ΑΕΚ : Μάλλον… ήθελε να τον κρατήσει

ΑΕΚ : Μάλλον… ήθελε να τον κρατήσει

Η κίνηση-ματ της ΑΕΚ για τον Λιβάγια που θα κοστίσει με το «καλημέρα» πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ αποτέλεσε απλά την πρώτη επιβεβαίωση για την… ατάκα των ημερών

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν πρόκειται να το κουνήσει… ρούπι, αφού όπως έγινε γνωστό από χθες θα συνεχίσει στην ΑΕΚ μέχρι το 2021. Μένοντας στην ομάδα με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα και απέκτησε μια πολύ ξεχωριστή σχέση. Απασχολώντας μόνο με τα «μαγικά» του εντός αγωνιστικού χώρου και τίποτα άλλο.

Η ΑΕΚ προσέφερε στον ιδιαίτερο Κροάτη το περιβάλλον που αναζητούσε για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Το οποίο δεν χωρά αμφισβήτηση και οδήγησε πριν από μερικά χρόνια την Ίντερ να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό, για να τον κάνει δικό της. Η Ιταλία μπορεί να μην ταίριαξε στον Λιβάγια, όμως η ΑΕΚ του πηγαίνει γάντι. Γι’ αυτό και οι δρόμοι των δύο πλευρών θα συνεχίσουν μαζί.

Η Ένωση είχε αποφασίσει εδώ και καιρό πως θα επενδύσει πάνω στον 25χρονο φορ. Με όποιο κόστος απαιτούνταν. Κάτι που αποδείχθηκε από το γεγονός πως δεν μπήκε καν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Λας Πάλμας, αλλά ενημέρωσε απλά τους Ισπανούς πως θα καταβάλει τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί πέρυσι για να τον κάνει δικό της. Και τα οποία δεν είναι λίγα.

Για την αγορά του Λιβάγια απαιτήθηκε ένα ποσό που φτάνει στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που μόνο για την επόμενη σεζόν ο παίκτης θα κοστίσει στην ΑΕΚ κοντά στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ! Με τον Λιβάγια να «κοστίζει» έτσι στην ΑΕΚ, μόνο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Και να αποτελεί έτσι την πρώτη μεγάλη επένδυση των Κιτρινόμαυρων για τη νέα εποχή.

Ο Κροάτης φορ πέρα από παίκτη τεράστιας αξίας, αποτελεί και προσωπική αδυναμία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Που «γουστάρει» ποδοσφαιρικά τον Λιβάγια για τον συνδυασμό ποιότητας και τσαμπουκά που διαθέτει. Γι’ αυτό και φρόντισε με την συγκεκριμένη περίπτωση να δώσει την πρώτη επιβεβαίωση για την ατάκα που είχε ακουστεί τις προηγούμενες μέρες, πως όποιον παίκτη θέλει η ΑΕΚ τον κρατάει.

Επιβεβαίωση για τα παραπάνω αποτελεί και η περίπτωση του Λάζαρου, που όπως αποδείχθηκε από τον τρόπο που τον χειρίστηκε η Ένωση, δεν καιγόταν να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Αφού το μόνο που απαιτούνταν, ήταν να κατατεθεί πριν από περίπου δύο μήνες στον παίκτη μια πρόταση με αυξημένες απολαβές κατά περίπου 150.000 ευρώ. Ποσό που μόνο πρόβλημα δεν μπορούσε να δημιουργήσει, όπως έγινε σαφές και χθες.

Η κίνηση με την απόκτηση του Λιβάγια είναι τεράστιας σημασίας για την ΑΕΚ. Που τη δυναμώνει όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Δίνοντας παράλληλα ένα στίγμα για εκείνες που θα ακολουθήσουν.

Ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και οι πρώτες προσθήκες από την εγχώρια αγορά, με τις περιπτώσεις των Κάιπερς, Αλμπάνη και Γιαννίκογλου. Για τις οποίες υπήρξε μάλιστα και ανταγωνισμός (δεδομένα για τις δύο πρώτες). Όμως η κατάληξη φαίνεται πως θα είναι αυτή που επιθυμεί η πρωταθλήτρια.

Για την ΑΕΚ η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα κομβική. Η Ένωση πρέπει να δείξει αντοχές και παράλληλα τη διάθεση να χτίσει πάνω σε αυτό που πέτυχε φέτος. Κάνοντας ότι απαιτείται για να παραμείνει στην κορυφή και να ξεκινήσει μια νέα, κιτρινόμαυρη εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η διάθεση και τα εχέγγυα υπάρχουν, ενώ η… εκκίνηση για τη νέα σεζόν γίνεται ιδανικά. Η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη και θα περιλαμβάνει και… εκπλήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ