαση του διαιτητή για το γκολ. Οι διαιτητές απάντησαν πως θα το ανακοινώσουν στο γήπεδο, τότε εκείνοι αρνήθηκαν να βγουν στο γήπεδο και να αφήσουν τα αποδυτήρια. Αργότερα, αποφάνθηκαν πως δεν αισθανόντουσαν ασφαλείς και γι’ αυτό δεν βγήκαν να παίξουν».

Θυμίζω πως τα ίδια ακριβώς δήλωσε και ο ποδοσφαιριστής της χάρτινης Κονέ, μετά το τέλος του αγώνα. Λέει λοιπόν κάπου ψέματα ο Λουτσέσκου; Μήπως υπερβάλει; Την αλήθεια λέει κι αυτή είναι που ενοχλεί. Πιο απλά, η χάρτινη δε θέλει να την αποκαλούν χάρτινη, ούτε να θυμίζει κάποιος στον κόσμο, τι πραγματικά συνέβη.

Όπως έχω ήδη επισημάνει όμως η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, επιλογή τους ήταν να παίξουν θέατρο και να παραπέμψουν την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες κι αυτό τους στιγμάτισε για μια ζωή.

Μπορούσαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να παίξουν, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το ήθελαν, ακόμα και αν το γκολ ακυρωνόταν, οι άλλοι επέλεξαν να παίξουν θέατρο, οπότε ας συμβιβαστούν με την ιδέα πως εις τους αιώνας των αιώνων θα λούζονται τις συνέπειες των επιλογών τους.

Αν τους ενοχλούν οι απόψεις του Ρουμάνου, η λύση είναι μια:

Ξύδι!

Εναλλακτικά, μπορούν να αντιπαραθέσουν τις δηλώσεις του Μάνου του ψητά πως τίποτα δεν τους χαρίστηκε και πως όλους τους βαθμούς τους κέρδισαν στο χορτάρι, να βρουν παρηγοριά..

Από τη δική μας πλευρά είναι ήδη ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε να λέμε αυτό που πραγματικά συνέβη, μέχρι να δύσει η ήλιος από την Ανατολή.

Ας πρόσεχαν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ