Χωρίς αερόσακο, δεν πατάς γκάζι!

Χωρίς αερόσακο, δεν πατάς γκάζι!

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλά ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ασφάλεια (και) στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ...

Σε παλαιότερη αναφορά μας είχαμε υπογραμμίσει ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα πίστευε στα μάτια του όταν θα είδε στη στατιστική των ερυθρόλευκων το παθητικό με τα 28 γκολ σε 29 αγώνες!

Έτσι κι αλλιώς ο Πέδρο Μαρτίνς εκπροσωπώντας την πορτογαλική σχολή προπονητών δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει και… ανάποδα, άσχετα αν κάποτε ένας από τους συμπατριώτες του, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αντιμετώπισε την «κατηγορία» της έλλειψης θεάματος και για αυτό εκδιώχθηκε από τον Ολυμπιακό.

Σε αυτήν τη συγκυρία ο Μαρτίνς έχει και δύο λόγους παραπάνω για να δώσει έμφαση στην άμυνά του. Θα χρειαστεί την ασφάλεια και επειδή θα φτιάξει εκ των συνθηκών καινούργια ομάδα, αλλά και επειδή τα πρώτα τεστ θα γίνουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, συνεπώς το αρχικό ζητούμενο θα είναι η σωστή λειτουργία στην άμυνα.

Μπορεί η επίθεση να σου δίνει πρωτάθλημα (μην κοιτάτε που εδώ στην Ελλάδα έχουμε καταρρίψει τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου), ωστόσο η άμυνα σου φέρνει τις επιτυχίες σε νοκ άουτ αγώνες ή σε ομίλους με λίγα ματς.

Για να πατήσεις το γκάζι είναι σαφές ότι χρειάζεσαι απαραίτητα τον αερόσακο που θα σε προστατεύσει τη δύσκολη ώρα. Με αυτόν τον προσανατολισμό πήγε πέρυσι ο Χάσι απέναντι στην Παρτιζάν και την Ριέκα και αν δεν είχε πετύχει τρία γκολ στο Βελιγράδι θα αντιμετώπιζε περιπέτειες στο δεύτερο ματς μετά και το γκολ του… Τζούρτζεβις, ενώ με τον ίδιο τρόπο έβαλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Τιμούρ Κετσπάγια, που έπαιξε ταμπούρι ακόμη και απέναντι στην Σέριφ Τιρασπόλ.

Και κάπως έτσι έμειναν έξω  οι ερυθρόλευκοι όταν δέχθηκαν τρία γκολ από την Ανόρθωση, αν και είχαν στον πάγκο τους τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στο πρώτο του όμως ματς από την άκρη του πάγκου τους. Στο γκολ κρίθηκε και η μονομαχία του Ολυμπιακού με την Χάποελ, με δυσάρεστη για τους κόκκινους εξέλιξη, ενώ χρειάστηκε να πάει το δεύτερο ματς με την Αρούκα στην παράταση για να προκύψει η λύση από τον Τσόρι Ντομίνγκες και να γίνει πραγματικότητα η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα στα πρώτα 90λεπτα του Πάουλο Μπέντο.

Δεν θέλουμε και περισσότερα παραδείγματα για να… εμπεδώσουμε την αξία της άμυνας που για τον Ολυμπιακό θα είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητη, από τη στιγμή που θέλει να δημιουργήσει νέα ομάδα, άρα το προαπαιτούμενο για τον Μαρτίνς και για τους παίκτες του θα είναι να κερδίσουν χρόνο μέχρι να φτάσουν στο ραντεβού τους με την ομοιογένεια. Τα αυτονόητα είναι αυτά στο ποδόσφαιρο, έτσι δεν είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ