Ο Οτζίτζα ηττήθηκε στην κούρσα με το ταλέντο του…

Ο Οτζίτζα ηττήθηκε στην κούρσα με το ταλέντο του…

Ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε απέδειξε στον Ολυμπιακό, γιατί το θεϊκό του χάρισμα δεν άφησε το αντίστοιχο αποτύπωμα στην καριέρα του. Το μέλλον, οι εξωτικοί προορισμοί και η επιθυμία για το «μεγάλο πακέτο».

Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε είναι από εκείνες τις περιπτώσεις παικτών που μόλις τους δεις στον αγωνιστικό χώρο, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, στην πρώτη κίνηση, στην πρώτη ενέργεια, την πρώτη πάσα, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με έναν πολύ ξεχωριστό παίκτη. Με έναν βαθιά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, πολύ υψηλού επιπέδου και με σωματοδομή, που μαρτυρά ότι δύσκολα θα βγεις νικητής σε μονομαχία μαζί του. Κι όμως, αυτός ο τόσο ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, επιβεβαίωσε και στον Ολυμπιακό, ότι κάτι (του) συμβαίνει, κάτι… υπάρχει που τον εμποδίζει να γίνει αυτό που μπορεί.

Η απορία «πώς γίνεται αυτός ο παίκτης να μην έχει κάνει καριέρα;» ήταν στα χείλη όλων των οπαδών και φυσικά των ανθρώπων του Ολυμπιακού, όταν πέρυσι το καλοκαίρι τον υποδέχθηκαν στο Ρέντη. Ηταν τόσο εμφανής και ισοπεδωτική η ποιότητά του και τα σωματικά του χαρίσματα τόσο εντυπωσιακά, που άπαντες θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον ηγέτη που αναζητούσε. Τον παίκτη που ήρθε για να πάρει τους Πειραιώτες από το χέρι και να αποτελέσει τον μπροστάρη ακόμη μίας σπουδαίας σεζόν.

Κι όμως, ο Οτζίτζα αποδείχθηκε η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν. Πάνω ακόμη και από τον (ούτως ή άλλως με βεβαρημένο παρελθόν… τρέλας) Εμάνουελ Εμενίκε. Διότι ξέχωρα από τα όσα έκανε (και είπε) εκτός γηπέδων και τα οποία προκάλεσαν σοβαρά ζητήματα στα ενδότερα της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού, στον αγωνιστικό χώρο, δεν έκανε και δεν «είπε» σχεδόν τίποτε. Παρά μόνο είχε κάποιες εκλάμψεις ποιότητας και κλάσης. Οι οποίες, όμως πνίγηκαν στη συνολική μετριότητα της αγωνιστικής του παρουσίας και την επιζήμια επιρροή του στο σύνολο.

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο, όλοι κατάλαβαν γιατί αυτός ο τόσο προικισμένος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, δεν έχει ακολουθήσει τον δρόμο που επιτάσσει το θεϊκό του χάρισμα. Δεν ήταν ούτε η ληστεία στο σπίτι του, που τον επηρέασε τόσο. Ούτε η αποχώρηση του Χάσι (και στη Λέγκια, όπου διέπρεψε, είχε απολυθεί από τον Σεπτέμβριο ο Αλβανός τεχνικός), ούτε η ομάδα. Ολα είναι στο μυαλό και στη νοοτροπία του. Και από τη στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε ότι το καπρίτσιο είναι σημαντικότερο από την καριέρα και την ανάδειξη της ποιότητας, τα αποτελέσματα φάνηκαν το γήπεδο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο Οτζίτζα δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θέλει να κάνει. Το γόνατό του δεν αντέχει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε πρωταθλήματα «τρελού» ρυθμού και έντασης όπως το αγγλικό. Η επιστροφή στο Βέλγιο είναι μια λύση, ενώ και οι επαφές με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έχουν κοπεί το τελευταίο διάστημα, μετά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πορτογαλικός σύλλογος.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Οτζίτζα θα περιμένει να δει τι προτάσεις θα του παρουσιάσει ο ατζέντης του. Και στα 29 του χρόνια, θα κληθεί να πάρει μια πολύ μεγάλη απόφαση. Εάν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, παίζοντας στην 8η ομάδα του ή θα επιλέξει να ξεκινήσει την περιπλάνηση σε εξωτικούς προορισμούς, όπου υπάρχουν λιγότερες αθλητικές απαιτήσεις και επιβαρύνσεις, αλλά πολύ περισσότερα χρήματα.

Οποια κι αν είναι η επιλογή του, ένα είναι σίγουρο: Ο Βέλγος πρώην διεθνής μέσος, έχασε αμαχητί στην κούρσα με το ταλέντο του. Το χάρισμά του τον προσπέρασε και ο ίδιος κάθισε να το κοιτάζει, δίχως να αντιδρά, απλώς δεχόμενος αυτό που έβλεπε να έρχεται. Και το χειρότερο; Δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι πλέον το κορμί του δεν ακολουθεί τα πόδια και το μυαλό του. Με αποτέλεσμα η ικανότητα να είναι εκεί, εμφανής και συχνά αποστομωτική, αλλά η προσπάθεια να είναι πάντα ημιτελής, πολύ μακριά από τις προσδοκίες που δημιουργεί το ταλέντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ