Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού, αντίδοτο στην αγωνιστική φτώχεια

Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού, αντίδοτο στην αγωνιστική φτώχεια

Με τον Αλαφούζο μεγαλομέτοχο η κατάσταση στη Λεωφόρο θα παραμείνει νοσηρή. Με νέα ιδιοκτησία θα υπάρχει ηρεμία και προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον. 

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στον Παναθηναϊκό ότι αγωνιστικά τα πράγματα θα είναι δύσκολα και τη νέα περίοδο. Ίσως πιο δύσκολα από τη μαύρη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Ο περιορισμός των μεταγραφών, ακόμα κι αν επιτραπούν δύο ή τρεις μεταγραφές άνω των 23 ετών δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι καλό. Σε συνδυασμό και με την αφαίρεση βαθμών, που όπως λέγεται εδώ και καιρό θα είναι -6. Όλα αυτά θα τα γνωρίζουμε στις 25 Μαϊου τελικά όταν και θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΠΟ και θα ψηφίσει για την ποινή που θα ισχύσει για όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί προπονητής, παίκτες κι όσοι κάνουν τον προγραμματισμό για την ερχόμενη περίοδο, να υπερβάλλουν εαυτούς, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός.

Είναι προφανές ότι τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά για τον κόσμο. Θα πρέπει να δει πράγματα στο γήπεδο για να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα και να στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις. Με τον Γιάννη Αλαφούζο να παραμένει, μάλιστα, δεν αποκλείεται η κατάσταση να είναι νοσηρή στη Λεωφόρο και αυτό να προκαλέσει ζημιά στην ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος, άλλωστε, δεν μπορεί πλέον να γυρίσει το χαρτί. Έχει καεί οριστικά. Μία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, αντίθετα, μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην αγωνιστική φτώχεια.

Με τον περιορισμό των μεταγραφών ούτε η νέα διοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ομάδα. Θα επιφέρει, ωστόσο, μία σχετική ηρεμία. Θα πληρώνονται στην ώρα τους οι παίκτες, δεν θα έχουν το μυαλό τους σε εξωαγωνιστικά θέματα κι αυτό μπορεί να βγει σε καλό και στο γήπεδο. Όσες αδυναμίες κι αν έχει ένα σύνολο, η καλή ψυχολογία μπορεί να δώσει ώθηση. Εκτός από ηρεμία, ο κόσμος θα έχει την προσδοκία και για ένα καλύτερο μέλλον. Παίζει ρόλο αυτό στη στάση του στο γήπεδο. Μετά το συλλαλητήριο το 2008, για όποιον θυμάται, άλλαξε τόσο πολύ το κλίμα με την ανακοίνωση ότι αρχίζει ουσιαστικά η περίοδος της πολυμετοχικότητας, που στο πρώτο ματς των play offs με την ΑΕΚ, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Νόμιζες ότι κρινόταν ο τίτλος. Με την επιστροφή στη Λεωφόρο τη σεζόν 2013-14, μετά από μία καταστροφική χρονιά, συνέβη το ίδιο.

Κοντολογίς, το ιδιοκτησιακό πρέπει να αλλάξει. Όποιος κι αν διαδεχθεί τον Αλαφούζο, θα προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο. Με τα έως τώρα δεδομένα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι γνωστό ότι προτιμούν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από την «Pan Asia». Όποιος κι αν έρθει, καλοδεχούμενος. Η θετική αύρα που θα προκύψει είναι ικανή να οδηγήσει την ομάδα σε σωστά μονοπάτια μέχρι το τέλος της νέας σεζόν. Και τότε χωρίς περιορισμό και με το χρήμα -λογικά- να πέφτει στον σύλλογο, θα μπορεί να χτιστεί σταδιακά ο Παναθηναϊκός που θα ήθελε ο κόσμος του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ