Ο τεράστιος Βαλβέρδε και ο Λάζαρος

Ο τεράστιος Βαλβέρδε και ο Λάζαρος

Η βασική αρχή του προπονητή της Μπαρτσεόνα και τι έλεγε ο Ερνέστο για τα εξτρέμ όταν ήταν στον Ολυμπιακό. Το «οκέι» που είχε δώσει ο Ισπανός πριν από δέκα χρόνια και γιατί ο Λάζαρος μπορεί να κάνει την διαφορά Μεγάλη υπόθεση η ενίσχυση της τριάδας πίσω από τον σέντερ φορ.

Η μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις δύο τελευταίες μέρες και οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την απόκτηση του διεθνούς εξτρέμ.

Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία και φανερώνει τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει ο 31χρονος ακραίος επιθετικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, συνοψίζονται σε μια φράση που συνήθιζε να λέει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, από την πρώτη κιόλας θητεία του στο μεγάλο λιμάνι.

«Δεν με καίει να βάλει ο σέντερ φορ 25 γκολ σε  μια σεζόν. Είναι πιο σημαντικό να σκοράρουν οι δύο ακραίοι επιθετικοί και ο επιτελικός μέσος. Αν σκοράρουν οι δύο εξτρέμ τότε το επιθετικό πλάνο μιας ομάδας δουλεύει σωστά» υποστήριζε ο Ισπανός προπονητής.

Και δεν είναι φυσικά τυχαίο πως στην πρώτη χρονιά του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων αλλά και του πρωταθλήματος ήταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με 14 γκολ.  Το δεξί εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν μια διαρκής απειλή για τις αντίπαλες άμυνες, γιατί πολύ απλά πατούσε περιοχή και είχε το γκολ.

Σημαντική λεπτομέρεια. Ο Βαλβέρδε είχε παρακολουθήσει dvd με τον Χριστοδουλόπουλο όταν ο Λάζαρος ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2008 και είχε δώσει το «οκέι» για να προχωρήσουν οι ερυθρόλευκοι στην απόκτηση του. Η μεταγραφή δεν είχε γίνει τότε καθώς ο παίκτης είχε καταλήξει στον Παναθηναϊκό λόγω των πιέσεων του δικέφαλου του Βορρά. Ωστόσο είναι σημαντικό να επισημανθεί πως ο Βαλβέρδε ήταν σύμφωνος με την απόκτηση του Λάζαρου πριν από δέκα ακριβώς χρόνια.

Πάμε όμως να δούμε τι έκανε ο Ερνέστο στην δεύτερη «θητεία» του στο μεγάλο λιμάνι. Ποια ήταν μια από τις βασικές αγωνιστικές παρεμβάσεις του, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για τους πειραιώτες. Πήρε τον Μιραλάς από την κορυφή της επίθεσης και τον χρησιμοποίησε στα «φτερά». Μια επιλογή που αν μη τι άλλο βοήθησε πολύ τους ερυθρόλευκους αλλά και τον Βέλγο επιθετικό στην συνέχεια της καριέρας του.

Ο Λάζαρος μπορεί λοιπόν να προσφέρει στον Ολυμπιακό το γκολ από τα άκρα. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους. Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο διεθνής άσος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Πειραιά με τις ικανότητες του στις εκτελέσεις φάουλ.

Θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος για τους πειραιώτες να έχουν, μετά τον Φορτούνη, έναν ακόμα παίκτη που θα μπορεί ν’ απειλήσει την αντίπαλη εστία με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Γιατί ο Λάζαρος έδειξε (ειδικά την φετινή σεζόν) ότι είχε δουλέψει πολύ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως προαναφέραμε, ο Βαλβέρδε έδινε πολύ μεγάλη σημασία στον αριθμό των γκολ που θα πετύχει η τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ. Η άφιξη του Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με την παρουσία του Φορτούνη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να βρουν οι πειραιώτες πολλά γκολ απ΄την μεσοεπιθετική τους γραμμή.

Μάλιστα κανείς δεν είναι αυτή την στιγμή σε θέση να γνωρίζει αν οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν στην απόκτηση κι άλλου ακραίου επιθετικού. Είναι κι αυτό ένα «σενάριο» που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει πολλά στο σκοράρισμα από τον Χριστοδουλόπουλο κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ο Χριστοδουλόπουλος τελείωσε την φετινή σεζόν έχοντας πετύχει 16 γκολ με την ΑΕΚ και στόχος του Έλληνα άσου είναι να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, φορώντας αυτή την φορά την φανέλα του Ολυμπιακού.

Έχει τις δυνατότητες να το πετύχει και θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Πειραιά η συνεργασία του Φορτούνη με τον Λάζαρο. Οι δύο διεθνείς άσοι του Ολυμπιακού μπορούν να προσφέρουν θεαματικό ποδόσφαιρο στους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά. Μπορούν να «βγάλουν» ωραίες συνεργασίες και το καλό θέαμα είναι πάντα βασικό ζητούμενο στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ