ΠΑΟΚ : Άλλοι είχαν το όνομα κι αυτός τη χάρη

ΠΑΟΚ : Άλλοι είχαν το όνομα κι αυτός τη χάρη

Μπορεί ο Πρίγιοβιτς να βγήκε πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Πέλκας να έκανε με την ασπρόμαυρη φανέλα την πιο παραγωγική του χρονιά, ο Βιερίνια να έβαλε την εμπειρία όμως ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν ο MVP του Δικεφάλου την φετινή χρονιά.

Ο Φερνάντο Βαρέλα, μάγεψε τα πλήθη στη δεύτερη του χρονιά στον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη μετριότητα και παράλληλα είναι αυστηρός όσο κανείς άλλος με τον εαυτό τους. Φέτος οδήγησε τον ΠΑΟΚ μαζί με τους συμπαίκτες του από το ένα ρεκόρ στο άλλο. Το «θηρίο», όπως τον βάπτισε ο Γιώργος Σαββίδης, χρειάστηκε να κάνει θυσίες προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο που ήθελε ο ίδιος, αλλά και ο προπονητής του
«Έχασα κιλά, δούλεψα σκληρά και ήμουν αποφασισμένος να βελτιωθώ, όπως και συνέβη. Δεν ήθελα να επαναλάβω την περσινή σεζόν και είμαι χαρούμενος που το έχω καταφέρει».

Ο Βαρέλα λοιπόν αναδείχθηκε από τους συμπαίκτες του ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν που μόλις έκλεισε. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι ήταν παρών σε όλα τα παιχνίδια και μάλιστα αψεγάδιαστος. Δεν είναι μόνο οι καλές εμφανίσεις του, είναι και η καταπληκτική σταθερότητα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, τα στοιχεία που τον αναδεικνύουν δικαιολογημένα MVP. Μπορεί το σουλούπι του να μην σε εμπνέει όταν θα το δεις για πρώτη φορά στο γήπεδο, όμως φέτος είχε απίθανες ενέργειες, όχι μόνο στις επεμβάσεις του ως στόπερ, αλλά και σε προσπάθειες για την προώθηση του παιχνιδιού από πίσω. Ήταν ανίκητος και στον αέρα και στο έδαφος. Και, εν τέλει, πέτυχε και το πιο κρίσιμο γκολ του Πρωταθλήματος. Αυτό κόντρα στην ΑΕΚ.

Όμως το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Λάρισα θα το θυμάται για πολύ καιρό. Η εικόνα του θηριώδους κεντρικού αμυντικού να βάζει τα κλάματα δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του γκολ του απέναντι στη Λάρισα αγκαλιάζοντας τον γιο του Γκουστάβο, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ έψαχνε την… εξιλέωση για να ξορκίσει την περσινή κακή σεζόν. Αυτό που δεν μπορούσε να ξεπεράσει και να χωνέψει ήταν η βραδιά στο Γ. Καραϊσκάκης. Εκεί που από το ζενίθ βρέθηκε στο ναδίρ. Άνοιξε το σκορ για την ομάδα του αλλά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου πέτυχε αυτογκόλ.

Μπορεί για τους περισσότερους να θεωρείται ένας παίκτης κορυφαίος όταν κάνει μια εντυπωσιακή ντρίπλα ή πετυχαίνει κάθε Κυριακή γκολ, για μένα αυτό δεν ισχύει. Πολλές φορές φέτος έχω ψηφίσει φέτος τον Βαρέλα γιατί πιστεύω πως έκανε όλη την «βρώμικη» δουλειά βοηθώντας την ομάδα του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ