Λάζαρος, δύο σε ένα…

Λάζαρος, δύο σε ένα…

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Χριστοδουλόπουλο και να κάνει την καλύτερη αρχή για το νέο ξεκίνημα. Αποκτώντας τον καλύτερο παίκτη της φετινής σεζόν από την ομάδα που τερμάτισε πρώτη. Διπλό κέρδος…

Ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός εν όψει της επανεκκίνησης που επιχειρεί για να επιστρέψει στη φυσική του θέση. Σε συνδυασμό με ποιοτικές προσθήκες από την ξένη αγορά επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που θα είναι ικανό να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια που θα βρίσκει μπροστά του.

Ας αφήσουμε όμως για τώρα στην άκρη τους ξένους και ας σταθούμε στους δικούς μας. Όταν ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να φέρει στον Πειραιά ότι καλύτερο υπάρχει (και προφανώς του επιτρέπουν οι συνθήκες) από την εγχώρια αγορά, υπάρχει κάποιος καλύτερος από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο; Τέτοιους παίκτες άλλωστε τους παίρνεις με κλειστά τα μάτια όπως έγραφα ένα μήνα πριν.

Υπάρχει άλλωστε κανείς που βλέποντας την φετινή σεζόν δεν θεωρεί τον 31χρονο Έλληνα διεθνή άσο ως τον MVP της χρονιάς;

Μπορεί να βρεθούν τώρα διάφοροι «κιτρινόμαυρων» αποχρώσεων που βλέποντας το οριστικό τέλος του Λάζαρου από την ΑΕΚ θα διαφοροποιηθούν. Συμβαίνουν αυτά βεβαίως.

Το γιατί η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει τον πολυτιμότερο παίκτη της, αλλά και του πρωταθλήματος, είναι ζήτημα που δεν πρόκειται να μας απασχολήσει σε αυτές τις αράδες.

Το σίγουρο είναι πως η πρωταθλήτρια πλέον ΑΕΚ προσέφερε με την στάση της απέναντι στον Λάζαρο την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να μπει στο «παιχνίδι» και να του προσφέρει όλα όσα ζητούσε για το συμβόλαιο που ήθελε, ίσως το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του.

Ελεύθερος άλλωστε μένει το καλοκαίρι ο Λάζαρος και από την στιγμή που χθες η ΑΕΚ επισήμως τοποθετήθηκε ξεκαθαρίζοντας πως ο Έλληνας άσος δεν θα παίζει σε αυτή τη νέα σεζόν τότε ο δρόμος ήταν ορθάνοικτος. Όχι πως χρειαζόταν την… συγκατάθεση της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ μπορούσε να τον κρατήσει αλλά ήθελε να το κάνει με δεδομένα που ίσχυαν δύο χρόνια πριν για αυτή.

Ο Ολυμπιακός που δεν έχει πλέον το πρωτάθλημα, δεν έχει φέτος την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ με τα μεγάλα έσοδα, έχει την «κάψα» για την επιστροφή, την διάθεση να πάρει τους καλύτερους και να πετύχει τη νέα σεζόν.

Για αυτό και ο Λάζαρος προβάρει τα ερυθρόλευκα. Κατανοητή, έως ενός σημείου, η αντίδραση της ΑΕΚ. Οι απειλές βεβαίως που κατήγγειλε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Όπως και οι «κραυγές» πως με αφορμή το +1 στο συμβόλαιο θα του… κρεμάσουν το δελτίο στον τοίχο. Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως δεν είμαστε στο ΄90 αλλά στο 2018. Πλέον δεν… κρεμάνε δελτία. Άλλαξαν οι εποχές, και αν στην ΑΕΚ αποφασίσουν να πάνε δικαστικά όπως διατρανώνουν, το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Λάζαρος θα παίξει στην ομάδα που θα επιλέξει ως ελεύθερος, και αυτή είναι ο Ολυμπιακός κάτι που αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί.

Ο Ολυμπιακός που τον θέλει γιατί τον πιστεύει, που του προσφέρει ότι ακριβώς επιθυμεί. Ο Ολυμπιακός που αν μη τι άλλο «πληγώθηκε» για τα καλά φέτος από τον Λάζαρο. Τρία γκολ πέτυχε στον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αλλά είπαμε ο Λάζαρος το τίμησε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ παρότι ο Χιμένεθ τον κρατούσε στον πάγκο, παρότι ο Μελισσανίδης τον «έκραξε» όταν… τόλμησε να ζητήσει καλύτερο συμβόλαιο μετά από δύο χρόνια (ειδικά φέτος) τεράστιας προσφοράς.

Το κέρδος από την επικείμενη προσθήκη του Λάζαρου είναι διπλό για τον Ολυμπιακό. Πρωτίστως θα προσθέσει στο ρόστερ του τον καλύτερο παίκτη που θα μπορούσε να αποκτήσει από την εγχώρια αγορά. Ενισχύει το ελληνικό στοιχείο που είναι σημαντική παράμετρος για την επόμενη μέρα του συλλόγου και στον αντίποδα αφαιρεί από τον πρωταθλητή το βασικό του «εργαλείο».

Γιατί όσο και αν κάποιοι θέλουν τώρα να υποβαθμίσουν την προσφορά του Λάζαρου στην ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που όρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Ένωσης.

Και τη νέα σεζόν θα έχει την δυνατότητα με τα ερυθρόλευκα πια να αποτελέσει ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» του Ολυμπιακού για την επιστροφή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ