Ο ΠΑΟΚ έχει να διανύσει τον μικρότερο δρόμο…

Ο ΠΑΟΚ έχει να διανύσει τον μικρότερο δρόμο…

Ο Γιώργος Χελάκης επιχειρεί μια αποτίμηση των «αναγκών» που έχουν οι τρεις διεκδικητές του τίτλου ενόψει της νέας χρονιάς…

Ο Παναθηναϊκός εξαιρείται διότι ταλαιπωρείται άγρια οικονομικά και μάλλον θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς. Κι αυτό στην καλύτερη για τον ίδιο περίπτωση. Άλλη ομάδα είναι από δύσκολο ως απίθανο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια μένουν τρεις διεκδικητές του τίτλου. Μακάρι να γίνουν τέσσερις και πέντε αλλά καλό είναι να μην είμαστε αιθεροβάμονες.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που φέτος δεν πήρε τίποτα θα φάνε τα μουστάκια τους στο νέο πρωτάθλημα. Το προηγούμενο έχει μόλις ολοκληρωθεί, η μεταγραφική περίοδος  μόλις έχει αρχίσει αλλά οι ομάδες δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο εκκίνησης.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται αυτή την στιγμή να είναι η ομάδα που ψάχνει για λιγότερα πράγματα από τους τρεις. Εχει μια συγκροτημένη ομάδα στην οποία έρχονται να προστεθούν παίκτες. Ο Ουάρντα έκανε μια εκπληκτική χρονιά και έχει την δυνατότητα να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στα άκρα ανεβάζοντας κι άλλο την ισχύ του. Ο νεαρός Γιαννούλης μπορεί να είναι πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη θέση του αριστερού μπακ με δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου έχει καθιερώσει εκεί τον Βιεϊρίνια.

Ο νεαρός Λάμπρου έκανε καλές εμφανίσεις φέτος με τον Πανιώνιο. Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζησαία στα στόπερ. Εννοείται πως θα επαναξιολογηθούν οι Κάτσε και Μυστακίδης που στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έπαιξαν δανεικοί στον Παναθηναϊκό. Εκεί που ο ΠΑΟΚ χωλαίνει είναι στην θέση του κλασσικού αμυντικού χαφ από την στιγμή που ο Μουλέν που ήρθε τον χειμώνα δεν «ακούμπησε». Εδώ θα χρειαστεί η κυρία Γκοντσάρεβα να ανοίξει το πουγκί όπως την παρότρυνε άλλωστε ο κάτοχός του Ιβάν Σαββίδης. Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ενισχυθεί η ομάδα χωρίς να γίνουν πολλές κινήσεις με κίνδυνο να χαθεί η ομοιογένειά του.

Στην ΑΕΚ θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι έτσι αλλά δεν είναι γιατί, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο του Βορρά, εδώ υπάρχουν αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών που πρέπει να αντικατασταθούν. Ο Αραούχο δεν είναι παίκτης που μπορεί να αντικατασταθεί με ευκολία και πάντως δεν γίνεται να λυθεί το πρόβλημα εκ των ενόντων. Ο Λάζαρος έκανε εντυπωσιακή χρονιά και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κάνει αντίστοιχη.

Ο νεαρός Αλμπάνης είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά δεν μπορεί να πεις ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Φετφατζίδης που λέγεται ότι ενδιαφέρει την Ενωση έχει τα προσόντα αλλά δεν είναι γνωστό σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται αγωνιζόμενος χρόνια σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα. Ο Μανόλο Χιμένεθ περιμένει ακόμα να κλείσει θετικά η υπόθεση παραμονής του Μάρκο Λιβάγια.

Τέλος, είναι πολύ πιθανό να φύγουν παίκτες με μεταγραφή. Προτάσεις φαίνεται να υπάρχουν για τους Βράνιες και Μπακάκη. Η αλήθεια είναι πως ο Μανόλο έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέρχεται στις απώλειες ακόμα και μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο η ΑΕΚ πρέπει να βρει παίκτες από την αγορά για να διατηρήσει –έστω- την περσινή ισχύ της.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά ελάχιστα πράγματα να διατηρήσει από πέρσι. Ηδη έχει αρχίσει να πετάει.  Η δουλειά του είναι πιο δύσκολη από τους άλλους δυο. Οπως δηλώνουν και οι υπεύθυνοι, στου Ρέντη θα φτιαχτεί μια ομάδα από την αρχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος δεν μπορεί να είναι σύμμαχος από τη στιγμή μάλιστα που οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πιέζουν για έτοιμη ομάδα από τον Αύγουστο.

Γεγονός είναι ότι οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νωρίς παίρνοντας προπονητή και κάνοντας πριν μπει το καλοκαίρι την πρώτη μεταγραφή εντεκάδας, τον Χριστοδουλόπουλο. Η στροφή σε έλληνες παίκτες μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποκτηθεί σχετικά σύντομα μια κάποια συνοχή. Ωστόσο είναι αναμφισβήτητο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ