Ένας Λάζαρος μπορεί να τον «αναστήσει»!

Ένας Λάζαρος μπορεί να τον «αναστήσει»!

Ο Γιώργος Χελάκης θυμάται τι έγραφε για τον Χριστοδουλόπουλο και εξηγεί γιατί ο Λάζαρος «απειλεί» να αλλάξει μόνος του την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού

Τόσα χρόνια γράφω τα ίδια και άλλα τόσα χρόνια, με κάποιες εξαιρέσεις, ο Λάζαρος φροντίζει να με εκθέτει. Εγώ ισχυρίζομαι ότι είναι ο μόνος χαρισματικός εξτρέμ στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι εκείνος βρίσκει τρόπους και λόγους να κάνει απλώς κάποιες καλές εμφανίσεις και στη συνέχεια να εξαφανίζεται.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Χριστοδουλόπουλος έκανε σπουδαίες εμφανίσεις. Ηταν τότε στα είκοσι εφτά του χρόνια. Πέρασα στην αντεπίθεση νοιώθοντας απολύτως δικαιωμένος. Εκείνος σε ερώτηση συναδέλφων απάντηση πως η κανονική του θέση, εκεί που του αρέσει να παίζει είναι εσωτερικός χαφ! Δεν βαριέσαι είπα, με τούτον εδώ δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη. Και δεν βρέθηκε.

Συνέχιζε να παίζει στο καμπιονάτο κάνοντας απλά κάποιες καλές εμφανίσεις με τα χρόνια λιγόστευαν. Ετσι βρέθηκε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ με γλίσχρο συμβόλαιο. Κατά τη γνώμη μου ήταν κλασσικός αριστερός εξτρέμ με ανάποδο πόδι. Μια ντρίπλα προς τα έξω μία προς τα μέσα η μπάλα στο δεξί κι από κει στο αντίπαλο τέρμα. Ο Σάντος μου κατέρριψε αυτή την βεβαιότητα. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας τον χρησιμοποιούσε ως δεξιό εξτρέμ. Τέλος πάντων…

Ο Χριστοδουλόπουλος έφτασε τριάντα χρονών για να κάνει με την φανέλα της ΑΕΚ την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Διάθεση να ανοίξω πάλι την συζήτηση για τον καλύτερο εξτρέμ του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είχα πια. Τι να πεις και να γράψεις για έναν παίκτη τριάντα ετών.

Εγραφα μόνο πως είναι πέρα για πέρα άδικο να μην καλείται από τον Σκίμπε και να μην παίζει στην Εθνική Ομάδα. Το θεωρούσα εξόφθαλμη αδικία απέναντι στον παίκτη και λάθος μεγάλο εις βάρος της Εθνικής Ομάδας. Προφανώς κάποιοι άλλοι είχαν πείσει τον κύριο Σκίμπε πως η Εθνική μπορούσε και χωρίς τον Λάζαρο που μια δυσκολία στις σχέσεις με τους συμπαίκτες του, ίσως και να την είχε…

Δεν γνωρίζω πιο κουμπί πατήθηκε και ο Λάζαρος έκανε τόσο εντυπωσιακή χρονιά φέτος ξορκίζοντας την αστάθεια που τον χαρακτήριζε σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν υπάρχει κάτι το ξέρει ο ίδιος. Ισως κάτι παραπάνω να ξέρει κι Ο Μανόλο Χιμένεθ. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται χωρίς να βάλει το χεράκι του και ο προπονητής. Ακόμα κι αν τον άφηνε στον πάγκο ή τον απέσυρε νωρίτερα από κάθε άλλον εκνευρίζοντας την κιτρινόμαυρη εξέδρα.

Ο Λάζαρος έκανε φέτος πράγματα και θαύματα. Ηταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ. Πέτυχε εντυπωσιακά γκολ, υπέγραψε αξέχαστες ανατροπές, μοίρασε έτοιμα γκολ. Όλα τα έκανε. Σήμερα δεν εξετάζουμε αν έκανε καλά η όχι η ΑΕΚ και ο ίδιος οδηγώντας σε αδιέξοδο τις σχέσεις τους. Μιλάμε με δεδομένο ότι ο παίκτης ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό.

Θα παίρνει τα μισά από όσα παίρνει ο Μάριν που έκανε μια τρύπα στο νερό. Ο Λάζαρος λοιπόν «απειλεί» να ανατρέψει την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε πέρσι ο Ολυμπιακός. Την ανατροπή αυτή μπορεί να την προκαλέσει και μόνος του ακόμα κι αν υποτεθεί πως οι ερυθρόλευκοι δεν πραγματοποιήσουν άλλες μεταγραφές. Δεν μιλώ για τα αποτελέσματα που θα παίρνει η ομάδα. Μιλώ για την εικόνα που θα παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο.

Ο τριάντα ενάχρονος εξτρέμ (κι ας λέει ο ίδιος ό,τι θέλει) είναι ο μόνος -τώρα που μιλάμε- παίκτης του Ολυμπιακού που μπορεί να διασχίσει μέτρα μέσα στο γήπεδο πηγαίνοντας προς το αντίπαλο τέρμα. Να πάρει δηλαδή την μπάλα στην γραμμή του πλαγίου και από το κέντρο να πλησιάσει στην μεγάλη περιοχή και να σουτάρει ή να μπει μέσα σε αυτή. Θα το κάνει αυτό προσπερνώντας τους αντιπάλους που θα βρεθούν μπροστά του.

Μπορεί την ώρα που επιχειρείται επίθεση από την δεξιά πλευρά αυτός να εγκαταλείψει την αριστερή και να βρεθεί δίπλα στον συμπαίκτη του δημιουργώντας απροσδόκητη υπεραριθμία από δεξιά. Μπορεί να βγει έξω από τα προπονητικά συστήματα και να κάνει μια εξεζητημένη ενέργεια αιφνιδιάζοντας την αντίπαλη άμυνα.

Μπορεί βέβαια να θυμηθεί τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας του και περιοριστεί σε κάποιες σποραδικές εμφανίσεις που θα υποδηλώνουν την κλάση του. Βρισκόμαστε όμως στο 2018. Ο Ολυμπιακός έχει να βάλει στην σύνθεσή του σπουδαίο έλληνα εξτρέμ από το 2003 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν τα βρήκε με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ