Ποιος δεν αντέχει τελικά το 50-50;

Ποιος δεν αντέχει τελικά το 50-50;

Στο επόμενο πρωτάθλημα δεν γίνεται να δούμε ξανά στα γήπεδα τους χιλιοτραγουδισμένους διαιτητές…

Οι αναμενόμενες «παρεμβάσεις» των FIFA και UEFA μπορεί να πιστοποιούν την αποτυχία της διοίκησης του Γραμμένου αλλά και βάζουν ακόμη πιο δύσκολα στους «εντεταλμένους» του συστήματος, καθώς είναι πιθανό να επαναληφθούν τα σκηνικά με τον… Μπορμπαλάν.

Κι εντάξει, δεν περιμέναμε και τους απέξω για να καταλάβουμε την ανεπάρκεια του Γραμμένου και των συνεργατών του η οποία είναι σαφές ότι προκύπτει από την «υποχρέωση» να εξυπηρετηθεί ο «συμπολίτης», όμως κάποια στιγμή υπήρξε η σύγκρουση με τον απέναντι σύμμαχο και για αυτό καταλήξαμε στα παρατράγουδα.

Η επιμονή του ΠΑΟΚ στον Σιδηρόπουλο και της ΑΕΚ για τον Παπαπέτρου, στον τελικό του κυπέλλου, οδήγησε τον Περέιρα στο «απονενοημένο» για την επιλογή του Μπορμπαλάν και τώρα που υπάρχει το «δεδικασμένο» θα είναι απορίας άξιο αν δεν τηρηθεί και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός είχε προτείνει πρώτος από όλους τον ορισμό ξένων διαιτητών, τουλάχιστον για τα ντέρμπι αλλά παρόλα αυτά υποχρεώθηκε να παίξει και με τον Σιδηρόπουλο και με τον Παπαπέτρου, οι οποίοι είναι και με τη βούλα οι «εκλεκτοί» των ανταγωνιστών του και προφανώς θα υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για αυτό.

Το «χαριτωμένο» της υπόθεσης είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού μας έλεγαν ότι επιδίωκαν το … 50-50 στη διαιτησία και υποστήριζαν ότι δεν το ήθελαν οι ερυθρόλευκοι, αν και τα πρωταθλήματα τελείωναν από τα… μισά της διαδρομής, κάτι που σημαίνει ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο η σφυρίχτρα, σε αντίθεση με αυτό που έγινε εφέτος στην Τούμπα.

Τώρα όμως ποιος δεν αντέχει το 50-50; Ξεκάθαρη μας είναι και η απάντηση, αλλά προφανώς θα είναι και δύσκολο να εμπιστευτεί η ΚΕΔ και στο επόμενο πρωτάθλημα τους «χιλιοτραγουδισμένους» διαιτητές και να μην ακολουθήσει τη συνταγή με τους ξένους που όπως μας έδειξε ο Μπορμπαλάν στον τελικό του κυπέλλου είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη. Όποιος δεν το δεχτεί (θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ το είχε απορρίψει με ανακοίνωσή της πριν από τον τελικό ενώ και ο Γραμμένος κράτησε… αποστάσεις), τότε θα εκτεθεί στο πανελλήνιο, αν και αυτό δεν θα συμβεί και για πρώτη φορά κι ούτε νομίζουμε ότι νοιάζονται για την προς τα έξω εικόνα τους όλοι αυτοί που θέλουν να εγκλωβίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Απλά, τούτη τη φορά διαφαίνεται ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου είναι διατεθειμένες να δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα και αυτό είναι υποχρεωμένες να το κάνουν από τη στιγμή που φέρουν τεράστια ευθύνη, καθώς όταν αφήνεις ανοιχτή την πόρτα για το αυτοδιοίκητο και μπορεί να κάνει κουμάντο ο οποιοσδήποτε, τότε οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Κι αν δεν υπάρξει εδώ ένα «stop», τότε στη συνέχεια η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ