Ρε, πάτε καλά;

Ρε, πάτε καλά;

Ο Λουτσέσκου, το όπλο του Σαββίδη, η ναζιστική Γερμανία και το ξέπλυμα της ευθύνης -και της μεγάλης ντροπής- που έχουν φαγωθεί να κάνει το σύστημα ΠΑΟΚ.

Κάτι έχει πάει πολύ λάθος στον ΠΑΟΚ, κάτι με το μέτρο και τις ισορροπίες λογικά. Η δήλωση Λουτσέσκου ότι μόνο στην φα-σι-στι-κή Γερμανία έγινα όσα στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα όχι μόνο δεν έγινε σημαία μια επικίνδυνα ανιστόρητης βλακείας, αλλά είχε και συνέχεια, λιγότερο έντονη μεν, από τον Κρέσπο.

Για να ξεκινήσουμε, η Γερμανία ήταν ναζιστική. Φασισμό είχε ο ευρωπαϊκός Νότος, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας ακριβώς. Το θέμα μας είναι πως ο ΠΑΟΚ, αντί να είναι επιτέλους ικανοποιημένος να τελειώνουμε με την… προσωπική του τραγωδία, τώρα προσπαθεί να σώσει και την υστεροφημία του κ. Ιβάν Σαββίδη. Κέρδισε το Κύπελλο δίκαια -οι οπαδοί του συμπεριφέρθηκαν αχαρακτήριστα και πάλι, αλλά τον αγώνα τον κέρδισαν σωστά και δίκαια. Γιατί δεν σταματάνε την εποποιία του Ιβάν Σαββίδη;

Προσωπικά εξακολουθεί να μου φαίνεται αδιανόητο να ξεπουλιέται το λιμάνι της πόλης σου στο μεγαλομέτοχο της ομάδας σου και σαν οπαδός, ακριβώς μία ημέρα μετά, να τον αποθεώνεις ως στρατηλάτη μετά την κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου (…), αλλά τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.

Βγαίνει, λοιπόν, ο Λουτσέσκου και λέει την μπουρδάρα της σεζόν. Υποθέτω ο αχταρμάς με Γερμανία, φασισμό και ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μια απόπειρα να συγκρίνει τη μοίρα του -αξιακά- κατατρεγμένου ΠΑΟΚ (sic) με εκείνη της θρυλικής Σταρτ, της ομάδας του Κιέβου που εναντιώθηκε μέσω του ποδοσφαίρου στη ναζιστική κατοχή της χώρας της.

Βεβαίως, η ιστορία αναφέρει πως οι παίκτες της Σταρτ είχαν απειληθεί από τους ναζί: Ή θα έχαναν ή θα εκτελούνταν. Για την ακρίβεια είχε προηγηθεί ένα ματς, τον Αύγουστο του 1942, με την ομάδα Φλάκερφ, η οποία θεωρούνταν πρότυπο από τους ναζί. Ε, και η Σαρτ τους έβαλε 5 γκολ. Και οι ναζί εξοργίστηκαν και είπαν ή χάνετε ή θα πεθάνετε. Στην ρεβάνς αντί για «Χάιλ Χίτλερ» φώναξαν έναν σοβιετικό χαιρετισμό, ο αγώνας ξεκίνησε και δεν έχασαν. Και βασανίστηκαν ή εκτελέστηκαν.

Αυτή είναι η θρυλική Σταρτ, λοιπόν. Καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, σα να λέμε. Εντάξει, είναι πασίγνωστο ότι η Σταρτ κάποια στιγμή έπαιξε κι έναν αγώνα – παρωδία με τον Πλατανιά, αλλά κατά τα άλλα ναι, καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ.

Γενικώς φαντάζομαι ότι ο Λουτσέσκου αυτό είχε στο μυαλό του, βέβαια εδώ μπέρδεψε το ναζισμό με το φασισμό, οπότε ίσως να είχε στο μυαλό του κι ότι η αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ είναι αντίστοιχης σκληρότητας πράξη με την εξόντωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά μην βάζουμε πράγματα με το νου μας για τον άνθρωπο.

Από κοντά κι ο Κρέσπο δήλωσε σε συνέντευξή του πως «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε λάθος με το όπλο, αλλά προσπάθησε να σταματήσει κάτι το οποίο μπορεί να γίνονταν χειρότερο».

Τι χειρότερο από όπλο στο αγωνιστικό χώρο; Η ναζιστική Γερμανία, σωστό κι αυτό. Αλλά εν προκειμένω; Τι είναι χειρότερο από πρόεδρο ΠΑΕ που κάνει ντου με όπλο στον αγωνιστικό χώρο;

Το ξέπλυμα της ευθύνης -και της μεγάλης ντροπής- που έχουν φαγωθεί να κάνουν η ομάδα και οι οπαδοί της. Να’ το το χειρότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ