Ολυμπιακός : Μόνο ο Μάριν τον κοιτάει στα μάτια

Ολυμπιακός : Μόνο ο Μάριν τον κοιτάει στα μάτια

Οι αριθμοί των Σεμπά-Πάρντο-Μιραλάς δικαιώνουν την επιλογή του Λάζαρου!

Στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου μετακινήσεις όπως αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό δεν μετράνε μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι της ιστορίας, αλλά κυρίως σε αυτό της ουσίας, το αγωνιστικό!

Το πιο βασικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι αποκτά έναν παίκτη για τις πτέρυγες, σε τετραγωνικά που είχε δηλαδή ανάγκη να ενισχυθεί και τον αφαιρεί από τον αντίπαλό του. Το γιατί χρειάζονταν-και χρειάζονται κι άλλους-εξτρέμ οι ερυθρόλευκοι είναι πασιφανές και αν θέλετε μπορούμε να ανατρέξουμε και στους αριθμούς.

Να τα βάλουμε κάτω; Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε γεμάτη χρονιά στην ΑΕΚ με 27 ματς στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 7 γκολ και καταγράφοντας 1 ασίστ. Από τους κλασικούς ακραίους του Ολυμπιακού, ο Πάρντο είχε 19 αγώνες με 2 γκολ και δύο ασίστ και ο Σεμπά έπαιξε σε 15, χωρίς να σκοράρει, ενώ έβγαλε μία ασίστ. Σαν να μην υπήρχε δηλαδή, ενώ ούτε ο Μιραλάς μπόρεσε να δώσει τη λύση αφού στα 12 παιχνίδια που συμμετείχε είχε 2 γκολ και 2 ασίστ.

Μόνον ο Μάρκο Μάριν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Λάζαρο, αφού στις 23 αναμετρήσεις που πήρε μέρος σκόραρε κι αυτός επτά φορές και είχε και 3 ασίστ. Με τη διαφορά όμως ότι η θέση του Γερμανού είναι στον άξονα, ως οργανωτής κι όχι στα πλάγια ως εξτρέμ.

Το αν θα βρεθούν στην ίδια ενδεκάδα ο Χριστοδουλόπουλος με τον Μάριν θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον, όμως δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε επί του παρόντος. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση να πάει σε «ριζική ανακαίνιση» κι είναι ακόμη Μάης θα πρέπει να περιμένουνε το… τέλος του Ιούνη για να μπορούμε να αναφέρουμε κάποια πράγματα με μεγαλύτερη σιγουριά.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία μεταγραφή που θα του δώσει αρκετά πράγματα, ενώ θα αυξήσει και τον αριθμό των Ελλήνων στην ενδεκάδα του, καθώς τα τελευταία χρόνια δύσκολα ξεπερνούσαν τα δύο άτομα αλλά τώρα με την αναμενόμενη επιστροφή των Γιαννώτη, Τσιμίκα και την παρουσία του Κούτρη θα υπάρχει περισσότερο… γαλάζιο ανάμεσα στο ερυθρόλευκο.

Ο Λάζαρος αναμένεται να αποτελέσει επίσης «σημείο αναφοράς» στην επίθεση του Ολυμπιακού-το έχει… πετύχει ήδη αυτό η ΑΕΚ- ενώ δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, στοιχείο σημαντικό όταν πας να φτιάξεις ομάδα από την αρχή.

Κι από τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους ξένους παίκτες θα είναι νέοι στο Ρέντη, τότε οι κόκκινοι θα χρειαστούν τη βάση που θα υποστηρίξει την καινούργια προσπάθεια. Και μην ξεχνάμε ότι στους ντόπιος μπορεί να προστεθούν και οι Σιώπης-Ρισβάνης ενώ δεν ξέρουμε στην παρούσα φάση αν θα κρατήσει την ερυθρόλευκη με το «7» ο Κώστας Φορτούνης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ