Η ΑΕΚ του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ του Χιμένεθ

Η Ένωση πήρε… μπρος στα μεταγραφικά και προχωρά για την επόμενη μέρα έτσι όπως φαντάζεται και επιθυμεί ο Ισπανός τεχνικός

H περίοδος που διανύουμε προσφερόταν ανέκαθεν για μεταγραφικές συζητήσεις και αναλύσεις οπότε δεν θα χαλάσω την παράδοση. Λογικό είναι άλλωστε το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και των ομάδων να στρέφεται εκεί, ελλείψει δράσης. Η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση για τα παραπάνω.

Στην Ένωση έχουν βάλει μπροστά μια σειρά από μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν, με εκείνες του Αλμπάνη και του Κάιπερς να είναι σαφέστατα οι πιο προχωρημένες. Δύο παίκτες που ξεχώρισαν από την παρουσία τους στη χώρα μας και που η ΑΕΚ φαίνεται πως θα κάνει δικούς της. Παρότι και για τους δύο, υπήρξε ενδιαφέρον τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από τον Ολυμπιακό. Ασχέτως αν μετά την κατάληξη που φαίνεται πως παίρνουν οι υποθέσεις και από τις δύο πλευρές υπήρξε η διάθεση για… υποβάθμιση του ενδιαφέροντος.

Η ΑΕΚ ψάχνεται και για άλλες κινήσεις στην ελληνική αγορά (έχει κάνει ήδη κίνηση και για τον Γιαννίκογλου) και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να έρθει στο προσκήνιο και κάποια άλλη περίπτωση. Που μπορεί να έχει ακουστεί μέχρι σήμερα, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι πως η Ένωση κινείται το τελευταίο διάστημα πιο δυναμικά σε αυτό το κομμάτι, έχοντας τακτοποιήσει και την βασικότερη εκκρεμότητα ενόψει της νέας σεζόν. Που δεν ήταν άλλη από την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ.

Παρά τα όποια λάθη μπορεί να χρεώσει κανείς στον Ισπανό τεχνικό, αυτό που δεν αμφισβητείται είναι πως η παραμονή του μοιάζει με μονόδρομο για την ΑΕΚ. Μιλάμε για τον πλέον πετυχημένο τεχνικό στην μετά Μπάγεβιτς εποχή, με τεράστια συμβολή στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή μετά από 24 χρόνια. Τελεία. Τα υπόλοιπα έχουν ελάχιστη σημασία και σίγουρα, δεν υπερισχύουν της παραπάνω διαπίστωσης. Που φτάνει και περισσεύει για να δώσει στον Χιμένεθ την ευκαιρία να χτίσει πάνω στη φετινή επιτυχία, μια ΑΕΚ που εκείνος έχει στο μυαλό του.

Το τελευταίο στοιχείο νομίζω πως θα φανεί φέτος έντονα, αφού ο Ισπανός τεχνικός έχει κερδίσει και μάλιστα με το σπαθί του την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Που λογικό είναι να δώσει στον Χιμένεθ και αυξημένες αρμοδιότητες, σε ζητήματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό και τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Που θα έχει τη «σφραγίδα» του Χιμένεθ, με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό να λαμβάνει τα εχέγγυα που θέλει ώστε να δημιουργήσει την Ένωση που επιθυμεί. Η οποία, θα πρέπει να είναι σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με φέτος, μιας και η χρονιά που ξεκινά αναμένεται ακόμα πιο απαιτητική. Εντός και εκτός συνόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ