Σκίμπε ΚΑΙ «η επίθεσή μας»!

Σκίμπε ΚΑΙ «η επίθεσή μας»!

«Με την άμυνα μας»! Αυτή την ετικέτα κόλλησε στο κούτελο της Εθνικής ομάδας ο ίδιος, ο Μάϊκλ Σκίμπε, λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης στην Ζυρίχη, όπου η Κροατία θα είναι αντίπαλος στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ «Ρωσία 2018». Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε σε χρόνο μηδέν το στίγμα του περιεχομένου της ελληνικής […]

«Με την άμυνα μας»! Αυτή την ετικέτα κόλλησε στο κούτελο της Εθνικής ομάδας ο ίδιος, ο Μάϊκλ Σκίμπε, λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης στην Ζυρίχη, όπου η Κροατία θα είναι αντίπαλος στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ «Ρωσία 2018». Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε σε χρόνο μηδέν το στίγμα του περιεχομένου της ελληνικής ομάδας. Δηλαδή, ότι η προσπάθεια για την εξασφάλιση του εισιτηρίου θα στηριχτεί βασικά στους Καρνέζη- Τοροσίδη, Μανωλά (Κυριάκο Παπαδόπουλο), Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα (Σταφυλίδη)- Ζέκα , Τζιόλη (Ταχτσίδη)… Απέμειναν οι Μάνταλος, Φορτούνης, Δώνης ( Χριστοδουλόπουλος) , Μήτρογλου για το υπόλοιπο κομμάτι, το «η επίθεση μας».

Ο Γερμανός τεχνικός δεν είχε καμία διάθεση να μειώσει το «κομμάτι Νο 2» της Εθνικής. ΄Όμως, εξωτερίκευσε αυτό, που έχει διαπιστώσει, αυτό, που ξέρει και βιώνει, από την άκρη του «πάγκου». ΄Ότι η Εθνική 2017 έχει κληρονομήσει το «με την άμυνα μας» από την Χρυσή Ευρωπρωταθλήτρια του 2004. Χωρίς να είναι παρών ούτε ένας από την Εθνική , την επί ΄Οτο Ρεχάγκελ, στην τωρινή. Ο Ζήσης Βρύζας μόνο, αλλά αυτός πλέον από το πόστο του διοικητικού κουμανταδόρου της Εθνικής. Ο Βρύζας και οι Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας , Νικολαϊδης ήταν το έμψυχο υλικό, από το οποίο συγκροτήθηκε , στο Ευρώ της Πορτογαλίας, «η επίθεση μας» και η συνεργασία με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Δέλλα, Καψή, Φύσσα- Ζαγοράκη , Μπασινά, Τσιάρτα ήταν άψογη. Γι΄αυτό έφτασε στο ιδανικό σημείο και δικαιώθηκε πανηγυρικά από το αποτέλεσμα- το οποίο έχει διατηρηθεί «λες και ήταν χθες» χάρη στην ανεπανάληπτη μετάδοση του Γιώργου Χελάκη, «καπετάνιου» , στο ιστορικό ταξίδι στα ερτζιανά κύματα, με το θρυλικό του «πειρατικό»!

Το μέγα ζητούμενο για τους δύο αγώνες, κατά τις 9 Νοεμβρίου, στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ και μετά από τρία βράδια στο «Γ.Καραϊσκάκης» του Φαλήρου, είναι το πώς θα διαψευστεί ο Σκίμπε! Δηλαδή το πώς η Εθνική δεν θα είναι βασικά και κύρια «η άμυνα μας», αλλά θα αναλάβει όσο το δυνατό περισσότερη πρωτοβουλία και θα έχει ουσιαστική συμμετοχή στην προσπάθεια και «η επίθεση μας». Μη ξεγελιόμαστε, όλοι στο άκουσμα και μόνο για «επίθεση» και ιδιαίτερα για «το γκολ» συγκεντρωνόμαστε πάνω σε ένα όνομα. Στο «Κώστας Μήτρογλου». Θα τον αποκαλούσαμε «΄Αγγελο Χαριστέα 2017», λόγω της συχνότητας και της κρισιμότητας του σκοραρίσματος τους. Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να παραχδεχτούμε την πραγματικότητα, ότι με άλλους συμπαίκτες ήταν ο ένας, με διαφορετικούς ο άλλους. Και αναπόφευκτα θα αδικήσουμε τον τωρινό, αφού ο προηγούμενος έχει για χειροπιαστό κατόρθωμα την κατάκτηση του ευρωπαϊκού 2004. Επίσης, σημαντικές ήταν οι διαφορές, στον τρόπο, που η ομάδα- Ρεχάγκελ έφτανε στο γκολ, ήτοι με κομβικό αγωνιστικό στοιχείο το «στημένη η μπάλα» (με δεινούς εκτελεστές τους Τσιάρτα, Μπασινά, Καραγκούνη) και με τον Χαριστέα να παίρνει βοήθειες από κεφαλοσφαιριστές , που ερχόντουσαν από τα μετόπισθεν (π.χ. Δέλλα).Ενώ στην ομάδα-Σκίμπε για να φτάσει η μπάλα στον Μήτρογλου χρειάζονται είτε η κάθετη πάσα του Φορτούνη, είτε οι πλευροκοπήσεις από Τοροσίδη- Μάνταλο – Δώνη (Χριστοδουλόπουλο). Πότε ήταν πιο ευνοϊκές συνθήκες, για τον στράϊκερ; Πάλι θα επικαλεστούμε το «μιλάνε γεγονότα».

Στην πρόκληση , για την επιλογή «Χαριστέας ή Μήτρογλου;» κι αφού αγνοήσουμε , ότι ο ΄Αγγελος έχει κάτω από το μαξιλάρι του ή δίπλα από το ερασιτεχνικό μπουζούκι του το χρυσό μετάλλιο, εμείς θα προτιμήσουμε τον τωρινό! Και οι δύο για αγωνιστικό υστερόγραφο είχαν κι έχουν «το γκολ». Αλλά πιστεύουμε, πως ο Μήτρογλου διαθέτει καλύτερη τεχνική, παίζει εξαιρετικά το «στην κόψη του ξυραφιού, για οφσάϊντ», είναι πιο γρήγορος στα λίγα μέτρα και πιο «αλεπού» μέσα στην περιοχή. Ο Χαριστέας είχε πιο λίγο «οπλισμό», στο κυνήγι του γκολ, ο Μήτρογλου πιο μεγάλη «ποικιλία».

Φτάνουμε τώρα στα δύο ματς, με ιστορική σημασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καίριο ερώτημα: Τι πρέπει να γίνει, ώστε ο Κώστας Μήτρογλου , που έχει την βασική ευθύνη για το σκοράρισμα, να βοηθηθεί όσο πιο αποτελεσματικά, κατά τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και από τον σχεδιασμό , που θα κάνουν οι Κώστας Τσάνας- Μάϊκλ Σκίμπε; Η δική μας απάντηση μία: Να αποδειχτούν «καλύτεροι του» (!) και στο ζενίθ της αγωνιστικής φόρμας τους οι Φορτούνης-Μάνταλος- Χριστοδουλόπουλος- Δώνης! ΄Ητοι «η επίθεση μας» , κατά τον δημιουργικό εσωτερικό συναγωνισμό με «την άμυνα μας» να κερδίσει το στοίχημα, να αναδειχθεί «νικήτρια» και να αναγκάσει τον Μάϊκλ Σκίμπε μεταφορικά να ζητήσει ένα πολύ μεγάλο «συγγνώμη», από την Εθνική , για την οποία εγωϊστές ή και «ρατσιστές» ξένοι (όπως ο 82χρονος Κροάτης τεχνικός, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς) την εντάσσουν ποδοσφαιρικά (όχι μόνο σήμερα, αλλά κι επί Ρεχάγκελ , Φερναντο Σάντος!) στους «πολίτες β΄κατηγορίας»! * Καλά…Ας ευστοχούσε στο πέναλτι, κατά του Νάβας, ο Φάνης Γκέκας, στο Μουντιάλ 2014! Αν ήταν άλλος τερματοφύλακας και όχι ο Πίτερ Σμάϊχελ, στο Ελλάδα-Δανία 0-0, κατά το πλασαριστό σουτ εξ επαφής (προ της λήξης) από τον Αλέκο Αλέξανδρή , για το εισιτήριο στο Μουντιάλ της Γαλλίας! Με τους αντίπαλους τερματοφύλακες δεν τα πάμε καλά…

Υ.Γ.: Με τα «ας» και τα «αν» η Εθνική δεν τους κλείνει το στόμα; Τι να κάνουμε, αφού…σαν «πολίτες β΄ κατηγορίας», δηλαδή «Εθνική μια κατώτερης θεάς(μπάλας)» κι έχουμε ευρωπαϊκό τίτλο στο θησαυροφυλάκιο μας, τότε να μείνουμε εκεί! Τότε, έτσι να είμαστε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ