ΑΕΚ : Το μοναστήρι να ‘ναι καλά (και με «Φέτφα» καλύτερα)

ΑΕΚ : Το μοναστήρι να ‘ναι καλά (και με «Φέτφα» καλύτερα)

Ο Λάζαρος, ο Φετφατζίδης, ο Αλμπάνης και ο μονόδρομος της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν

Το θέμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έκλεισε για την ΑΕΚ με τον τρόπο που φαινόταν εδώ και καιρό πως θα κλείσει. Τουλάχιστον όσον αφορά στο μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών που έμοιαζε προδιαγραμμένο. Τα πως και τα γιατί της συγκεκριμένης υπόθεσης έχουν αναλυθεί μέρες τώρα από διάφορες οπτικές, οπότε δεν θα μπω στην διαδικασία να προσθέσω κάτι περισσότερο.

Η ΑΕΚ αλλά και ο παίκτης πήραν τις αποφάσεις τους και τράβηξαν τον δρόμο τους. Το σίγουρο είναι πως η Ένωση δεν θα βγει ζημιωμένη από αυτή την ιστορία. Ο τρόπος και ο χρόνος της ανακοίνωσης της συμφωνίας του Λάζαρου με τον Ολυμπιακό «μιλούν» ξεκάθαρα για το τι είχε προηγηθεί και όπως αποδείχθηκε, πολύ σωστά έκανε η ΑΕΚ και χειρίστηκε με αυτόν τον τρόπο τον διεθνή άσο.

Είναι σαφές πως αγωνιστικά η απώλεια του Χριστοδουλόπουλου «πληγώνει» την ΑΕΚ. Όμως σε καμία περίπτωση το κενό που αφήνει ο 31χρονος άσος δεν θα μείνει ακάλυπτο. Η Ένωση θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να ενισχυθεί και ο Λάζαρος να αποτελέσει άμεσα μια μακρινή ανάμνηση.

Από τις περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προσωπικά ξεχωρίζω εκείνη του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο 28χρονος εξτρέμ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Ένωση και να δώσει στο παιχνίδι της ομάδας πολλά από εκείνα που έδινε ο Λάζαρος. Όντας σε πολύ καλύτερη ηλικία σε σχέση με τον Χριστοδουλόπουλο και έχοντας τη διάθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αποδείξει πράγματα. Γυρίζοντας μέσω της ΑΕΚ και στην εθνική ομάδα, που επίσης αποτελεί στόχο του.

Το αν ΑΕΚ και Φετφατζίδης θα φτάσουν σε συμφωνία δεν το γνωρίζω, όμως είμαι από εκείνους που έχουν «ψηθεί» πολύ με την συγκεκριμένη μεταγραφή. Η οποία εκτιμώ πως εφόσον ολοκληρωθεί ανεβάζει επίπεδο την Ένωση, ενισχύοντας παράλληλα το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ. Που αποτέλεσε ένα από τα κλειδιά για να έρθει ο φετινός τίτλος.

Βεβαίως στο κιτρινόμαυρο ρόστερ υπάρχει ήδη και ο Χρήστος Αλμπάνης, αφού είναι εν δυνάμει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Μια επίσης εξαιρετική περίπτωση, που ωστόσο είναι πιθανό να χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής για να δείξει όσα περιμένουν από εκείνον στην Ένωση.

Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν θα γίνουν, με τα τελικά ξεκαθαρίσματα να έρχονται αμέσως μετά την οριστικοποίηση του θέματος του Χιμένεθ. Που ας μην γελιόμαστε είναι εκείνο που «καίει» περισσότερο. Αφού την παραμονή ή όχι του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, θα κριθεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της νέας σεζόν.

Που θα πρέπει να γίνει με μοναδικό κριτήριο το πώς θα μπορέσει η ΑΕΚ να διατηρηθεί στην κορυφή, χτίζοντας πάνω στη φετινή της επιτυχία. Η οποία μπορεί να δώσει στην ομάδα πολλά περισσότερα από τον πρώτο τίτλο, μετά από 24 χρόνια. Αρκεί να εξαργυρωθεί… σωστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ