Αυτός είναι ο μεγάλος Ολυμπιακός

Αυτός είναι ο μεγάλος Ολυμπιακός

Η απίστευτη συνέντευξη του Γκαλέτι, ο αποχαιρετισμός του Ζιλέ και το αντίο του Μιραλάς δείχνουν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Το «δέσιμο» των παικτών με την ομάδα του λιμανιού και η αγάπη τους για τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, μηνύματα παικτών που αποχαιρέτησαν τον Ολυμπιακό και δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στον σύλλογο. Ο Μιραλάς και ο Ζιλέ για παράδειγμα θέλησαν να πουν ένα δικό τους αντίο, ν’ αποχαιρετήσουν με ξεχωριστό τρόπο τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα ένας πρώην παίκτης της ομάδας του Πειραιά, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έδωσε μια συνέντευξη σε ισπανική εφημερίδα. Και ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε για την Σαραγόσα και την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Γκαλέτι να του λέει για τον Ολυμπιακό και πόσο σημαντικό ήταν που φόρεσε την φανέλα της ομάδας.

Και μιλάμε για έναν τεράστιο παίκτη ο οποίος έχει παίξει 14 φορές στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο Μιραλάς και ο Ζιλέ ήθελαν να μείνουν στον Ολυμπιακό. Ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν με τις εμφανίσεις τους. Δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω και γνωρίζουν καλά πως δεν γίνονταν να συνεχίσουν στους πειραιώτες.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο αποχαιρέτησαν τον Ολυμπιακό ήταν δίχως άλλο συγκινητικός. Ένα αντίο βασισμένο στο συναίσθημα με τους δύο Βέλγους να ευχαριστούν τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αν για τον Μιραλάς υπήρχε το «δέσιμο» με την ομάδα από την προηγούμενη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι, τι να πει κάποιος για τον Ζιλέ.

Ο έμπειρος Βέλγος μέσος έπαιξε για μια μόλις χρονιά στον Ολυμπιακό αλλά στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στην ομάδα του Πειραιά, μίλησε με θερμά λόγια για τους ερυθρόλευκους. Και όταν  ένας παίκτης τονίζει υπερήφανος που φόρεσε τα χρώματα μιας ομάδας μετά από μία μόλις χρονιά, τότε αυτό σημαίνει πολλά.

Τα όσα είπαν οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε για τον Ολυμπιακό, φανερώνουν πολύ απλά το μεγαλείο του συλλόγου και το «δέσιμο» που έχει με αυτή την ομάδα όποιος φοράει την φανέλα της. Δείτε για παράδειγμα τον Ζιοβάνι, ο οποίος έπαιξε στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και την Μπαρτσελόνα. Έπαιξε στην Σάντος. Κι όμως αν τον ακούσεις να μιλάει για τον Ολυμπιακό, νομίζεις πως έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Τέτοιες στιγμές φανερώνουν το μεγαλείο του συλλόγου και του κόσμου του. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλα μια ξεχωριστή ιδέα και όχι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Και είναι πολύ σημαντικό που κάθε παίκτης που φορά την φανέλα των ερυθρόλευκων «μπολιάζεται» με την ιδέα του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς συναίσθημα νιώθουν και προπονητές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βαλβέρδε και τα όσα έχει πει για την ομάδα του λιμανιού ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Η δυναμική του Ολυμπιακού είναι τεράστια και τούτο επιβεβαιώνεται (και) από τους παίκτες που έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Ακόμα και οι ξένοι που έρχονται στην χώρα μας για να αγωνιστούν στους πειραιώτες, δείχνουν ότι αποκτούν μια ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα και τον κόσμο της.

Ο Ολυμπιακός είναι κάτι το μοναδικό για παίκτες όπως ο Ζιοβάνι, ο Γκαλέτι, ο Καρεμπέ και τόσοι ακόμα. Δεν είναι απλά μια ομάδα σε μια ξένη χώρα. Είναι μια αγάπη που θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Κι εδώ μιλάμε για ένα μοναδικό φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε μοναδικό το εννοούμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ