Κινήσεις ουσίας και επίδειξης δύναμης

Κινήσεις ουσίας και επίδειξης δύναμης

Η μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου ήταν μια υπενθύμιση υπεροχής του Ολυμπιακού έναντι των αντιπάλων του. Αλλά δεν θα είναι η μοναδική...

Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε. Εχασε και τους δύο εγχώριους τίτλους, είχε κακή χρονιά στην Ευρώπη και ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα εντός αποδυτηρίων, με αποτέλεσμα η εικόνα του συνόλου να μην είναι αυτή που έπρεπε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προαναγγελθούν αλλαγές. Με αποτέλεσμα ήδη οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του ρόστερ να γνωρίζουν πως τη νέα σεζόν δεν θα βρίσκονται στο Ρέντη.

Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι ποιοι φεύγουν, αλλά ποιοι έρχονται. Και ήδη η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει δώσει το στίγμα της για την επόμενη ημέρα. Με τη μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλους. Μήνυμα που αφορά στην απόφαση των Πειραιωτών να υπενθυμίσουν σε κάθε αφελή τις διαφορές μεγεθών που υφίστανται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να κάνουν επίδειξη δύναμης, ενισχύοντας παράλληλα το δικό τους ρόστερ με τους καλύτερους παίκτες των… αντιπάλων του.

Η ΑΕΚ ήθελε να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Λάζαρο και όταν είδε ότι τον χάνει ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Ακόμη και να ισοφαρίσει την προσφορά του Ολυμπιακού. Αλλά φευ. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο τα χρήματα. Διότι ο Χριστοδουλόπουλος (και άλλοι που… έρχονται) δεν αποφάσισε μόνο βάσει αριθμών. Αποφάσισε και συναισθηματικά, αλλά και με βάση ποιο είναι το «μεγάλο καράβι». Ποια ομάδα του εγγυάται επιτυχίες, τίτλους, δόξα.

Μόλις πριν από τέσσερις μήνες ο Νίκος Κουρμπέλης αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στον νεόπλουτο και μεγαλομανή ΠΑΟΚ. Είπε όχι σε ετήσιο συμβόλαιο που προέβλεπε ετήσιες απολαβές ύψους 600.000 ευρώ. Σχεδόν τρεις φορές πάνω από τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του με τον «διαλυμένο» Παναθηναϊκό. Μια απόφαση που δείχνει την τάξη μεγέθους που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η οποία δεν αλλάζει με έναν χαμένο ή έναν κερδισμένο τίτλο. Διότι εάν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός, έχει κανείς αμφιβολίες ότι ο Κουρμπέλης θα ήταν ήδη στα ερυθρόλευκα, έστω και με τις πολλαπλάσιες αντιδράσεις;

Στο ζητούμενο τώρα. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν μόνο η αρχή των κινήσεων ουσίας και επίδειξης δύναμης από πλευράς Ολυμπιακού. Η συνέχεια προβλέπεται εξόχως εντυπωσιακή και… απρόβλεπτη. Οι κινήσεις που γίνονται από τους Ερυθρόλευκους είναι μεθοδικές, με συγκεκριμένη στόχευση και με προσοχή, ώστε να υπάρξει επιτυχία. Κάτι που όλα δείχνουν ότι θα συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Οι επόμενες ημέρες-εβδομάδες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καθώς όλα δείχνουν ότι 1-2 κινήσεις που θα προκαλέσουν… σοκ, βρίσκονται εν εξελίξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ