Όταν η μπάλα σου ζητάει επένδυση!

Όταν η μπάλα σου ζητάει επένδυση!

Για να φτάσεις στα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζονται και… έξοδα!

Τόσα χρόνια τώρα τα έσοδα του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούσαν ένα από τα βασικά επιχειρήματα των αντιπάλων του. Μας έλεγαν δηλαδή ότι από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ξεκινούσαν με +25 εκατομμύρια ευρώ, τότε προφανώς και διεκδικούσαν την εσωτερική παρτίδα με πολύ περισσότερες πιθανότητες.

Σωστό κι αυτό, αν και το κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από τα έσοδα του Ολυμπιακού υπήρχαν και τα… έξοδα, στα οποία δεν τόλμησε ποτέ να φτάσει κανείς άλλος, για την ακρίβεια ούτε που πέρασε από το μυαλό κανενός, έστω και ως «δεύτερη σκέψη».

Το συγκεκριμένο αφήγημα το είχε καταρρίψει άλλωστε πρώτος ο Παναθηναϊκός όταν συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ επί πολυμετοχικότητας κι από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση μέχρι που έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Ήταν τότε που ο Μαρινάκης έμπαινε στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στη Ελλάδα κι ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν μείνει εκτός ακόμη και από το Γιουρόπα Λιγκ, έτσι για να καταλαβαινόμαστε!

Για να μην το κουράζουμε η «κάθαρση» έφερε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στη θέση που αναζητούσαν τόσον καιρό. Να διεκδικήσουν δηλαδή την συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός, αφού το προνόμιο να παίζει απευθείας ο πρωταθλητής έχει χαθεί εδώ και κάποια χρόνια, όταν μάλιστα κάποιοι το… πανηγύριζαν κιόλας.

Για να μπει ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι στους ομίλους έφτασε σε ένα ρόστερ κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ και κάπως έτσι πέτυχε την επιστροφή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου γνώρισε στη συνέχεια την «εμπειρία» να παίξει με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Προφανώς για να μπορέσει να επανακάμψει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην υποχωρήσει άλλο θα πρέπει οι εκπρόσωποί του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται, όμως για να φτάσουν σε αυτό το ύψος τον πήχη η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πρώτα να κάνουν τη δική τους υπέρβαση.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ μετράει απώλειες μέχρι τώρα, αφού μετά τον Λάζαρο αρχίζει να διαφαίνεται ότι θα χάσει κι άλλους βασικούς παίκτες. Και μάλιστα αρκετούς, όπερ σημαίνει ότι δεν θα διαθέτει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας πάνω στο οποίο στήριξε πολλά για να φτάσει στο επίτευγμα της κατάκτησης του τίτλου.

Κάποια στιγμή η μπάλα σου ζητάει την επένδυση και τότε θα πρέπει να πάρεις την απόφασή σου, αν θα πας δηλαδή ένα βήμα παραπάνω ή θα μείνεις στα ίδια. Κι ο ΠΑΟΚ πορεύεται με την υπόσχεση του Σαββίδη προς τον Λουτσέσκου για «απεριόριστο μπάτζετ» όμως επί του παρόντος με τον Κόντε βλέπουμε να ασχολείται και την επιστροφή των δανεικών του από τον Ατρόμητο. Περιορισμένα πράγματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ