Εθνική : Σαν εκδρομή μετά τον πόλεμο!

Εθνική : Σαν εκδρομή μετά τον πόλεμο!

Ο Σκίμπε μοίρασε (γαλάζιες) φανέλες με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο…

Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο από την Εθνική Ελλάδος στο φιλικό που έδωσε στην… Σεβίλλη (μακριά από το… Καραϊσκάκη να είναι κι όπου θέλει ας είναι) με αντίπαλο την Σαουδική Αραβία, η οποία προετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Ρωσίας!

Μας θύμισε τα ματς του κυπέλλου, στη φάση των… ομίλων, όταν βάζουν οι προπονητές όλους τους παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στους ευρωπαϊκούς αγώνες και αυτό το χαρακτηρίζουν –κι αυτοί κι εμείς-ως «ευκαιρία», αλλά επί της ουσίας είναι «δοκιμασία» και για κάποιους αγγαρεία.

Ο Σκίμπε μοίρασε προσκλήσεις σε αρκετούς παίκτες που δεν είχαν φορέσει τη γαλάζια φανέλα και από τη στιγμή που του δίνει το πρόγραμμα ημερομηνίες σε αυτό το χρονικό διάστημα για να μαζέψει το πλήρωμά του ίσως να μην μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Οι «ξενιτεμένοι» απουσίασαν, ενώ ο Γερμανός έβαλε αρκετούς από τους φιναλίστ του τελικού που έγινε μόλις το προηγούμενο Σάββατο, συνεπώς ποιος από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα μπορούσε να… αντέξει την εκδρομή μετά τον πόλεμο;

Με αυτά τα δεδομένα η ελληνική ομάδα περιορίστηκε στα να αποτελέσει το τεστ χαλάρωσης για την Σαουδική Αραβία χωρίς να καταφέρει να της βάλει δύσκολα. Πως θα μπορούσε να το κάνει αφού όλοι αυτοί οι παίκτες δεν έχουν βρεθεί ξανά στην ίδια ενδεκάδα; Για αυτό και απείλησε μόνο από το στημένο του Μπακασέτα που βρήκε στο δοκάρι, ενώ είχε κι άλλη μία προσπάθεια, του Κουλούρη με την ίδια κατάληξη.

Βεβαίως τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια λίγη σημασία έχουν. Και στις 2 του Ιούνη έχει προγραμματιστεί αγώνας για την Εθνική (με το Ιράν) αλλά το ζήτημα είναι πότε θα πάνε και… διακοπές οι παίκτες, ειδικά των ομάδων που έχουν υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα ξεκινήσουν προετοιμασία στα μισά του επόμενου μήνα.

Ψάχνει άραγε να βρει κάτι ο Σκίμπε; Το μόνο βέβαιο είναι ότι στην παρούσα φάση ανοίγει την πόρτα της Εθνικής μας ομάδας για πολύ κόσμο, σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ, στα χρόνια του οποίου η εθνική μας ομάδα ήταν «κλειστό κλαμπ» και φυσικά δεν μπορούσε να του πει και κανένας τίποτα από τη στιγμή που την είχε φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το σωστό είναι κάπου στη μέση, ενώ το να προσθέτεις στο βιογραφικό σου συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας σου προφανώς και είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει μπροστά μας και η μεταγραφική περίοδος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ